zoeken in een string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaron T

Jaron T

10/11/2009 14:57:00
Quote Anchor link
Ik heb in een string het volgende staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= "hoi <div id='test'>hallo</div>asd";
?>

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik kan zoeken naar een div met het id 'test' en dat ik de inhoud van die div terug krijg?

Thanks
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:01:59
 
Hipska BE

Hipska BE

10/11/2009 14:59:00
Quote Anchor link
kan je met DOM doen ;-)
 
Jaron T

Jaron T

10/11/2009 15:02:00
Quote Anchor link
Sorry vergeten om te zeggen dat het met php moet ( ik wil weer iets doen met de return )
 
Hipska BE

Hipska BE

10/11/2009 15:04:00
Quote Anchor link
'de return'?

je kan ook met DOM werken in php hoor..
 
Jaron T

Jaron T

10/11/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Heb je toevallig een link met documentatie?
 
Hipska BE

Hipska BE

10/11/2009 15:07:00
Quote Anchor link
zeker! alle documentatie is te vinden op http://php.net

ps: voor specifiek te zoeken op ID kan je dit gebruiken: http://be.php.net/manual/en/domdocument.getelementbyid.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Jaron T

Jaron T

10/11/2009 15:35:00
Quote Anchor link
Heb het opgelost met regex :)
 
Hipska BE

Hipska BE

10/11/2009 15:47:00
Quote Anchor link
hoe lomp kun je zijn :D
 

10/11/2009 15:52:00
Quote Anchor link
DOM is misschien in dit geval ook wat overkill.
 
Hipska BE

Hipska BE

10/11/2009 17:17:00
Quote Anchor link
Regex is nog minder de goede oplossing in dit geval..
 

10/11/2009 21:45:00
Quote Anchor link
Waarom?
Opzich is het goed om een html document met DOM te benaderen, maar als je maar één element wilt hebben is dat denk ik wat overkill. Want dan krijg je weer d'r variabelen bij (wat ruimte is) en het kost ook wel wat meer tijd.
Met regex kan je dat er zo uithalen.
Of een aantal keer met explode prutsen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.