Zoeken in filename

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koen Bressers

Koen Bressers

05/02/2006 10:55:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een script dat alle mappen uit een map foto/ haalt. De mappen hebben namen die met een datum beginnen, bijvoorbeeld 2002_blabla of 2005_blabla. Nu wil ik bijvoorbeeld alle mappen uit de map foto/ halen die beginnen met 2002. Hoe doe ik dit?

Ik heb nu dit:

$handle = opendir("foto/");
while (false!==($file = readdir($handle))){
if($file == '.' || $file == '..')
continue;
else
echo $file.".<br>";
}
closedir($handle);

Bvd,
Koen Bressers.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:53:21
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/02/2006 11:11:00
Quote Anchor link
Het zou bijvoorbeeld zo kunnen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $jaar
= '2002';
    $handle = opendir("foto/");
    while (false!==($file = readdir($handle))){
    if($file == '.' || $file == '..')
        continue;  
    else
        if (substr ($file, 0, 4) == $jaar) {
            echo $file.".<br>";
        }
    }
  
    closedir($handle);
?>


edit: als er behalve mappen ook bestanden in de map staan, moet je ook nog een check toevoegen met is_dir ($file).
Gewijzigd op 05/02/2006 11:12:00 door Jan Koehoorn
 
Koen Bressers

Koen Bressers

05/02/2006 12:46:00
Quote Anchor link
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.