zoeken in php?!?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bruno -

bruno -

24/05/2005 15:33:00
Quote Anchor link
Hi mensen vraagje... ieder keer dat ik op zoek druk zonder eerst iets in te vullen laat ie dan alles zien :S Hoe kan ik het voor komen?
thx alvast..
------------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ob_start ();?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start ();?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

include("inc_connect.php");

if (!empty($_POST)){
    $query="SELECT * FROM users WHERE Gebruikersnaam LIKE '%". $_POST["gebruikersnaam"] . "%'";
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);
}
else{
    

}
    
?>

<html>
<head>
<title>Administrator's Page</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<link href="t00t.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php if ($_SESSION["gebruikersnaam"] != 'admin' ){
    $tekst = "<body bgcolor=#EBF0FC>You're not logged in. Only administrators can access this page.<hr>
        You can <a href=\"index.php\">log in</a> or  <a href=\"register.php\">register</a></body>"
;
    echo($tekst);
    exit();
    }

    ?>

<span class="h2">U hebt gezocht op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_POST["gebruikersnaam"]);?>
</span>
<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// controleer eerst of er records werden gevonden
if ($aantal == 0){
    // Nee
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden met <b> ". $_POST["gebruikersnaam"]. " </b><br>\n");
}
else{
    // Ja
    echo("<b>query</b> : $query <hr>");
    echo("<b>Er werden $aantal records gevonden:</b><br>");
    while (list($Id, $Gebruikersnaam, $email, $Voornaam, $Achternaam, $Geboortedatum, $Homepage, $Wachtwoord) =
            mysql_fetch_row($result)){
    echo("Record $Id: <b>$Gebruikersnaam</b>, $email, $Voornaam, $Achternaam, $Geboortedatum, $Homepage, $Wachtwoord<br>\n");
    
  }
}

?>

<br><hr>
<a href="zoeken.php">Nieuwe zoekactie</a> |
<a href="bewerken.php">Alle records</a>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:22:02
 
Bruno -

bruno -

24/05/2005 15:36:00
Quote Anchor link
Ik heb het zo geprobeerd, maar had ook weinig succes :s
En als ik op zoek drukte zonder iets in te vullen bleef ie gewoon opdzelfde pagina, maar als ik iets ging invullen deed ie ook niets.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ob_start ();?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start ();?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

include("inc_connect.php");

if (!empty($_POST)){
    header ("Location :zoeken.php");
}
else{

    $query="SELECT * FROM users WHERE Gebruikersnaam LIKE '%". $_POST["gebruikersnaam"] . "%'";
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);    

}
    
?>
 
Bruno -

bruno -

24/05/2005 15:55:00
Quote Anchor link
yo lama kep zelf al gevonden :D
maar thx anyway ^^
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2005 15:57:00
Quote Anchor link
Ik zie nergens een form
 
Bruno -

bruno -

24/05/2005 15:59:00
Quote Anchor link
staat op een ander pagina
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.