zoeken in reeks getallen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jojo

jojo

14/08/2007 16:25:00
Quote Anchor link
ik heb een reeks getallen

$var = 94183;

nu heb ik functie nodig die TRUE geeft als er een 1 of 6 inzit anders FALSE
ik dacht iets van strpos maar dat werkt niet :-(

Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:10:56
 
Edwin

Edwin

14/08/2007 16:31:00
Quote Anchor link
strstr() misschien
 
Frank -

Frank -

14/08/2007 16:32:00
Quote Anchor link
preg_match() doet wonderen.
 
Edwin

Edwin

14/08/2007 16:37:00
Quote Anchor link
waarom voldoet strpos eigenlijk niet. Het enige is dat het niet TRUE geeft, maar een bepaalde waarde. maar dit kan toch ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 if (!strpos($var)) { doe wat er moet gebeuren bij FALSE; }
else { doe wat er moet gebeuren bij TRUE; }
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Edwin
 
Jojo

jojo

14/08/2007 16:39:00
Quote Anchor link
Bij strpos kan maar 1 waarde invullen om te zoeken. Ik ga andere genoemde functies proberen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/08/2007 16:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $var
= 123456789;
    echo preg_match ('/[16]/', $var);
?>

@ Edwin: strpos zou ook wel kunnen, maar met een regex ben je flexibeler en die hoef je maar 1 keer aan te roepen.
 
Edwin

Edwin

14/08/2007 16:41:00
Quote Anchor link
dan toch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 if (!strpos($var,'1') && !strpos($var,'6')) { doe wat er moet gebeuren bij FALSE; }
else { doe wat er moet gebeuren bij TRUE; }
?>
 
Edwin

Edwin

14/08/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Ja misschien is dat beter. Maar dat eerste argument van die funtie ziet er altijd zo ingewikkeld uit. :P
 
Jojo

jojo

14/08/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Bedankt Jan Koehoorn Werkt helemaal top!!
Edwin ik snap wat jij bedoelt, Dat kan natuurlijk ook wel maar ik moet dat niet 1 keer controleren maar vaker, en als ik elke keer functie moet aanroepen word dat een chaos. Allemaal bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.