zoeken op achternaam

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

11/05/2017 15:40:29
Quote Anchor link
Ik heb een formulier gemaakt die namen laat zien in een input box als je een naam in tikt. Hoe meer je van de naam in tikt hoe minder personen er over blijven. Alleen als ik begin met de achternaam dan krijg ik niets te zien. In de tabel heet het veld "NAAM" en php om te zoeken is:

naam COLLATE UTF8_GENERAL_CI LIKE '" . $_POST["keyword"] . "%'

Kan ik dit oplossen op een bepaalde manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:51:05
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/05/2017 17:00:06
Quote Anchor link
Zoiets :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
naam LIKE '%" . $_POST["keyword"] . "%'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2017 17:00:49
Quote Anchor link
En dan zou ik natuurlijk ook de boel netjes escapen tegen SQL-injection!
 
Ivo P

Ivo P

12/05/2017 09:16:44
Quote Anchor link
Achteraf is het heel lastig om namen op te delen in voor- en achternaam.
Handigste is, om dat direct te doen.

Je zou dan in dit geval kunnen vergelijken met

voornaam like $keyword% OR achternaam like $keyword%

En mogelijk is het op meer plaatsen handig om de voor- en achternaam apart te hebben. Samenvoegen is eenvoudig, desnoods al in je query met CONCAT_WS(voornaam, achternaam) as naam
en anders in php.

Opdelen is moeilijk en bijna niet te doen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/05/2017 16:15:25
Quote Anchor link
Tussenvoegsels apart opslaan is ook geen overbodige luxe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.