Zoekfunctie ( meerdere sessions als value in 1 input field)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem R

Willem R

16/04/2013 11:30:44
Quote Anchor link
Ik heb een probleem, ik heb voor mijn zoekfunctie een exclude veldje aangemaakt, met als value een session["notkeyword"], die werkt overigens perfect. Nu wil ik nadat er een spatie in het inputveldje komt een tweede session laten komen( dus je krijgt dan 2 termen die geexcluded worden ( session ["notkeyword2"].

Alleen de vraag is hoe moet ik dat aanpakken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
                                
                                
                                
                                    if (!empty($_SESSION['notkeyword']) ) {
                                        echo("value=\"" . $_SESSION['notkeyword'] . "\" " . $_SESSION['notkeywords'] . "" );
                                        $test="" . $_SESSION['notkeyword'] . " " . $_SESSION['notkeywords'] . "";
$uitkomst=explode(' ',$test);
print_r($uitkomst);

ob_start();

$test2="" . $_SESSION['notkeyword'] . "";


var_dump( explode( ' ', $test2 ) );

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:55:27
 
- Mark -

- Mark -

16/04/2013 12:25:36
Quote Anchor link
Zou je het iets duidelijker kunnen uitleggen?
 
Willem R

Willem R

16/04/2013 12:48:04
Quote Anchor link
Ik heb een inputveld in een uitgebreide zoekfunctie, in 1 van die inputveldjes wil ik 2 termen kunnen invoeren
bijvoorbeeld F-16 en Boeing. F-16 zou dan gelijk moeten zijn aan $_SESSION['notkeyword'] en Boeing zou gelijk moeten zijn met $_SESSION['notkeywordS']. Die twee termen zwil met een spatie gescheiden houden zodat de 2 termen onafhankelijk van elkaar als session worden gezien. Nu is dat niet het geval en ziet hij (wat logisch is) alles wat in dat inputveld ingevuld is als $_SESSION['notkeyword'].


<html>
<input type="text" size="6" name="notkeyword"</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
                                
                                
                                
                                    if (!empty($_SESSION['notkeyword']) ) {
                                        echo("value=\"" . $_SESSION['notkeyword'] . "\" " . $_SESSION['notkeywords'] . "" );
                                        $test="" . $_SESSION['notkeyword'] . " " . $_SESSION['notkeywords'] . "";?>
 
- Mark -

- Mark -

16/04/2013 13:11:27
Quote Anchor link
Ik gok dat je zoiets bedoelt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

    # Als $_SESSION['excluded_keywords'] nog niet bestaat dan maken we deze nu aan.


        if(!isset($_SESSION['excluded_keywords'])){

            $_SESSION['excluded_keywords'] = array();
        }



    # Eerst keyword toevoegen aan de array $_SESSION['excluded_keywords'].

        $_SESSION['excluded_keywords'][] = 'F-16';


    # Tweede keyword toevoegen aan de array $_SESSION['excluded_keywords'].
    
        $_SESSION['excluded_keywords'][] = 'Boeing';


    # Samenvoegen.

        echo '<input type="text" name="excluded_keywords" value="'.implode(' ', $_SESSION['excluded_keywords']).'">';


?>


In $_SESSION['excluded_keywords'] staat nu array('F-16', 'Boeing');
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.