Zoekfunctie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

02/04/2020 01:32:03
Quote Anchor link
Hallo,


Ik ben bezig om een zoekfunctie te maken met PHP en mySQL.
Er word in meerdere kolommen gezochte en dat doe ik met deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
global $wpdb;
$strng            = 'XO';
$table             = $wpdb->prefix . "posts";
$query            = "SELECT ID, post_title FROM $table WHERE (ID LIKE '%$strng%' OR post_title LIKE '%$strng%')";
$connection     = mysqli_connect($wpdb->dbhost, $wpdb->dbuser, $wpdb->dbpassword, $wpdb->dbname);
$result            = mysqli_query($connection, $query);
?>


De variable $strng word straks doormiddel van $_POST gevuld.
Ik krijg nu altijd het resultaat dat ik wil hebben maar wil nog iets toevoegen maar niet precies weet hoe ik dit kan realiseren.

Er zijn twee kolommen "meta_key" en "meta_value".
In de meta_key staat als waarde _sku en in de meta_value staat een bepaalde waarde.

Op die waarde wil ik ook kunnen zoeken maar alleen als in dezelfde record in de meta_key _sku is.
Hoe voeg ik die conditie nu precies toe in de query?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:48:05
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/04/2020 01:50:09
Quote Anchor link
$query is een string. Deze string kun je dus stap voor stap opbouwen met behulp van condities die je programmeert in PHP.

Let op #1: $strng wordt nu niet ge-escaped, je kunt dus allerlei ongein uithalen in deze query.
Let op #2: ook al escape je $strng dan blijven het underscore karakter (_) en het percentage karakter (%) hun betekenis houden als wildcards, dus als je dit gedrag niet wilt houden en/of je letterlijk de karakters "_" en "%" wilt kunnen matchen zul je deze apart moeten escapen met een \ (backslash).

Mogelijk zou je een IF-statement kunnen gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "... WHERE ... OR ... OR IF(meta_key = '_sku', meta_value LIKE '".$strng."%', 1)";

Let op #1: alleen een % aan het einde, zodat gekeken wordt of je een substring van een SKU hebt ingevuld
Let op #2: de "else" case bevat een 1 (true), als de meta_key verschilt van '_sku' is dit OR-deel altijd goed
Let op #3: nog niet geescaped
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

02/04/2020 15:49:10
Quote Anchor link
Ik heb deze tutorial gevonden en gevolgd. Dit is een vrij goede zoekmachine voor je website: https://www.youtube.com/watch?v=E0K9-0COv-M&list=PLBOh8f9FoHHhSQvHymWKA06r5v7pnYglW
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

02/04/2020 22:45:00
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Ik ben even het stoeien geweest maar krijg het nog niet helemaal voor elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$con
             = mysqli_connect($wpdb->dbhost, $wpdb->dbuser, $wpdb->dbpassword, $wpdb->dbname);
$strng            = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['s']);
$posts            = $wpdb->prefix . "posts";
$postmeta        = $wpdb->prefix . "postmeta";
$query            = "SELECT ID, post_title FROM $posts as p JOIN $postmeta as pm WHERE p.ID LIKE '%$strng%' OR p.post_title LIKE '%$strng%' IF(pm.meta_key = '_sku', pm.meta_value LIKE '%$strng%') AND p.post_type = 'product'";
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/04/2020 22:52:54
Quote Anchor link
Je mist sowieso een OR en een else-statement in de IF()?
Je hebt beide nodig voor het gewenste resultaat denk ik.

Controleer nogmaals mijn voorbeeld.
 
Jop B

Jop B

03/04/2020 20:09:38
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp Yoeri.

Je wilt een zoekfunctie bouwen die in meerde kolommen zoekt?
Mag ik vragen waarom je een INNER / LEFT / RIGHT of FULL OUTER JOIN wilt gebruiken? Deze zie ik niet terug in je eerste vraag.
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

03/04/2020 20:41:08
Quote Anchor link
@jop,

Klopt inderdaad :)
De JOIN wil ik toepassen omdat de kolommen meta_key en meta_value in een andere tabel staan, dit was ik inderdaad vergeten in mijn vraag.
De zoekresultaten moeten de ID's en posttitels bevatten, dit heb ik tot zover aan het draaien maar kom er niet goed uit met die 2e tabel.
Als een gebruiker het sku nummer invult dan moet alsnog de ID en de posttitel worden teruggegeven van de andere tabel, vandaar dat ik een INNER JOIN heb gebruikt.

De situatie is precies als volgt.
Het betreft een Wordpress database die ik aanroep, omdat ik de info niet op mijn Wordpressite wil maar op een andere site maak ik geen gebruik van de Wordpresstools.


De tabel posts heeft de kolom ID en post_title.
De tabel post_meta heeft de kolom post_id, meta_key en meta_value.

De kolom ID en post_id zijn dus altijd gelijk, hier moet ik dus een koppeling maken tussen de twee tabellen als ik het goed heb.

Als Wordpress een post aanmaakt dan word er voor elke meta een nieuwe record aangemaakt in de post_meta tabel.
Er zijn in deze tabel dus per post meerdere records bijvoorbeeld
post_idmeta_keymeta_value
1700price20.00
1700_sku782736
1700typesimple


Daarom is er een IF-statement nodig om alleen te filteren op _sku en dan de bijbehorende waarde van kolom meta_value.

In feit wil ik dan dus zoeken op 3 verschillende kolommen in 2 verschillende tabellen.
Met als uitkomst de ID en de post_title.

Ik ben wat aan het stoeien geweest maar krijg het niet voor elkaar met de 2e tabel en het if statement.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$output
         = '';
$con            = mysqli_connect($wpdb->dbhost, $wpdb->dbuser, $wpdb->dbpassword, $wpdb->dbname);
$keywords       = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['s']);
if(strlen($keywords) < 3){
    echo 'Fill in 3 or more characters';
    return;
}

$posts          = $wpdb->prefix . "posts";
$postmeta       = $wpdb->prefix . "postmeta";
$query          = " SELECT ID, post_title
                    FROM $posts as p
                    INNER JOIN $postmeta as pm ON p.ID = pm.post_id
                    WHERE p.post_type = 'product' AND p.ID LIKE '%$keywords%' OR p.post_title LIKE '%$keywords%' OR IF(pm.meta_key = '_sku', pm.meta_value LIKE '%$keywords%', 1)
                    ORDER BY post_title"
;
$result         = mysqli_query($con, $query);
if(mysqli_num_rows($result) > 0){
    while($row = mysqli_fetch_array($result)){
        $output .= '<table>';
        $output .= '<tr><td>'.$row['ID'].'</td><td>'.$row['post_title'].'</td></tr>';
        $output .= '</table>';
    }

    echo $output;
}
else{
    echo 'Data Not Found';
}

?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/04/2020 21:03:24
Quote Anchor link
Oh, meerdere tabellen, met ook nog eens meerdere records, zoveel stond niet in het oorspronkelijke vraagstuk, of misschien heb ik niet goed gelezen.

Dan zou je wellicht beter een soort van (LEFT) JOIN kunnen gebruiken misschien.

Neem in de (LEFT) JOIN-conditie op dat de meta_key gelijk moet zijn aan _sku, en als je daar resultaat hebt (meta_key verschilt van NULL) kijk dan of de meta_value matcht met je keywords?

Het is misschien handig om te weten of er altijd (precies) één _sku meta_key hoort bij een post?
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

03/04/2020 21:12:04
Quote Anchor link
Hi Thomas,


Ik was dat stukje helemaal vergeten in het vraagstuk, OEPS.
Er is inderdaad altijd maar één _sku per post :)

Dus ik voeg een LEFT JOIN toe aan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 $query
            = "    SELECT ID, post_title
                    FROM $posts
                    WHERE post_type = 'product' AND ID LIKE '%$keywords%' OR post_title LIKE '%$keywords%'
                    ORDER BY post_title"
;
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/04/2020 23:19:28
Quote Anchor link
Als er altijd een _sku meta_key dan kun je ook een INNER JOIN gebruiken.

Het volgende zou dan ongeveer moeten werken denk ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT p.ID, p.post_title
FROM $posts p
INNER JOIN $postmeta pm ON (pm.post_id = p.ID AND pm.meta_key = '_sku')
WHERE p.post_type = 'product'
AND (p.ID LIKE '%$keywords%' OR p.post_title LIKE '%$keywords%' OR pm.meta_value LIKE '%$keywords%')
ORDER BY p.post_title

Het loont ook altijd de moeite om expliciete haken om combinaties van AND en OR te zetten, ten einde verwarring/dubbelzinnigheid te voorkomen.

A AND (B OR C) is namelijk iets compleet anders dan (A AND B) OR C. Wanneer je A AND B OR C gebruikt dan zal dat equivalent zijn aan het eerste statement vanwege de associativiteit van AND en OR.

Zie ook de volgende waarheidstabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
| A  B  C |  (A AND B) OR C  |  A AND (B OR C)  |
|---------+------------------+------------------|
| 0  0  0 |               0  |              0   |
| 0  0  1 |               1  |              0   | *
| 0  1  0 |               0  |              0   |
| 0  1  1 |               1  |              0   | *
| 1  0  0 |               0  |              0   |
| 1  0  1 |               1  |              1   |
| 1  1  0 |               1  |              1   |
| 1  1  1 |               1  |              1   |
Gewijzigd op 03/04/2020 23:24:50 door Thomas van den Heuvel
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

04/04/2020 20:31:04
Quote Anchor link
Hi Thomas,


Duidelijk antwoord waar ik iets mee kan :)
Ik heb altijd artikelnummers ingevuld waardoor _sku altijd aanwezig is maar als ik een niet artikel aanmaak dan is er geen _sku aanwezig in de kolom meta_key.
Hierdoor vind hij nooit dat artikel.
Ik ben dus even terug gegaan naar je eerste antwoord en heb dit gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
            = "    SELECT p.ID, p.post_title
                    FROM $posts p
                    INNER JOIN $postmeta pm ON pm.post_id = p.ID
                    WHERE p.post_type = 'product'
                    AND p.ID LIKE '%$keywords%' OR p.post_title LIKE '%$keywords%' OR IF(meta_key = '_sku', pm.meta_value LIKE '%$keywords%', 1)
                    ORDER BY p.post_title"
;
?>


Maar krijg nu heel erg veel records terug wat niet helemaal de bedoeling is, zelfs records die geen van de keywords bevat.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/04/2020 21:00:40
Quote Anchor link
Okay... Dus er is *ten hoogste* één _sku, en niet precies één, dat is namelijk wat ik vroeg :p.

Dan moet je dus terug naar de constructie met een LEFT JOIN, waarbij je de tabellen verbindt met de extra conditie pm.meta_key = '_sku'. Mocht dit bijbehorende record er (nog) niet zijn dan zijn alle kolommen uit de $postmeta tabel gelijk aan NULL, maar krijg je dus wel altijd precies één resultaat (per post id), of er nu een _sku is of niet.

Je krijgt in de bovenstaande query waarschijnlijk heel veel records terug omdat je die twee tabellen enkel met de post_id = ID conditie aan elkaar fietst, dan krijg je waarschijnlijk voor elk record in $postmeta wat overeenkomen met het post ID een record terug, en dat is niet wat je wilt...

En die "1" moet waarschijnlijk bij nader inzien een 0 zijn, anders staat er immers ... OR ... OR 1, en dat is altijd waar :p.

Dus, ten overvloede, met wat aanpassingen ten opzichte van mijn vorige query, en een extra controle of meta_value wel een waarde heeft, zou dit beter moeten werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT p.ID, p.post_title
FROM $posts p
LEFT JOIN $postmeta pm ON (pm.post_id = p.ID AND pm.meta_key = '_sku')
WHERE p.post_type = 'product'
AND (
    p.ID LIKE '%$keywords%' OR
    p.post_title LIKE '%$keywords%' OR
    IF(pm.meta_value IS NULL, 0, pm.meta_value LIKE '%$keywords%')
)
ORDER BY p.post_title

Let hierbij dus ook nog steeds op de haken om de OR-statements, want die zijn in jouw bovenstaande query alweer verdwenen.
Gewijzigd op 04/04/2020 21:07:41 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.