Zoekfunctie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

02/04/2020 01:32:03
Quote Anchor link
Hallo,


Ik ben bezig om een zoekfunctie te maken met PHP en mySQL.
Er word in meerdere kolommen gezochte en dat doe ik met deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
global $wpdb;
$strng            = 'XO';
$table             = $wpdb->prefix . "posts";
$query            = "SELECT ID, post_title FROM $table WHERE (ID LIKE '%$strng%' OR post_title LIKE '%$strng%')";
$connection     = mysqli_connect($wpdb->dbhost, $wpdb->dbuser, $wpdb->dbpassword, $wpdb->dbname);
$result            = mysqli_query($connection, $query);
?>


De variable $strng word straks doormiddel van $_POST gevuld.
Ik krijg nu altijd het resultaat dat ik wil hebben maar wil nog iets toevoegen maar niet precies weet hoe ik dit kan realiseren.

Er zijn twee kolommen "meta_key" en "meta_value".
In de meta_key staat als waarde _sku en in de meta_value staat een bepaalde waarde.

Op die waarde wil ik ook kunnen zoeken maar alleen als in dezelfde record in de meta_key _sku is.
Hoe voeg ik die conditie nu precies toe in de query?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:05:53
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/04/2020 01:50:09
Quote Anchor link
$query is een string. Deze string kun je dus stap voor stap opbouwen met behulp van condities die je programmeert in PHP.

Let op #1: $strng wordt nu niet ge-escaped, je kunt dus allerlei ongein uithalen in deze query.
Let op #2: ook al escape je $strng dan blijven het underscore karakter (_) en het percentage karakter (%) hun betekenis houden als wildcards, dus als je dit gedrag niet wilt houden en/of je letterlijk de karakters "_" en "%" wilt kunnen matchen zul je deze apart moeten escapen met een \ (backslash).

Mogelijk zou je een IF-statement kunnen gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "... WHERE ... OR ... OR IF(meta_key = '_sku', meta_value LIKE '".$strng."%', 1)";

Let op #1: alleen een % aan het einde, zodat gekeken wordt of je een substring van een SKU hebt ingevuld
Let op #2: de "else" case bevat een 1 (true), als de meta_key verschilt van '_sku' is dit OR-deel altijd goed
Let op #3: nog niet geescaped
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

02/04/2020 15:49:10
Quote Anchor link
Ik heb deze tutorial gevonden en gevolgd. Dit is een vrij goede zoekmachine voor je website: https://www.youtube.com/watch?v=E0K9-0COv-M&list=PLBOh8f9FoHHhSQvHymWKA06r5v7pnYglW
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

02/04/2020 22:45:00
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Ik ben even het stoeien geweest maar krijg het nog niet helemaal voor elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$con
             = mysqli_connect($wpdb->dbhost, $wpdb->dbuser, $wpdb->dbpassword, $wpdb->dbname);
$strng            = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['s']);
$posts            = $wpdb->prefix . "posts";
$postmeta        = $wpdb->prefix . "postmeta";
$query            = "SELECT ID, post_title FROM $posts as p JOIN $postmeta as pm WHERE p.ID LIKE '%$strng%' OR p.post_title LIKE '%$strng%' IF(pm.meta_key = '_sku', pm.meta_value LIKE '%$strng%') AND p.post_type = 'product'";
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/04/2020 22:52:54
Quote Anchor link
Je mist sowieso een OR en een else-statement in de IF()?
Je hebt beide nodig voor het gewenste resultaat denk ik.

Controleer nogmaals mijn voorbeeld.
 
Jop B

Jop B

03/04/2020 20:09:38
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp Yoeri.

Je wilt een zoekfunctie bouwen die in meerde kolommen zoekt?
Mag ik vragen waarom je een INNER / LEFT / RIGHT of FULL OUTER JOIN wilt gebruiken? Deze zie ik niet terug in je eerste vraag.
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

03/04/2020 20:41:08
Quote Anchor link
@jop,

Klopt inderdaad :)
De JOIN wil ik toepassen omdat de kolommen meta_key en meta_value in een andere tabel staan, dit was ik inderdaad vergeten in mijn vraag.
De zoekresultaten moeten de ID's en posttitels bevatten, dit heb ik tot zover aan het draaien maar kom er niet goed uit met die 2e tabel.
Als een gebruiker het sku nummer invult dan moet alsnog de ID en de posttitel worden teruggegeven van de andere tabel, vandaar dat ik een INNER JOIN heb gebruikt.

De situatie is precies als volgt.
Het betreft een Wordpress database die ik aanroep, omdat ik de info niet op mijn Wordpressite wil maar op een andere site maak ik geen gebruik van de Wordpresstools.


De tabel posts heeft de kolom ID en post_title.
De tabel post_meta heeft de kolom post_id, meta_key en meta_value.

De kolom ID en post_id zijn dus altijd gelijk, hier moet ik dus een koppeling maken tussen de twee tabellen als ik het goed heb.

Als Wordpress een post aanmaakt dan word er voor elke meta een nieuwe record aangemaakt in de post_meta tabel.
Er zijn in deze tabel dus per post meerdere records bijvoorbeeld
post_idmeta_keymeta_value
1700price20.00
1700_sku782736
1700typesimple


Daarom is er een IF-statement nodig om alleen te filteren op _sku en dan de bijbehorende waarde van kolom meta_value.

In feit wil ik dan dus zoeken op 3 verschillende kolommen in 2 verschillende tabellen.
Met als uitkomst de ID en de post_title.

Ik ben wat aan het stoeien geweest maar krijg het niet voor elkaar met de 2e tabel en het if statement.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$output
         = '';
$con            = mysqli_connect($wpdb->dbhost, $wpdb->dbuser, $wpdb->dbpassword, $wpdb->dbname);
$keywords       = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['s']);
if(strlen($keywords) < 3){
    echo 'Fill in 3 or more characters';
    return;
}

$posts          = $wpdb->prefix . "posts";
$postmeta       = $wpdb->prefix . "postmeta";
$query          = " SELECT ID, post_title
                    FROM $posts as p
                    INNER JOIN $postmeta as pm ON p.ID = pm.post_id
                    WHERE p.post_type = 'product' AND p.ID LIKE '%$keywords%' OR p.post_title LIKE '%$keywords%' OR IF(pm.meta_key = '_sku', pm.meta_value LIKE '%$keywords%', 1)
                    ORDER BY post_title"
;
$result         = mysqli_query($con, $query);
if(mysqli_num_rows($result) > 0){
    while($row = mysqli_fetch_array($result)){
        $output .= '<table>';
        $output .= '<tr><td>'.$row['ID'].'</td><td>'.$row['post_title'].'</td></tr>';
        $output .= '</table>';
    }

    echo $output;
}
else{
    echo 'Data Not Found';
}

?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/04/2020 21:03:24
Quote Anchor link
Oh, meerdere tabellen, met ook nog eens meerdere records, zoveel stond niet in het oorspronkelijke vraagstuk, of misschien heb ik niet goed gelezen.

Dan zou je wellicht beter een soort van (LEFT) JOIN kunnen gebruiken misschien.

Neem in de (LEFT) JOIN-conditie op dat de meta_key gelijk moet zijn aan _sku, en als je daar resultaat hebt (meta_key verschilt van NULL) kijk dan of de meta_value matcht met je keywords?

Het is misschien handig om te weten of er altijd (precies) één _sku meta_key hoort bij een post?
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

03/04/2020 21:12:04
Quote Anchor link
Hi Thomas,


Ik was dat stukje helemaal vergeten in het vraagstuk, OEPS.
Er is inderdaad altijd maar één _sku per post :)

Dus ik voeg een LEFT JOIN toe aan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 $query
            = "    SELECT ID, post_title
                    FROM $posts
                    WHERE post_type = 'product' AND ID LIKE '%$keywords%' OR post_title LIKE '%$keywords%'
                    ORDER BY post_title"
;
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/04/2020 23:19:28
Quote Anchor link
Als er altijd een _sku meta_key dan kun je ook een INNER JOIN gebruiken.

Het volgende zou dan ongeveer moeten werken denk ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT p.ID, p.post_title
FROM $posts p
INNER JOIN $postmeta pm ON (pm.post_id = p.ID AND pm.meta_key = '_sku')
WHERE p.post_type = 'product'
AND (p.ID LIKE '%$keywords%' OR p.post_title LIKE '%$keywords%' OR pm.meta_value LIKE '%$keywords%')
ORDER BY p.post_title

Het loont ook altijd de moeite om expliciete haken om combinaties van AND en OR te zetten, ten einde verwarring/dubbelzinnigheid te voorkomen.

A AND (B OR C) is namelijk iets compleet anders dan (A AND B) OR C. Wanneer je A AND B OR C gebruikt dan zal dat equivalent zijn aan het eerste statement vanwege de associativiteit van AND en OR.

Zie ook de volgende waarheidstabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
| A  B  C |  (A AND B) OR C  |  A AND (B OR C)  |
|---------+------------------+------------------|
| 0  0  0 |               0  |              0   |
| 0  0  1 |               1  |              0   | *
| 0  1  0 |               0  |              0   |
| 0  1  1 |               1  |              0   | *
| 1  0  0 |               0  |              0   |
| 1  0  1 |               1  |              1   |
| 1  1  0 |               1  |              1   |
| 1  1  1 |               1  |              1   |
Gewijzigd op 03/04/2020 23:24:50 door Thomas van den Heuvel
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

04/04/2020 20:31:04
Quote Anchor link
Hi Thomas,


Duidelijk antwoord waar ik iets mee kan :)
Ik heb altijd artikelnummers ingevuld waardoor _sku altijd aanwezig is maar als ik een niet artikel aanmaak dan is er geen _sku aanwezig in de kolom meta_key.
Hierdoor vind hij nooit dat artikel.
Ik ben dus even terug gegaan naar je eerste antwoord en heb dit gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
            = "    SELECT p.ID, p.post_title
                    FROM $posts p
                    INNER JOIN $postmeta pm ON pm.post_id = p.ID
                    WHERE p.post_type = 'product'
                    AND p.ID LIKE '%$keywords%' OR p.post_title LIKE '%$keywords%' OR IF(meta_key = '_sku', pm.meta_value LIKE '%$keywords%', 1)
                    ORDER BY p.post_title"
;
?>


Maar krijg nu heel erg veel records terug wat niet helemaal de bedoeling is, zelfs records die geen van de keywords bevat.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/04/2020 21:00:40
Quote Anchor link
Okay... Dus er is *ten hoogste* één _sku, en niet precies één, dat is namelijk wat ik vroeg :p.

Dan moet je dus terug naar de constructie met een LEFT JOIN, waarbij je de tabellen verbindt met de extra conditie pm.meta_key = '_sku'. Mocht dit bijbehorende record er (nog) niet zijn dan zijn alle kolommen uit de $postmeta tabel gelijk aan NULL, maar krijg je dus wel altijd precies één resultaat (per post id), of er nu een _sku is of niet.

Je krijgt in de bovenstaande query waarschijnlijk heel veel records terug omdat je die twee tabellen enkel met de post_id = ID conditie aan elkaar fietst, dan krijg je waarschijnlijk voor elk record in $postmeta wat overeenkomen met het post ID een record terug, en dat is niet wat je wilt...

En die "1" moet waarschijnlijk bij nader inzien een 0 zijn, anders staat er immers ... OR ... OR 1, en dat is altijd waar :p.

Dus, ten overvloede, met wat aanpassingen ten opzichte van mijn vorige query, en een extra controle of meta_value wel een waarde heeft, zou dit beter moeten werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT p.ID, p.post_title
FROM $posts p
LEFT JOIN $postmeta pm ON (pm.post_id = p.ID AND pm.meta_key = '_sku')
WHERE p.post_type = 'product'
AND (
    p.ID LIKE '%$keywords%' OR
    p.post_title LIKE '%$keywords%' OR
    IF(pm.meta_value IS NULL, 0, pm.meta_value LIKE '%$keywords%')
)
ORDER BY p.post_title

Let hierbij dus ook nog steeds op de haken om de OR-statements, want die zijn in jouw bovenstaande query alweer verdwenen.
Gewijzigd op 04/04/2020 21:07:41 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.