Zoekfunctie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »
Naam Loos

Naam Loos

23/01/2010 21:40:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een zoekfunctie maar er komt steeds geen resultaat terwijl er wel meer dan 50 records in de database staan. Ik krijg ook geen foutmelding.

Wie ziet wat ik fout doe in onderstaande code?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if(isset($_POST['searchBtn'])) {
$zoekwoord = $_POST['zoekterm'];


    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".$zoekwoord."%' ORDER BY datum DESC";
    $res = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

while ($row = mysql_fetch_array($res))
{

?>

<a href="<?php echo "?p=empty&s=blog&id=$row[id]"; ?>"><b><?php echo "$row[titel]"; ?></a></b><br />
<?php echo "$row[samenvatting]";
echo '<p>';
}}}

    else
    {
        echo "<p>Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.</b></p>";
    }

?>


EDIT: foutje eruit gehaald.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:38:25
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 16:21:00
Quote Anchor link
Bump :)
 
Wim E

Wim E

25/01/2010 16:35:00
Quote Anchor link
Al gekeken of die de searchBtn vind?
Al gekeken of die de query gewoon goed uitvoert?
al echo gedaan van aantal rows?

error meldingen aanstaan in php?
 

25/01/2010 16:49:00
Quote Anchor link
Zet bovenaan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);


En verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$res = mysql_query($sql);

in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$res = mysql_query($sql) or trigger_error(mysql_error());
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/01/2010 17:20:00
Quote Anchor link
@Danny: Gezooi met trigger_error()? Nee, maak gewoon een mooie if-constructie waarin je de $res controleert. Indien deze mislukt is, weergeef je een error ;-).

@TS: Een formulier controle voeren we uit met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
?>

We controleren dus niet of een submit-button meegestuurd is, want dat gebeurt niet altijd.
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 21:05:00
Quote Anchor link
Even stevig aan het knutselen geweest:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".$_POST['zoekterm']."%' ORDER BY datum DESC";


if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {


echo "<a href=\"?p=empty&s=blog&id=".$row[titel]."\"><b>".$row[titel]."</a></b><br />".$row[samenvatting]."<p>";

    }}}

?>

Het script wat ik hierboven gebruikte is het enige script op PHPhulp en al zeker 3 jaar oud. Dus misschien moet ik deze maar plaatsen (als deze beter is).
Ik heb het nog niet getest. Dat ga ik nu even doen.

EDIT: toch nog een foutje ontdekt en eruit gehaald. Dit script werkt ook sneller voor mijn gevoel...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2010 21:10:00
Quote Anchor link
Regel 20 zal 4 fouten geven.
Script is lek => SQL-Injection.

Edit: Nu nog 3.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2010 21:16:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 25.01.2010 21:10:
Regel 20 zal 4 fouten geven.
Script is lek => SQL-Injection.

Edit: Nu nog 3.


en bij de error laat je je SQL-query zien. Dat icm met SQL-injection mogelijkheid is dat zeer gevaarlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if (isset($_POST['searchBtn' ]))
{

$sql = "hier je query";

if ($res = mysql_query($sql))
{

 // ga verder
} else {
 error_log(mysql_error());
 print mysql_errno().": Er is een fout opgetreden.";
}
}
else {
 // Formulier is niet gepost
}
?>
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 21:22:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 25.01.2010 21:10:
Regel 20 zal 4 fouten geven.
Script is lek => SQL-Injection.

Edit: Nu nog 3.


SanThe, kun je ook zeggen hoe ik aan die fouten moet komen? Het script werkt zonder fouten.

SQL injection en het laten zien van de sql bij een foutmelding verhelpen.
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2010 21:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(isset($_POST['searchBtn']))
{

    $zoekwoord = $_POST['zoekterm'];


    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".mysql_real_escape_string($zoekwoord)."%' ORDER BY datum DESC";
    if ($res = mysql_query($sql) && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            ?>
<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "?p=empty&s=blog&id=".$row['id']; ?>
"><b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['titel']; ?>
</a>
</b>
<br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['samenvatting']; ?>

<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        }
    }
}

else {
    ?>
<p>Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.</b></p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Haha,
wat een puinhoop wordt het hé als je html en php door elkaar heen gebruikt!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Jim -
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 21:34:00
Quote Anchor link
Jim schreef op 25.01.2010 21:30:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_POST['searchBtn']))
{

    $zoekwoord = $_POST['zoekterm'];


    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".mysql_real_escape_string($zoekwoord)."%' ORDER BY datum DESC";
    if ($res = mysql_query($sql) && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            ?>
<a href="<?php echo "?p=empty&s=blog&id=".$row['id']; ?>"><b><?php echo $row['titel']; ?></a>
            </b>
            <br />
            <?php echo $row['samenvatting']; ?>
            <p>
            <?php
        }
    }
}

else {
    ?>
<p>Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.</b></p><?php
}
[
/code]
?>


Waarom zou je zo moeilijk doen? Of denk ik te makkelijk?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$zoekterm = mysql_real_escape_string($_POST['zoekterm']);

    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".$zoekterm."%' ORDER BY datum DESC";


if(!$res = mysql_query($sql))
{

 error_log(mysql_error());
 print mysql_errno().": Er is iets fout gegaan.";
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {


echo "<a href=\"?p=empty&s=blog&id=".$row[id]."\"><b>".$row[titel]."</a></b><br />".$row[samenvatting]."<p>";

    }}}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2010 22:05:00
Quote Anchor link
$row[id] moet zijn $row['id'] en dan nog 2 keer.
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 22:32:00
Quote Anchor link
Ja. Nu zie ik het. ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$zoekterm = mysql_real_escape_string($_POST['zoekterm']);

    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".$zoekterm."%' ORDER BY datum DESC";


if(!$res = mysql_query($sql))
{

 error_log(mysql_error());
 print mysql_errno().": Er is iets fout gegaan.";
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {


echo "<a href=\"?p=empty&s=blog&id=".$row['id']."\"><b>".$row['titel']."</a></b><br />".$row['samenvatting']."<p>";

    }}}

?>
 
PHP Scripter

PHP Scripter

25/01/2010 22:40:00
Quote Anchor link
Nu ik dit topic een beetje doorlees, is dus een sql injection op te lossen met de functie: mysql_real_escape_string?
 
Pepijn

Pepijn

25/01/2010 22:49:00
Quote Anchor link
ja dat klopt

Dit GOED lezen:
http://nl3.php.net/manual/en/function.mysql-real-escape-string.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn
 
PHP Scripter

PHP Scripter

25/01/2010 23:05:00
Quote Anchor link
Dankje :)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

25/01/2010 23:05:00
Quote Anchor link
Dankje :)
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 23:48:00
Quote Anchor link
Of lees even de sql beginnershandleiding:

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/
 
Niek s

niek s

26/01/2010 00:33:00
Quote Anchor link
Of een PHP Beginners handleiding.
 
Naam Loos

Naam Loos

26/01/2010 15:50:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik de berekeningstijd voor de zoekactie tonen?
Dus dan wil ik dit krijgen: Gezocht op: phphulp in 10 ms.

Na wat gegoogel weet ik nog steeds niet hoe ik het voor mekaar kan krijgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.