Zoekmachine database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luc

luc

28/07/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik loop al een tijdje te zoeken, maar vind niks dat goed werkt. Ik zoek een script voor een zoekmachine die zoekt in een MySQL tabel. Hij moet kunnen zoeken in meerdere rows, met meerdere drop-downs. Ik heb dit nodig voor een fotodatabase. Het moet zo worden dat er een aantal dropdowns zijn voor onder andere:
Maatschappij
vliegtuig
Locatie
Weet / heeft iemand een standaart script dat ik hiervoor kan aanpassen?

alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:33:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/07/2008 22:45:00
Quote Anchor link
SELECT FROM tabel WHERE LIKE '$zoekwoord' AND type='Maatschappij'.

Hoezo een kant en klaar script zoeken als het om een simpele query gaat :)?
Formuliertje eraan hangen and you're ready to go.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Luc

luc

28/07/2008 22:47:00
Quote Anchor link
Ik ben niet echt ervaren in PHP met MySQL. Hier kan ik vrij weinig mee.. :P Toch bedankt voor je hulp.. Maar ik kan niet echt een werkend script vinden dat zo werkt als ik wil. Het aanpassen daarvan lukt me wel, maar zelf uitschrijven zon script lukt me nog niet.. :P
 
Orhan T

Orhan T

28/07/2008 22:50:00
Quote Anchor link
Weer zo iemand die een kant en klaar script verwacht, te grappig.
Ik denk dat je hier geen hulp krijgt als je zelf de beginnerscursus niet eens hebt gevolgd.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 22:52:00
Quote Anchor link
@ luc: hoe ziet je tabel er op dit moment uit (qua velden) en in welke velden wil je kunnen zoeken?
 
Luc

luc

28/07/2008 22:56:00
Quote Anchor link
Ik heb nu:
id
producent
vtype
maatschappij
fotograaf
fotodatum
fotolocatie
comment
fotolocatie
views

maar dat moet nog een beetje veranderd worden. Producent en vtype gaan samen. En er komt category, land, registratie én serial bij.

Het is de bedoeling dat er een dropdown komt voor vtype, maatschappij, category en locatie. En een text form die zoekt in registratie, serial en comment.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:01:00
Quote Anchor link
Het vervelende is, dat je datamodel waarschijnlijk niet klopt. Velden als vtype, maatschappij, category en locatie zouden eigenlijk in een eigen tabel moeten staan.
 
Luc

luc

28/07/2008 23:04:00
Quote Anchor link
Ik snap het niet helemaal... Hoe kan ik het beter doen dan?
Ik heb nu dit als tabel:

CREATE TABLE fotodtb (
id int(11) auto_increment primary key,
vliegtuig varchar(50) not null,
maatschappij varchar(70) not null,
registratie varchar(10) not null,
serialnumber varchar(70) not null,
fotograaf varchar(50) not null,
fotodatum varchar(16) not null,
fotolocatie varchar(70) not null,
fotoland varchar(70) not null,
category varchar(70) not null,
comment text not null,
views varchar(10) not null,
rating varchar(10),
rated varchar(10) not null,
fotopad varchar(50) not null
);
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Een klein voorbeeldje: stel je hebt een aantal maatschappijen. In jouw tabel krijg je dan:


1 | vliegtuig1 | maatschappij1
2 | vliegtuig2 | maatschappij1
3 | vliegtuig3 | maatschappij1

Je hebt nu drie keer maatschappij1 in je tabel staan. Maar wat nu, als maatschappij1 een andere naam krijgt? Dan moet je al je velden gaan updaten. Het is dus handiger om een tabel maatschappijen te hebben met:

id | maatschappij
1 | maatschappij1

In je eerste tabel fotodtb krijg je dan een veld maatschappij_id, dat je vult met het id van de goede maatschappij. Dus

id | vliegtuig | maatschappij_id
1 | vliegtuig1 | 1
2 | vliegtuig2 | 1
3 | vliegtuig3 | 1

Als maatschappij1 nu van naam verandert, hoef je dat maar 1 keer aan te passen, in de tabel maatschappijen.
 
Luc

luc

28/07/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Hmm.. Misschien wel handig ja.. Ga het zometeen toepassen denk ik.. Maar hoe haal ik nu de maatschappij gegevens uit de database? maar verder iemand nog een idee waar ik een aanpasbaar zoekscript kan vinden dat hiervoor geschikt is?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:40:00
Quote Anchor link
luc schreef op 28.07.2008 23:33:
Hmm.. Misschien wel handig ja.. Ga het zometeen toepassen denk ik..

Ik raad het je sterk aan. Je hoeft me natuurlijk niet te geloven hoor ;-)
 
Luc

luc

28/07/2008 23:48:00
Quote Anchor link
Nee ik ga het wel proberen. Komt niet vaak voor dat iets veranderd van naam. Maar soms natuurlijk wel, en als hij eenmaal vol staat, is er geen beginnen aan om alles aan te gaan passen. Maar nu heb ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
'. $row["maatschappij"] .'
?>

hoe haal ik het dan uit de database?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.