Zoekopdracht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hay de Bitter

Hay de Bitter

23/05/2012 13:21:29
Quote Anchor link
Ik heb een zoekopdracht die er als volgt uitziet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php $result = mysql_query("SELECT * FROM database
WHERE Naamveld='"
. $Naam . "'") or die(mysql_error());

Echter wil ik graag dat hij niet naar het exacte woord ($Naam) zoekt maar dat een veld (Naamveld) dit woord ($Naam) dient te bevatten. Contain dus. Hoe ziet de code er dan uit?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:53:03
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/05/2012 13:22:12
Quote Anchor link
kijk eens naar LIKE
 
Hay de Bitter

Hay de Bitter

23/05/2012 13:28:32
Quote Anchor link
Thanks. Hoe ziet dit er dan uit in de code?
 
Reshad F

Reshad F

23/05/2012 13:40:28
Quote Anchor link
door de = te veranderen in LIKE

http://w3schools.com/sql/sql_like.asp
 
Hay de Bitter

Hay de Bitter

26/05/2012 14:44:30
Quote Anchor link
Heb nu dit maar krijg toch steeds alle resultaten. Wat gaat verkeerd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php $result = mysql_query("SELECT * FROM horeca
WHERE
Naam LIKE '%"
. $Naam_temp . "%'OR  
Leeftijd LIKE '%"
. $Leeftijd_temp ."%' OR  
Sluitingstijd LIKE '%"
. $Sluitingstijd_temp . "%' OR  
Muziekstijl LIKE '%"
. $Muziekstijl_temp . "%' OR  
Biermerk LIKE '%"
. $Biermerk_temp . "%'
"
) or die(mysql_error());
 
Php knipper

php knipper

26/05/2012 14:51:20
Quote Anchor link
probeer foutafhandeling bij sql, als je jou code hebt veranderd naar deze ( wel opletten dat je de gegevens nog juist weergeeft ) echo dan eens $sql en plak deze eens hier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$sql
= "SELECT * FROM horeca
WHERE
Naam LIKE '%"
. $Naam_temp . "%'OR  
Leeftijd LIKE '%"
. $Leeftijd_temp ."%' OR  
Sluitingstijd LIKE '%"
. $Sluitingstijd_temp . "%' OR  
Muziekstijl LIKE '%"
. $Muziekstijl_temp . "%' OR  
Biermerk LIKE '%"
. $Biermerk_temp . "%'
"
; // sql code

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql); // fout weergeven indien
}
elseif(mysql_num_rows($res) == 0) // kijken of aantal rijen niet 0 is
{
    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        echo $row['voornaam'].'<br />';
    }
}

?>
 
Hay de Bitter

Hay de Bitter

26/05/2012 15:02:17
Quote Anchor link
dit is de echo van $sql

SELECT * FROM horeca WHERE Naam LIKE '%bar%'OR Leeftijd LIKE '%%' OR Sluitingstijd LIKE '%%' OR Muziekstijl LIKE '%%' OR Biermerk LIKE '%%'
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

26/05/2012 15:21:26
Quote Anchor link
Probeer eens een spatie toe te voegen net voor Leeftijd en als er %% betekent dat dat alle resultaten waarschijnlijk worden weergegeven, want alles lijkt op alles.
 
Eddy E

Eddy E

26/05/2012 16:50:12
Quote Anchor link
Als er geen invoer is voor de leeftijd zou je daar ook niet naar moeten kijken.
Dat betekent dus dat je (bijvoorbeeld) met een foreach() door alle $_POST waarden moet wandelen om te kijken in welke kolommen (van je databasetabel) je wilt kijken.
Je moet dus de query al dynamisch bouwen. Daarna (op dezelfde manier) laten echoën.
 
Hay de Bitter

Hay de Bitter

28/05/2012 19:08:24
Quote Anchor link
Het wil niet lukken. Even helemaal van vooraan dus.
Ik heb een mysql database als volgt:

Kolom "Naam" Kolom "Minimumleeftijd" Kolom "Muziekstijl"
Regels:
Cafe1 18,21 house, RenB
Cafe2 21 apreski, nederlands, top40
Cafe3 16 top40, 90s, 80s

Hoe krijg ik nu output dat bij zoekopdracht top40 cafe2 en cafe3 weergegeven worden
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2012 20:07:56
Quote Anchor link
Ik zie 3 kolommen en 5 waardes.
Dan kan natuurlijk niet.
 
Hay de Bitter

Hay de Bitter

29/05/2012 11:25:18
Quote Anchor link
meende door te zoeken naar een woord ( LIKE "%%") in een kolom dit op te lossen maar werkt dus schijnbaar niet. Hoe kan ik dit beter oplossen en hoe kan ik de tabel dan het beste opzetten.
 
Chris PHP

Chris PHP

29/05/2012 11:35:25
Quote Anchor link
Ik was benieuwd of dit ook mag/werkt. Aangezien ik het nu zelf niet kan testen, vraag ik het maar gelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= mysql_query ("SELECT * FROM tabel LIKE '%".$var."%'");
?>

Of is dit een ongeldige syntax? Kreeg dit voorbeeld zo snel niet gevonden.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2012 11:39:21
 
Chris PHP

Chris PHP

29/05/2012 11:46:52
Quote Anchor link
@SanThe,

Is die link nu voor Hay of mij bedoeld?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/05/2012 11:52:49
Quote Anchor link
Voornamelijk voor de TS
 
Erwin H

Erwin H

29/05/2012 11:57:15
Quote Anchor link
Chris NVT op 29/05/2012 11:35:25:
Ik was benieuwd of dit ook mag/werkt. Aangezien ik het nu zelf niet kan testen, vraag ik het maar gelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= mysql_query ("SELECT * FROM tabel LIKE '%".$var."%'");
?>

Of is dit een ongeldige syntax? Kreeg dit voorbeeld zo snel niet gevonden.

Nee, je mist hier het WHERE gedeelte. LIKE kan je alleen gebruiken in een vergelijking met een kolom. Dit is dus wel geldig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM tabel WHERE kolomnaam LIKE '%".$var."%'";
?>

Waar je dan alleen rekening mee moet houden is dat als $var een lege string is, dat je dan alle records terugkrijgt. Dat is ook waar de TS op vast loopt. Als je dus een zoekopdracht wil doen op meerdere velden, moet je de WHERE condities weglaten waar de zoekstring leeg is. Je zal dan dus dynamisch je SQL statement moeten opbouwen.
 
Chris PHP

Chris PHP

29/05/2012 12:01:47
Quote Anchor link
@Erwin,

Thnx! Ik wist dus niet zeker of de WHERE ook verplicht was, wel dus :D Ik denk dan heb je het probleem in 1x getackeld en zoekt hij gewoon die hele tabel door ;).

Ik ben momeneteel ook bezig met een database driven website, en wil er een zoekfunctie in maken. Maar dan heb ik nog een leuke uitdaging om een goed script te schrijven.

Echter wil ik het wel met maar 1 zoekveld doen, dus zal ik dat op verschillende kollommen moeten toepassen. Zoals bijv titel, summary, content, etc. Maar dat moet geen probleem zijn lijkt me. Gewoon een foutafhandeling erin maken dat bij een lege string hij een melding weergeeft.

Dank u voor de opheldering :D
 
John Cena

John Cena

29/05/2012 12:10:49
Quote Anchor link
@TS, je variabelen zijn leeg, daarom zoekt hij op %%

Eerst controleren of de var's gevuld zijn, dan de OR er in gooien.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2012 13:40:21
Quote Anchor link
Chris NVT op 29/05/2012 11:46:52:
@SanThe,

Is die link nu voor Hay of mij bedoeld?


Voor Hay.
 
Hay de Bitter

Hay de Bitter

04/06/2012 11:41:39
Quote Anchor link
Volgende is een zoekopdracht in een database

$sql = "SELECT * FROM tabel1 WHERE Waarde='" . $1_temp . "' OR Waarde='" . $2_temp . "' OR Waarde='" . $3_temp . "' OR Waarde='" . $4_temp . "'" ;
// sql code

if(!$res = mysql_query($sql))
{
trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql); // fout weergeven indien
}
elseif(mysql_num_rows($res) == 0) // kijken of aantal rijen niet 0 is
{
echo 'Geen resultaten gevonden';
}
else
{
while($row = mysql_fetch_assoc($res))
{
echo $row['Alias'].'<br />';
}
}

echo $sql

echter moet niet het veld Alias een echo krijgen maar een aantal velden uit tabel waarbij veld Alias uit tabel 1 overeenkomt met het veld alias uit tabel 2
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.