zoekresultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

R Klomp

R Klomp

04/02/2008 19:46:00
Quote Anchor link
ik ben bezig online ledenregister en gebruik dit script om te zoeken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
            mysql_select_db("ledenregister2") or die(mysql_error());
            
            $aantal = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM leden")) or die(mysql_error());
            
            if (!$_POST['zoek']){
                ?
/>
                <
form name="zoeken" action="" method="post">
                <
table cellspacing="0" width="680px" align="center" border="0">
                <
tr><td align="center" colspan="2"><input size="60" type="text" name="zoek" maxlength="60"> </td></tr>
                <
tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="submit" value="Zoeken"></td></tr>
                <
/table>
                <
/form>
                [
code]<?php
            }
            else{
                if(strlen($_POST['zoek']) < 4) {
                echo "De zoekterm moet minimaal 4 tekens lang zijn.";
                }

                else
                {
                    $keyword = mysql_real_escape_string($_POST['zoek']);                
                    $query = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                    WHERE MATCH (voornaam, achternaam)
                    AGAINST ('$keyword' IN BOOLEAN MODE)
                    ORDER BY volgorde, type ASC"
;
                    $resultaat = mysql_query($query);
                    if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
                    {

                        echo "De volgende resultaten zijn gevonden:";
                        
                        while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
                        {
                                
                                ?
/>
                                <
table border="1">
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row['voornaam']." ".$row['voorvoeg']." ".$row['achternaam']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row['status'] == 1) ? 'D' : (($row['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
td width="200px" rowspan="3">[code]<?php echo ($row['adres']."<br>
                                                                        "
.$row['postcode']." ".$row['woonplaats']."<br>
                                                                        "
.$row['telefoon']) ?/></td>
                                <
td width="20px" style="text-align:right" rowspan="3">[code]<?php echo($row['wijk']) ?/></td>
                                <
/tr>
                                <
tr><td>[code]<?php echo($row['email']) ?/></td></tr>
                                <
/table>
                                [
code]<?php
                        }
                    }

                    else{
                    echo "<br>Er is niets gevonden op jou zoekterm";
                    }
                }
            }

?>

( ?/> = ?> maar als ik dat gebruik maakt ie dr niet 1 codevak van )

maar als ik nu zoek op bijv een achternaam van een famillie krijg ik alle leden van die familie in een aparte tabel..
vb:

<table>
HOOFDBEWONER
</table>
<table>
eventuele PARTNER
</table>
<table>
eventuele kinderen
</table>
<table>
eventuele kinderen
</table>

in mij mysql tabel heb ik een kolom "volgorde" in deze kolom hebben alle families een unieke code dus alle leden van een familie hebben dezelfde code

ook heb ik de kolom:
TYPE = type van persoon (0= hoofdbewoner, 1= partner, 2= kind)


hoe ik nu wil dat mijn resulaten worden weergegeven 1 tabel met daarin alle leden van die familie:
http://img215.imageshack.us/img215/5904/layoutsr0.png
de bovenste is de hoofdbewoner. (type 0)
daaronder de eventuele (dus deze hoeft niet aanwezig te zijn) partner (type 1)
en daaronder de eventuele (ook deze hoeven niet aanwezig te zijn) kinderen (type 2)


ook als maar 1 lid van een bepaalde familie in de zoekresultaten voorkomt moet de hele familie worden weergegeven..

kan dit? zoja hoe doe ik dit..
ben nog niet echt heel goed met php/mysql dus uitgebreide uitleg word gewardeerd...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:06:52
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 07:32:00
Quote Anchor link
*bumb*
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 08:13:00
Quote Anchor link
Het weergeven is puur een kwestie van output, dat ga je dus met PHP regelen. Als je ervoor zorgt dat je een query uitvoert die jou alle benodigde data levert, kun je daar verder in PHP mee gaan spelen.

Zonder datamodel kan ik er echter niet veel meer zinnigs over zeggen, dus misschien dat je dat eens kunt laten zien.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 16:58:00
Quote Anchor link
wat bedoel je met datamodel?
dit is mijn mySQL tabel:
http://img143.imageshack.us/img143/7573/layoutzg0.png


GEZINSNAAM = de gezinsnaam
Volgorde = vormt samen met de gezinsnaam een unieke combinatie voor elk gezin
ADRES = spreekt voor zich
POSTCODE = spreekt voor zich
WIJK = de wijk waar het lid zich in bevind (I, II, III, IV, enz...)
TELEFOON = spreekt voor zich
EMAIL = spreekt voor zich
ACHTERNAAM = spreekt voor zich
VOORVOEG = voorvoegsel achternaam (de ,van der, het, enz.)
VOORNAAM = spreekt voor zich
GEB_DATUM = spreekt voor zich
STATUS = Dit kan 1 of 2 zijn 1 word door PHP uiteindelijk als D weergegeven en 2 als B
GESLACHT = spreekt voor zich (wil ik (nog) niet gebruiken)
TYPE = type van persoon (0= hoofdbewoner, 1= partner, 2= kind)
WOONPLAATS = spreekt voor zich
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 17:14:00
Quote Anchor link
Wat je zou kunnen doen is elk uniek voorkomen van 'Volgorde' uit je tabel ophalen. Deze vervolgens uitlezen met een while loop en hierin vervolgens met een query de gegevens van die familie ophalen...
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 17:15:00
Quote Anchor link
dat snap ik niet..
zou je een voorbeeldje kunnen geven?

ben nog niet zo heel goed met php en mysql
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Hmm, nu ik er nog eens goed naar kijk, zie ik een nog veel groter probleem. Je bent namelijk aan de slag gegaan met een verkeerd datamodel...

Als je namelijk gaat normaliseren zul je zien dat je een aparte tabel voor de gezinnen en de gezinsleden zult krijgen. Ervan uitgaande dat elk gezinslid op hetzelfde adres woont, zou je die informatie kwijt kunnen in de gezinnen tabel. In de gezinsleden tabel kun je vervolgens de persoonlijke informatie als email, geslacht, geboortedatum, etc kwijt.

Het is verstandig om dat eerst te doen voordat je verder gaat werken. Het kan namelijk grote problemen in de toekomst voorkomen en bovendien lost dat direct ook het probleem op dat je nu hebt. Het selecteren van gegevens wordt een stuk makkelijker met een juist datamodel.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 21:25:00
Quote Anchor link
heb nu 2 tabellen...
tabel leden:
http://img127.imageshack.us/img127/289/layoutledenqm5.png
tabel adressen:
http://img127.imageshack.us/img127/2374/layoutadressende6.png

hoe moet ik nu te werk gaan?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 21:44:00
Quote Anchor link
Allereerst ga je nog de nodige indexen in je database aanbrengen. Dus de primary keys in de verschillende tabellen alsmede de foreign key waarmee je de relatie tussen de beide tabellen legt.

Ik hoop dat je wel voor de InnoDB engine gekozen hebt bij het aanmaken van de tabellen? Dat is namelijk de enige engine waarmee je onderlinge relaties tussen tabellen kunt leggen, en dat heb je wel nodig ;-)
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.02.2008 21:44:
Allereerst ga je nog de nodige indexen in je database aanbrengen. Dus de primary keys in de verschillende tabellen alsmede de foreign key waarmee je de relatie tussen de beide tabellen legt.


op welke kolommen moet ik welke indexen zetten dan?

Blanche schreef op 06.02.2008 21:44:
Ik hoop dat je wel voor de InnoDB engine gekozen hebt bij het aanmaken van de tabellen? Dat is namelijk de enige engine waarmee je onderlinge relaties tussen tabellen kunt leggen, en dat heb je wel nodig ;-)

met InnoDB kon je dacht ik geen fulltext search doen wat ik wel gebruikte met mijn vorige tabel..

edit:
heb ze aangepast naar InnoDB
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Dat is het grote nadeel van MySQL, het is het een of het ander. En dan zou ik toch echt voor de InnoDB engine gaan aangezien die relaties een stuk belangrijker zijn!

Aangezien 'volgorde' de unieke waarde is krijg je in die tabel een PK op die kolom. Verder lijkt me dat in de andere tabel het lidnummer de unieke waarde is, dus dan komt daar de PK op te zitten. Tenslotte gok ik dat 'gezinsnummer' de kolom is die naar de 'volgorde' kolom uit de andere tabel verwijst. In dat geval zou dat dus de FK worden.

Verder zul je nog enkele indexen aan willen maken op bepaalde kolommen, maar dat hangt een beetje van de queries af die je voornamelijk gaat gebruiken.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 22:06:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Aangezien 'volgorde' de unieke waarde is krijg je in die tabel een PK op die kolom. Verder lijkt me dat in de andere tabel het lidnummer de unieke waarde is, dus dan komt daar de PK op te zitten. Tenslotte gok ik dat 'gezinsnummer' de kolom is die naar de 'volgorde' kolom uit de andere tabel verwijst. In dat geval zou dat dus de FK worden.

volgorde is geen unieke waarde dit was een fout van mij..
in de tabel adressen is de unieke waarde 'nummer'.
in tabel leden is 'lidnummer' de unieke waarde.

gezinsnummer verwijst naar nummer, maar hoe stel ik die FK in?

Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Verder zul je nog enkele indexen aan willen maken op bepaalde kolommen, maar dat hangt een beetje van de queries af die je voornamelijk gaat gebruiken.

dit kan later altijd nog gedaan worden wanneer dat nodig is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 22:12:00
Quote Anchor link
Quote:
in tabel leden is 'gezinsnummer' de unieke waarde.
Het lijkt me niet dat dat kan. Er zijn immers toch meerdere gezinsleden met hetzelfde gezinsnummer?

Persoonlijk kies ik er altijd voor om in (bijna) elke tabel een kolom 'id' met auto_increment op te nemen die ik de PK maak. Op die manier heb je altijd een unieke waarde om records mee aan te duiden.

Elk gezinslid zal bijvoorbeeld een unieke waarde moeten hebben, ongeacht tot welk gezin ze behoren. Hoewel dat in theorie ook een combinatie van bijvoorbeeld gezinsnummer, naam en geboortedatum kan zijn, is het vaak makkelijker om gewoon een uniek id te gebruiken.
 
R Klomp

R Klomp

06/02/2008 22:16:00
Quote Anchor link
gezinsnummer moest zijn lidnummer..

en ik zal (nu niet, maar morgen) dan wel een kolom 'id' aanmaken bij beide tabellen

en hoe stel ik dan die FK in?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/02/2008 22:18:00
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 07:46:00
Quote Anchor link
ok.. wat ik nu gedaan heb:

in beide tabellen een kolom ID ( int(11) ) aangemaakt met auto_increment

ik heb adressen.nummer en leden.gezinsnummer beide een index gegeven en toen naar elkaar gelinkt
moet er ook nog wat bij ON DELETE en ON UPDATE komen?
 
Frank -

Frank -

07/02/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Dat is wel aan te raden, maak een keuze tussen RESTRICT en CASCADE. Alleen wanneer je heel zeker weet dat het geen kwaad kan, kun je CASCADE gebruiken.

Mocht je de boel niet helemaal lekker koppelen en dan met CASCADE aan de slag gaan, kun je door het verwijderen van 1 record de hele database in 1x leeggooien... Het zal niet snel gebeuren, maar het kan.
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 14:45:00
Quote Anchor link
ok maar dat is niet heel erg belangrijk volgens mij.. en kan natuurlijk altijd nog aangepast

hoe ga ik nu te werk nu ik 2 goede tabellen heb?
(ze zijn nu goed toch?)


Blanche schreef op 06.02.2008 21:53:
Dat is het grote nadeel van MySQL, het is het een of het ander. En dan zou ik toch echt voor de InnoDB engine gaan aangezien die relaties een stuk belangrijker zijn!
wat ik me bedacht dat ik natuurlijk nog een tabel aan kan maken die MyISAM is en die dan gebruiken voor fulltext search en dan door middel van het gezinsnummer o.i.d. de resultaten uit de andere tabellen laden...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
Frank -

Frank -

07/02/2008 14:57:00
Quote Anchor link
FULLTEXT SEARCH heb je maar zelden nodig, ik heb er nog nooit mee gewerkt. Wel eens wat mee liggen rommelen om het te leren kennen (TSeach2), maar daar houdt het mee op.

MyISAM is rotzooi, ga daar je vingers niet aan branden. Probeer eerst een goed systeem te bouwen met innoDB, daar kun je ook wel een FULLTEXT SEARCH voor maken, mocht je daar zin in hebben. Maar vergeet het bestaan van MyISAM, dat is het toppunt van onbetrouwbaarheid en een bewijs van onkunde.
 
R Klomp

R Klomp

07/02/2008 16:16:00
Quote Anchor link
oke

zijn mijn tabellen goed nu?
en hoe moet ik nu verder, hoe moet ik mijn huidge script aanpassen zodat het met de 2 tabellen werkt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 
R Klomp

R Klomp

08/02/2008 13:36:00
Quote Anchor link
heb het nu zo werkend.. het geeft het nu weer zoals ik het wil hebben
dit is met mn oude tabel (alles in 1 tabel)

weet niet of het nu nog verstandig is om het toch nog over te zetten naar 2 tabellen?
of kan ik het zo laten...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
<?php            if (!$_POST['zoek']){
                ?
/>
                <
form name="zoeken" action="" method="post">
                <
table cellspacing="0" width="680px" align="center" border="0">
                <
tr><td align="center" colspan="2"><input size="60" type="text" name="zoek" maxlength="60"> </td></tr>
                <
tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="submit" value="Zoeken"></td></tr>
                <
/table>
                <
/form>
                [
code]<?php
            }
            else{
                if(strlen($_POST['zoek']) < 4) {
                echo "De zoekterm moet minimaal 4 tekens lang zijn.";
                }

                else
                {
                    $keyword = mysql_real_escape_string($_POST['zoek']);                
                    $query = "SELECT * FROM leden
                    WHERE MATCH (voornaam, achternaam)
                    AGAINST ('"
.$keyword."' IN BOOLEAN MODE)
                    GROUP BY gezinsnaam, volgorde
                    ORDER BY gezinsnaam, volgorde, type ASC"
;
                    $resultaat = mysql_query($query);
                    if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
                    {

                        echo "De volgende resultaten zijn gevonden:";
                        
                        while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
                        {

                            $query20 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '0'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat20 = mysql_query($query20);
                            while ($row20 = mysql_fetch_array($resultaat20))
                            {
    
                                $row20mail = $row20['email'];                            
                                ?
/>
                                <
table cellspacing="0" class="resultaten">
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row20['achternaam']." ".$row20['voornaam']." ".$row20['voorvoeg']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row20['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row20['status'] == 1) ? 'D' : (($row20['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
td width="200px" rowspan="3">[code]<?php echo ($row20['adres']."<br>
                                                                        "
.$row20['postcode']." ".$row20['woonplaats']."<br>
                                                                        "
.$row20['telefoon']) ?/></td>
                                <
td width="20px" style="text-align:right; vertical-align:middle" rowspan="3">[code]<?php echo($row20['wijk']) ?/></td>
                                <
/tr>
                            
                            [
code]<?php }
                            $query21 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '1'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat21 = mysql_query($query21);
                            while ($row21 = mysql_fetch_array($resultaat21))
                            { ?
/>
                                                        
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo($row21['achternaam']." ".$row21['voornaam']." ".$row21['voorvoeg']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row21['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row21['status'] == 1) ? 'D' : (($row21['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
/tr>
                            
                            [
code]<?php }
                            $query22 = "SELECT *, DATE_FORMAT(geb_datum, '%d-%m-%Y') AS geb_datum2 FROM leden
                            WHERE volgorde = '"
.$row['volgorde']."'
                            AND gezinsnaam = '"
.$row['gezinsnaam']."'
                            AND type = '2'
                            ORDER BY type"
;
                            $resultaat22 = mysql_query($query22);
                            while ($row22 = mysql_fetch_array($resultaat22))
                            { ?
/>    
                                                    
                                <
tr>
                                <
td width="250px">[code]<?php echo("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;".$row22['voornaam']) ?/></td>
                                <
td width="100px">[code]<?php echo($row22['geb_datum2']) ?/></td>
                                <
td width="20px">[code]<?php echo(($row22['status'] == 1) ? 'D' : (($row22['status'] == 2) ? 'B' : "")) ?/></td>
                                <
/tr>
                                
                            [
code]<?php } ?/>

                            <
tr><td>[code]<?php echo($row20mail) ?/></td></tr>
                            <
/table>
                            [
code]<?php
                            
                        }
                    }

                    else{
                    echo "<br>Er is niets gevonden op jou zoekterm";
                    }
                }
            }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R Klomp
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.