zoekveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 09:39:33
Quote Anchor link
Ik heb een zoekveld waarmee je kan zoeken in de database
Ik gebruik daarvoor

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
foreach ($zoeken as $zoek) {

WHERE veld LIKE '%" . $zoek. "%'"; }

Dus als ik in de veld type: graag gedaan, zoek die op graag en op gedaan
hoe kan ik als in de veld typ: graag+gedaan dat die zoekt op "graag gedaan"
Gewijzigd op 21/06/2013 09:42:28 door Francoi gckx
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:27:20
 
Johan M

Johan M

21/06/2013 11:02:48
Quote Anchor link
WHERE veld LIKE '%" . $_POST['zoeken'] . "%'";

Maar let wel op voorkomen van sql injection.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:05:40
Quote Anchor link
Bedankt maar ik heb het al

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:09:30
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:05:40:
Bedankt maar ik heb het al

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte


Kleine moeite om je $zoeken door mysql_real_escape_string() te halen om injectie te verkomen, maar als je niet voor veiligheid wil gaan is dat je eigen risico. En omdat het een 'admin' gedeelte is, betekend niet dat het een veilige omgeving is!
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:11:10
Quote Anchor link
hmm werkt mysql_real_escape_string() ook nog met pdo, dan vind ik het een kleine moeite?
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:15:23
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:11:10:
hmm werkt mysql_real_escape_string() ook nog met pdo, dan vind ik het een kleine moeite?


Nee met PDO gebruik je prepare ipv query om SQL injectie tegen te gaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// De manier waarop je het waarschijnlijk nu doet.
$dbc->query("Je query hier");

// De veilige manier
$dbc->prepare("Je query hier");
?>
Gewijzigd op 21/06/2013 11:18:25 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:19:55
Quote Anchor link
de query wordt gemaakt in een functie

return $match_zoeken = $dbo->query($sql);

dus als ik 2 regels extra toevoeg

$dbo->query($sql);
$dbo->prepare($sql);
return $match_zoeken = $dbo->execute();

is die beveiligd?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/06/2013 11:25:52
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:05:40:
over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte


escapen beschermt je niet alleen tegen hackers.
Het is nodig om ' en " te escapen.

Neem nu dat de admin dit wil schrijven:
De raad heeft beslist: "Er worden geen foto's getrokken"

Als je dat niet escapet, mislukt je query.

---

Verder is het gewoon flauw om die kleine, extra moeite achterwege te laten voor admin panelen.
Als het niet als 100% natuurlijk komt om het altijd te doen, zal je het vergeten wanneer het echt nodig is.
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:31:42
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:19:55:
de query wordt gemaakt in een functie

return $match_zoeken = $dbo->query($sql);

dus als ik 2 regels extra toevoeg

$dbo->query($sql);
$dbo->prepare($sql);
return $match_zoeken = $dbo->execute();

is die beveiligd?


Nee deze $dbo->query($sql); verwijderen anders draai je de query 2x, eenmaal 'beveiligd' en eenmaal 'onbeveiligd'

Toevoeging op 21/06/2013 11:33:50:

Maar als je over je hele site PDO gebruikt, is dus niets ge-escaped en ben je vatbaar voor injectie. Anders had je wel geweten hoe je gebruik maakt van prepare.

Loop je query's na en beveilig ze, net wat Kris zegt het is niet alleen tegen injectie.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:36:01
Quote Anchor link
Zie mijn eerdere post over prepare

Ik zou dus ook alle $_POST door html purifier halen?

http://htmlpurifier.org/ is die dan voldoende sqlinjectie vrij?

$zoeken = explode(" ", $purifier->purify($_POST['zoeken']));
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

is dat genoeg?

Toevoeging op 21/06/2013 11:38:15:

Chris NVT op 21/06/2013 11:31:42:

Maar als je over je hele site PDO gebruikt, is dus niets ge-escaped en ben je vatbaar voor injectie. Anders had je wel geweten hoe je gebruik maakt van prepare.

Loop je query's na en beveilig ze, net wat Kris zegt het is niet alleen tegen injectie.


Ik heb prepare voornamelijk gebruikt bij: Update, Toevoegen en Delete en dan met bindparam
maar niet echt bij ophaal queryies
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:42:10
Quote Anchor link
HTML purifier is voor HTML zoals al in de naam staat, dus die escaped niets m.b.t. SQL syntax.

Gebruik gewoon prepare, dan zit je goed is onderdeel van PDO dus waarom een extra tool gebruiken?

Ook prepare gebruiken bij ophalen van queries! Anders kan ik in je zoek formulier je originele query afbreken en alles ophalen uit je users tabel bijvoorbeeld. Of ik drop je complete database.
Gewijzigd op 21/06/2013 11:43:55 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:45:55
Quote Anchor link
Ok dan weet ik genoeg thx,,

ff nog dus met ophaal query zoals zoeken en zo
is het gewoon een kwestie van $dbo->query($sql); te veranderen
in
$dbo->prepare($sql);
$dbo->execute();
zonder bindparams of wat dan ook

dit maakt mij afvragen waar $dbo->query($sql); dan voor gebruikt kan worden
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

21/06/2013 11:56:13
Quote Anchor link
Heren ik probeer wat meer van sqlinjections te begrijpen. Onderstaand is een stukje script dat ik gebruik om data op te halen.



$result = mysql_query ( "SELECT * FROM " . $tbl_name . " WHERE (Boekjaar = $Boekjaar AND Rekeninghouder = '......') ORDER BY TransactieID DESC LIMIT 5000" );

begrijp ik het goed als ik query moet vervangen voor prepareer. Of moet ik toch nog iets anders toevoegen.

Graag jullie visie.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:57:35
Quote Anchor link
Ja en dan $result ->execute();
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 12:20:46
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:57:35:
Ja en dan $result ->execute();


Nee niet in zijn geval, hij maakt gebruik van mysql_* en geen PDO.
Hij kan dus geen prepare gebruiken maar moet al zijn variabelen en andere input escapen met mysql_real_escape_string();

Overigens zal hij dan mysql_fetch_assoc(); moeten gebruiken, en niet $result-execute();
Gewijzigd op 21/06/2013 12:22:23 door Chris PHP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/06/2013 12:27:36
Quote Anchor link
Overigens is het niet zo dat je persee preps moet gebruiken om SQL injectie te voorkomen, er is ook nog PDO::quote en integer waardes kan je gewoon simpel met (int) beveiligen.
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

21/06/2013 12:31:21
Quote Anchor link
Heren,

Ik heb verderop in mijn script dit staan:

while ($data = mysql_fetch_assoc($result)):
{
{ echo ' ..........

Dus dat is 1 item wat ik van Chris begrijp. Maar waar moet ik mysql_real_escape_string(); plaatsen?

Helemaal onderaan waar ik nu heb staan:


mysql_close($con);

?>


Met andere woorden, als ik de connectie heb gesloten? Of al eerder? Direct na b.v. de query?
En wat doe deze instructie? Wat escape je feitelijk hiermee? (voor beter begrip van het script en wat hij doet).

Bedankt.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 12:38:46
Quote Anchor link
dit is mijn topic:(
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 12:45:01
Quote Anchor link
@Carl,
Als je bijvoorbeeld $_POST waardes hebt vanuit een formulier plaats je die in je mysql_real_escape_string();

Dus bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Als je variabelen gebruikt
$username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);

// Als je het rechtstreeks is je query zet (bij voorkeur deze optie)
$query = mysql_query("SELECT username, pass FROM users WHERE username=". mysql_real_escape_string($_POST['username']). " AND password=".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."");
?>


@Francoi
Sorry maar wij helpen iedereen op dit forum, of het nu in een 'andermans' topic is of in hun eigen topic. Ook jij wordt nog steeds geholpen als je vragen hebt, en we natuurlijk een antwoord of optie hebben.

Een 12 jarige zou z'n opmerking maken
Gewijzigd op 21/06/2013 12:45:27 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 13:05:49
Quote Anchor link
maar hij kan toch beter mysqli of pdo gebruiken
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 13:08:57
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 13:05:49:
maar hij kan toch beter mysqli of pdo gebruiken


Dat is zeker zo, mysqli_* is bijna hetzelfde als mysql_* dus dat zou een makkelijke overstap zijn. Echter is PDO een goede oefening als je ooit wat met OOP (Object Oriented Programming) wil gaan doen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.