zoekveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 09:39:33
Quote Anchor link
Ik heb een zoekveld waarmee je kan zoeken in de database
Ik gebruik daarvoor

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
foreach ($zoeken as $zoek) {

WHERE veld LIKE '%" . $zoek. "%'"; }

Dus als ik in de veld type: graag gedaan, zoek die op graag en op gedaan
hoe kan ik als in de veld typ: graag+gedaan dat die zoekt op "graag gedaan"
Gewijzigd op 21/06/2013 09:42:28 door Francoi gckx
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:53:19
 
Johan M

Johan M

21/06/2013 11:02:48
Quote Anchor link
WHERE veld LIKE '%" . $_POST['zoeken'] . "%'";

Maar let wel op voorkomen van sql injection.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:05:40
Quote Anchor link
Bedankt maar ik heb het al

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:09:30
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:05:40:
Bedankt maar ik heb het al

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte


Kleine moeite om je $zoeken door mysql_real_escape_string() te halen om injectie te verkomen, maar als je niet voor veiligheid wil gaan is dat je eigen risico. En omdat het een 'admin' gedeelte is, betekend niet dat het een veilige omgeving is!
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:11:10
Quote Anchor link
hmm werkt mysql_real_escape_string() ook nog met pdo, dan vind ik het een kleine moeite?
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:15:23
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:11:10:
hmm werkt mysql_real_escape_string() ook nog met pdo, dan vind ik het een kleine moeite?


Nee met PDO gebruik je prepare ipv query om SQL injectie tegen te gaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// De manier waarop je het waarschijnlijk nu doet.
$dbc->query("Je query hier");

// De veilige manier
$dbc->prepare("Je query hier");
?>
Gewijzigd op 21/06/2013 11:18:25 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:19:55
Quote Anchor link
de query wordt gemaakt in een functie

return $match_zoeken = $dbo->query($sql);

dus als ik 2 regels extra toevoeg

$dbo->query($sql);
$dbo->prepare($sql);
return $match_zoeken = $dbo->execute();

is die beveiligd?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/06/2013 11:25:52
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:05:40:
over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte


escapen beschermt je niet alleen tegen hackers.
Het is nodig om ' en " te escapen.

Neem nu dat de admin dit wil schrijven:
De raad heeft beslist: "Er worden geen foto's getrokken"

Als je dat niet escapet, mislukt je query.

---

Verder is het gewoon flauw om die kleine, extra moeite achterwege te laten voor admin panelen.
Als het niet als 100% natuurlijk komt om het altijd te doen, zal je het vergeten wanneer het echt nodig is.
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:31:42
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:19:55:
de query wordt gemaakt in een functie

return $match_zoeken = $dbo->query($sql);

dus als ik 2 regels extra toevoeg

$dbo->query($sql);
$dbo->prepare($sql);
return $match_zoeken = $dbo->execute();

is die beveiligd?


Nee deze $dbo->query($sql); verwijderen anders draai je de query 2x, eenmaal 'beveiligd' en eenmaal 'onbeveiligd'

Toevoeging op 21/06/2013 11:33:50:

Maar als je over je hele site PDO gebruikt, is dus niets ge-escaped en ben je vatbaar voor injectie. Anders had je wel geweten hoe je gebruik maakt van prepare.

Loop je query's na en beveilig ze, net wat Kris zegt het is niet alleen tegen injectie.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:36:01
Quote Anchor link
Zie mijn eerdere post over prepare

Ik zou dus ook alle $_POST door html purifier halen?

http://htmlpurifier.org/ is die dan voldoende sqlinjectie vrij?

$zoeken = explode(" ", $purifier->purify($_POST['zoeken']));
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

is dat genoeg?

Toevoeging op 21/06/2013 11:38:15:

Chris NVT op 21/06/2013 11:31:42:

Maar als je over je hele site PDO gebruikt, is dus niets ge-escaped en ben je vatbaar voor injectie. Anders had je wel geweten hoe je gebruik maakt van prepare.

Loop je query's na en beveilig ze, net wat Kris zegt het is niet alleen tegen injectie.


Ik heb prepare voornamelijk gebruikt bij: Update, Toevoegen en Delete en dan met bindparam
maar niet echt bij ophaal queryies
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:42:10
Quote Anchor link
HTML purifier is voor HTML zoals al in de naam staat, dus die escaped niets m.b.t. SQL syntax.

Gebruik gewoon prepare, dan zit je goed is onderdeel van PDO dus waarom een extra tool gebruiken?

Ook prepare gebruiken bij ophalen van queries! Anders kan ik in je zoek formulier je originele query afbreken en alles ophalen uit je users tabel bijvoorbeeld. Of ik drop je complete database.
Gewijzigd op 21/06/2013 11:43:55 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:45:55
Quote Anchor link
Ok dan weet ik genoeg thx,,

ff nog dus met ophaal query zoals zoeken en zo
is het gewoon een kwestie van $dbo->query($sql); te veranderen
in
$dbo->prepare($sql);
$dbo->execute();
zonder bindparams of wat dan ook

dit maakt mij afvragen waar $dbo->query($sql); dan voor gebruikt kan worden
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

21/06/2013 11:56:13
Quote Anchor link
Heren ik probeer wat meer van sqlinjections te begrijpen. Onderstaand is een stukje script dat ik gebruik om data op te halen.



$result = mysql_query ( "SELECT * FROM " . $tbl_name . " WHERE (Boekjaar = $Boekjaar AND Rekeninghouder = '......') ORDER BY TransactieID DESC LIMIT 5000" );

begrijp ik het goed als ik query moet vervangen voor prepareer. Of moet ik toch nog iets anders toevoegen.

Graag jullie visie.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:57:35
Quote Anchor link
Ja en dan $result ->execute();
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 12:20:46
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:57:35:
Ja en dan $result ->execute();


Nee niet in zijn geval, hij maakt gebruik van mysql_* en geen PDO.
Hij kan dus geen prepare gebruiken maar moet al zijn variabelen en andere input escapen met mysql_real_escape_string();

Overigens zal hij dan mysql_fetch_assoc(); moeten gebruiken, en niet $result-execute();
Gewijzigd op 21/06/2013 12:22:23 door Chris PHP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/06/2013 12:27:36
Quote Anchor link
Overigens is het niet zo dat je persee preps moet gebruiken om SQL injectie te voorkomen, er is ook nog PDO::quote en integer waardes kan je gewoon simpel met (int) beveiligen.
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

21/06/2013 12:31:21
Quote Anchor link
Heren,

Ik heb verderop in mijn script dit staan:

while ($data = mysql_fetch_assoc($result)):
{
{ echo ' ..........

Dus dat is 1 item wat ik van Chris begrijp. Maar waar moet ik mysql_real_escape_string(); plaatsen?

Helemaal onderaan waar ik nu heb staan:


mysql_close($con);

?>


Met andere woorden, als ik de connectie heb gesloten? Of al eerder? Direct na b.v. de query?
En wat doe deze instructie? Wat escape je feitelijk hiermee? (voor beter begrip van het script en wat hij doet).

Bedankt.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 12:38:46
Quote Anchor link
dit is mijn topic:(
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 12:45:01
Quote Anchor link
@Carl,
Als je bijvoorbeeld $_POST waardes hebt vanuit een formulier plaats je die in je mysql_real_escape_string();

Dus bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Als je variabelen gebruikt
$username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);

// Als je het rechtstreeks is je query zet (bij voorkeur deze optie)
$query = mysql_query("SELECT username, pass FROM users WHERE username=". mysql_real_escape_string($_POST['username']). " AND password=".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."");
?>


@Francoi
Sorry maar wij helpen iedereen op dit forum, of het nu in een 'andermans' topic is of in hun eigen topic. Ook jij wordt nog steeds geholpen als je vragen hebt, en we natuurlijk een antwoord of optie hebben.

Een 12 jarige zou z'n opmerking maken
Gewijzigd op 21/06/2013 12:45:27 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 13:05:49
Quote Anchor link
maar hij kan toch beter mysqli of pdo gebruiken
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 13:08:57
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 13:05:49:
maar hij kan toch beter mysqli of pdo gebruiken


Dat is zeker zo, mysqli_* is bijna hetzelfde als mysql_* dus dat zou een makkelijke overstap zijn. Echter is PDO een goede oefening als je ooit wat met OOP (Object Oriented Programming) wil gaan doen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.