zoomen (via javascript)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans De Ridder

Hans De Ridder

15/01/2018 20:12:44
Quote Anchor link
Ik zoom een website afhankelijk van de resolutie van het beeldscherm.
Dit gebeurt met een javascriptje.
Dat werkt prima met Chrome en Edge.
Alles wordt ook netjes opnieuw gecentreerd.
Alleen IE zet het ook netjes gecentreerd, maar lijkt ineens een balk nodig te hebben horizontaal.
De zoom is wel correct.

Dit is voor nu even een voorbeeld:
https://www.pctraverse.nl/Project/aangeboden/flyers/index.php

Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function zoomer()
{
var x = screen.width;
var zoomen = x/1230;
document.body.style.zoom= zoomen;
}
Gewijzigd op 15/01/2018 20:14:31 door Hans De Ridder
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:18:57
 
Nick Vledder

Nick Vledder

15/01/2018 20:56:20
Quote Anchor link
Ik zie idd een horizontale 'lineaal' die aangeeft 210 x 297 mm. Op StackOverflow vond ik wel iets dat je misschien verder kan helpen. Quote: A "hack", I tried was to set the width of my iFrame to 101% and set overflow-x on the outer div to hidden. Ik heb het zelf niet getest. Zelf vind ik de horizontale balk overigens niet storend of zo.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

15/01/2018 21:02:09
Quote Anchor link
het is meer, dat uitsluitend bij IE de layout uit het midden van het beeld komt.
Je moet dan schuiven om hem weer ongeveer in het midden van het scherm te zetten.
Terwijl de andere browsers het wel goed deden. FF weet ik niet..
Hij centreert het dus wel. Maar lijkt een breder scherm te herkennen.

Toevoeging op 15/01/2018 23:36:13:

Ik merk nu ook dat niet alle divs worden meegenomen in de zoom bij IE.
Beetje vreemd allemaal.

Toevoeging op 16/01/2018 00:43:20:

Het probleem is opgelost.
Heb nu transform toegepast.
Moet nu alleen nog de juiste verhouding vinden.
En staat alles weer netjes op zijn plek en gecentreerd na de transform.
Bedankt nog voor je reactie.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.body.style.transform = 'scale(' + zoomen + ')';
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.