Amerikaanse overheidsinstanties eisen inloggegevens Facebook op

Toegevoegd door PHP hulp, 12 jaar geleden

Amerikaanse overheidsinstanties eisen inloggegevens Facebook opOverheidsinstanties eisen de Facebook inloggegevens van werknemers op. Twee Amerikaanse senatoren stellen vragen, of de overheidsinstanties hiermee een federale wet overtreden.

Het zou in het bijzonder gaan om banen waarbij integriteit hoog in het vaandel staat; justitionele banen en banen waarbij sollicitanten gescreend dienen te worden. Ook zouden Facebook inloggegevens aan werknemers gevraagd worden door niet overheidsgerelateerde werkgevers. Het gaat de werkgevers in het bijzonder om contacten die zij hebben opgedaan in besloten groepen.

Daarnaast vragen sommige werkgevers hun nieuwe werknemers een contract te ondertekenen, waarin staat geen negatieve uitingen over het bedrijf op Facebook te plaatsen.

Facebook is bezorgd en zegt dat het vragen naar andermans inloggegevens in strijdt is met hun algemene voorwaarden.

De twee senatoren Chuck Schumer en Richard Blumenthal, werken naast de vragen aan het ministerie van justitie en de de Equal Employment Opportunity Commission, aan een wetsvoorstel om de privacywet aan te passen, mocht deze ruimtes bevatten voor werkgevers om dit te blijven doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

10/08/2016 Facebook gaat AdBlock omzeilen
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
01/06/2015 Facebook versleutelt mails met PGP

 

Er zijn 16 reacties op 'Amerikaanse overheidsinstanties eisen inloggegevens facebook op'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen


12 jaar geleden
 
Het zijn amerikanen! Je weet wel die mensen van sopa!
Frank WD
Frank WD
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het lijkt mij toch dat ze dit niet zomaar mogen en kunnen maken. We hebben hier wel over gegevens van Facebook gebruikers. En die mogen nooit uit geleverd worden ook als komt zo landje aan kakken.
- SanThe -
- SanThe -
12 jaar geleden
 
Hallo mensen wordt wakker. Amerika heeft control over Google, Youtube, Facebook en noem maar op. Ze weten ondertussen alles van iedereen. Lang leve de vrijheid. Sorry, maar dat is al een tijdje voorbij.


12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Sorry ik heb perongelijk op duimpje omlaag geklikt. :schaam:
Albert de Wit
Albert de Wit
12 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
@ - SanThe -

Klopt helemaal... amerika wil politieagentje spelen over de hele wereld... alleen moet er wel profeit uit te halen zijn. Kijk naar dat angola gebeuren met die olie die er plotseling gevonden werd. plotseling hielp amerika het land door hulp te sturen en het kony project werd al heel snel gelanceerd...

amerika mag kennelijk in elk land opereren waar ze maar willen. kijk naar de megaupload baas die in nieuw zeeland werd gearresteed door de fbi... ik vind het heel erg vreemd... er is toch immers geen olie op het internet te vinden? silly americans
Jeroen VD
Jeroen VD
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@albert, wat je nou allemaal opnoemt zijn theorieƫn, nooit bewezen. misschien zijn sommige dingen wel raar, maar ik denk niet dat de USA kony heeft bedacht om olie uit het land te halen.

en de fbi heeft de baas van megaupload kunnen arresteren omdat er verdragen gesloten zijn tussen bepaalde landen. als ik gezocht wordt in nederland kan ik vluchten naar amerika, maar die kunnen mij arresteren, en leveren mij uit. dat is zo bij heel veel landen. sommige acties willen landen liever niet doen, dus laten ze dat het land doen die de crimineel in kwestie wil hebben. dat zijn gewoon verdragen, niet de zogenoemde conspiracy theories
Albert de Wit
Albert de Wit
12 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
@jeroen
FBI baas mocht anders wel uit de gevangenis omdat de FBI hem moest uitleveren aan Nieuw Zeeland iets wat ze niet deden. Waarom helpt de verenigde staten Pakistan Irak en Syrie wel maar niet Nigeria of Angola? Ze helpen die landen wel maar Irak ETC krijgt vele malen meer hulp. Amerika is wel degelijk zo bezig... ze voelen zich iets TE superieur... waarom heeft amerika zich nog niet bemoeit met qatar maar wel met syrie?
Jeroen VD
Jeroen VD
12 jaar geleden
 
wat was er in qatar dan?
zou jij als wereldleider aan ieder land hulp bieden, alleen omdat er iets onrechtvaardigs gebeurt? een land, zelfs zo machtig als de verenigde staten, kan nooit alles doen wat ze willen. de reden waarom ze de laatste tijd rustig zijn? crisis. ze ondernemen voorlopig geen nieuwe acties.

over het veto recht ben ik het niet eens. maar zo een machtige speler op de wereld kun je moeilijk even belangrijk maken als een land als nederland. daar zijn ze simpelweg te groot voor. het is niet alleen volgens de regels zo, maar zo worden de verenigde staten wel behandelt: laten we hun maar helpen, anders staan wij in een slecht daglicht.

de wereld is niet alleen procedures, de wereld zijn mensen, dus gebeuren er oneerlijke dingen. dat zal altijd zo blijven als er mensen aan de macht zijn, geen ideologie die daar iets aan doet
Roel -
Roel -
12 jaar geleden
 
Nog een reden om geen social media account te nemen.
"Hallo, u wilt solliciteren? We gaan het even overleggen en u hoort binnenkort meer van ons."
- bedrijf onderzoekt Facebook -
"Helaas, we zijn inmiddels al voorzien van ander personeel! We wensen u veel succes met uw verdere zoektocht naar een geschikte baan!

...zucht, dit is de realiteit.
Niels K
Niels K
12 jaar geleden
 
@Roel

Dat is zeker waar! Daarom staan mijn al mijn social media accounts (zover het mogelijk is) op protected.
Php knipper
php knipper
12 jaar geleden
 
Joepi, de amerikaanse overheid is weer bezich met het controleren van wat er op het net gebeurt.

laat anonimous hen maar weer snel eens hacken. Het internet is van iedereen.

Kunnen ze dat van alle website's doen of enkel van de genen die gehost zijn in amerika?
Albert de Wit
Albert de Wit
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@jeroen

jij weet niet wat er in qatar is? dat is omdat de verenigde staten er olie van krijgt zodat hun zich nergens mee bemoeien. mensen worden daar al een jaar lang onderdrukt en niemand die ingrijpt. sterker nog... de baas van et land mag in amerika wegens gezondheidsklachten onderzocht worden in het beste ziekenhuis.

en sinds wanneer is obama meneer wereldleider? belachelijk. amerika vind zichzelf iets te superieur.. het is een kutland dat zich overal mee bemoeit.
Jeroen VD
Jeroen VD
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
obama is een wereldleider, net als de zes anderen van de VN top. hij heeft zeker veel te zeggen.

en ik kan toch zeker geen informatie over een afwijkende situatie vinden over qatar op internet. dat er olie gevonden is, so what, het is een olieland
Albert de Wit
Albert de Wit
12 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
precies! als er een opstand in syrie is tegen Asad dan is het een ramp. Is er een opstand in Qatar (olieland) dan is er niks aan het handje. Sterker nog.. ze zorgen er zoveel mogelijk voor dat de rest van de wereld er niet achter komt.

Obama is GEEN wereld leider... NIEMAND is een wereldleider. ER IS GEEN BAAS OVER DE WERELD. Dat is pure onzin.
Frank WD
Frank WD
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Albert,

Volgens mij word het echt tijd dat je wakker word en eens een plas water in je gezicht gooit. Want je bent duidelijk nog niet helemaal wakker.

Obama word echt wel als wereld leider beschouwt. Waarom denk je nu als Amerika faillit zou gaan waar wij als Nederlander maar ook als andere landen daar zoveel last van gaan krijgen.

Er word door alle landen te veel na Amerika gekeken en dat is niet iets van de laatste jaren. Maar dat is al tien tallen jaren zo als het al geen honderder jaren zijn.

Amerika heeft gewoon een groot macht positie in de wereld en dat zal niet snel weg zijn. Je kunt er bijna vanuit gaan dat Amerika de Wereld leid.

Zo wist Amerika ook al JAREN dat er een crisis zou komen. Want hun hebben immers ruim 25 jaar lang de prijzen hoog gehouden. En enkele jaren geleden hebben ze die prijzen los gelaten en iedereen het laten uitzoeken. En ik hoef volgens mij niet te vertellen waar toe dat heeft geleid?
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Albert de Wit
Albert de Wit
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Frank WD

Wat je zegt... er word teveel naar amerika gekeken.
en over de wereld leiden gesproken... kijk naar China... binnen nu en 15 jaar gebeuren daar interesante dingen

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.