Auto versie van Windows

Toegevoegd door Eschwin Moerkerken, 12 jaar geleden

Auto versie van WindowsMicrosoft heeft onlangs een nieuwe versie van Windows vertoond welke bedoeld is voor gebruik in de auto. De interface van deze nieuwe Windows heeft het een en ander weg van Windows 8 en Windows voor de smartphone (Windows Phone).

Dit liet Microsoft weten tijdens zijn Build-conferentie. Deze nieuwe versie van Windows moet de concurrentie aangaan met de nieuwe functie van Apple genaamd "Carplay".

Het nieuwe besturingssysteem zit momenteel nog in een vroeg stadium en moet nog getest worden in auto's. De mogelijkheid om verbinding te maken met het nieuwe besturingssysteem kan door middel van een Windows Phone. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de technologie mirrorlink, een standaard waar een aantal moderne smartphones al ondersteuning voor bieden. Door de verbinding tussen de twee apparaten kunnen gebruikers de interface van hun smartphone op het nieuwe systeem in de auto laten projecteren.

Windows maakt wederom weer gebruik van de bekende "tegel" elementen uit de andere versies van Windows zoals Windows 8 en Windows Phone. Het concept dat Microsoft toont, geeft gebruikers de mogelijkheid om muziek af te spelen, snel te navigeren naar bestemmingen, telefoongesprekken te voeren en berichten te versturen. Volgens Microsoft is er een mogelijkheid voor developers om apps te maken die bedoeld zijn voor gebruik in de auto.

De nieuwe versie van Windows lijkt op het concept van Apples "Carplay", een versie van iOS die bedoeld is voor gebruik in auto's dat onlangs werd aangekondigd. Geruchten gaan rond dat ook Google aan een versie voor gebruik in auto's werkt onder de naam "Projected Mode". Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Microsoft denkt dat deze nieuwe versie voor gebruik in auto's klaar voor gebruik is.

Gerelateerde nieuwsberichten

08/01/2023 Microsoft wilt ChatGPT-tekstgenerator toevoegen aan Bing
23/10/2022 Microsoft lekte gegevens van klanten door fout in server
05/06/2018 Microsoft neemt GitHub over

 

Er zijn 9 reacties op 'Auto versie van windows'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Tobias Tobias
Tobias Tobias
12 jaar geleden
 
Als die vastloopt alle vensters sluiten en opnieuw starten?
Michael -
Michael -
12 jaar geleden
 
"Auto ongeluk veroorzaakt door BSOD"

Op zich heel leuk deze vooruitgang, maar zo jammer dat ieder z'n eigen systeem gaat bedenken. Straks koop je dus een auto die bij je smartphone past, of andersom, omdat anders de extra functionaliteit van de auto geen nut heeft. Een smartphone gaat 2 jaar mee, een auto 15 jaar. Wie zegt mij dat 'WindowsCar', 'androidCar', CarPlay, etc nog werken over 10 jaar?
Sla de handen in één en werk aan één open systeem dat met alle mobiele os'en werkt.
Albert de Wit
Albert de Wit
12 jaar geleden
 
Was Google al niet bezig om met Volvo een auto te automatiseren?
Wouter J
Wouter J
12 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
>> Sla de handen in één en werk aan één open systeem dat met alle mobiele os'en werkt.

Helaas geldt dit voor praktisch alles. Het klinkt heel geweldig om alles bij elkaar doen, geen concurrentie, alles opgelost. Echter:
- Alles bij elkaar: Er is dus geen prijsconcurrentie meer, wat houdt een bedrijf dan tegen de prijzen kunstmatig idioot hoog te houden? Een auto is een redelijk primair product geworden, dus die kan je lekker hoog maken.
- Als je toch geen concurrentie meer hebt, waarom zou je dan nog gaan innoveren? Je hoeft immers niks extra's meer te hebben ten opzichte van je concurrenten, want die bestaan niet meer.
- Je zal nooit alles naar de wensen van iedereen kunnen maken. Mensen moeten iets hebben om tussen te kiezen. De één houdt nou eenmaal van iets anders dan de ander.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
Wouter heeft gelijk. Als alles in de wereld exact hetzelfde zou zijn, waar zou je je beslissingen dan nog op moeten baseren? Stel dat alle websites er EXACT hetzelfde uitzagen, en dat alleen de inhoud verschillend was. Dan zou ons vak al snel verdwijnen. Alles zou vastliggen, er zou geen creativiteit bestaan. Je hoefde nooit ergens voor te kiezen. Ik denk dat het een saaie boel zou worden.

Windows in je auto... lijkt me wel grappig. Alleen uitkijken dat je geen virus oploopt tijdens het tanken :-)
Tobias Tobias
Tobias Tobias
12 jaar geleden
 
Ik denk dat je straks bij je APK gelijk ook weer een firmware-update krijgt, zodat hij bij de nieuwste smartphones past
- Pepijn  -
- Pepijn -
12 jaar geleden
 
Straks word je nog geRAT, en ben je vanaf afstand in de puin gereden ;).
Echter blijf ik het bij ubuntu houden.
Snelle Jaap
Snelle Jaap
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat als je een blue screen of death krijgt?
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Willem vp
Willem vp
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik gok zo dat Windows alleen wordt gebruikt voor in-car entertainment en niet voor essentiële functies als motor management. Als je een blue screen zou krijgen heb je dus even geen muziek meer, maar blijft je auto verder wel gewoon rijden.

[Waarom ga ik eigenlijk serieus in op dit soort vragen?]

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.