Braziliaanse kranten eisen vergoeding van Google

Toegevoegd door PHP hulp, 14 jaar geleden

Braziliaanse kranten eisen vergoeding van GoogleVolgens de Nationale Vereniging van Kranten, is Google News verantwoordelijk voor dalende bezoekersaantallen. Google News indexeert de titels en de paar eerste regels uit het artikel van nieuws websites wereldwijd.

De vereniging die verantwoordelijk is voor 90 procent van de krantenkoppen eist nu een vergoeding van Google voor het mislopen van bezoekers. Tot die tijd staan ze het indexeren van nieuwsartikelen die afkomstig zijn vanuit de vereniging niet toe.

Google heeft aangegeven niet te zullen voldoen aan de eis van de Braziliaanse vereniging. Google geeft juist het tegenovergestelde aan en zegt via Google News miljarden klikken te genereren naar nieuwswebsites.

Dit is niet de eerste keer dat Google problemen heeft met Google News. Al eerder kregen zij het verbod om artikelen van Franstalige en Duitstalige Belgische kranten te indexeren.

Gerelateerde nieuwsberichten

22/04/2023 Google ontwikkelt nieuwe zoekmachine die gebruik maakt van A.I.
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?

 

Er zijn geen reacties op 'Braziliaanse kranten eisen vergoeding van google'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.