Browserbouwers weren veiligheids-plugin

Toegevoegd door - Ariën -, 6 jaar geleden

Browserbouwers weren veiligheids-pluginDe browsermakers Mozilla, Google en Opera hebben de populaire extensie Web of Trust uit de officiële stores verwijderd. De add-on was bedoeld als uitbreiding die aan de een gebruiker kon aangeven of een bezochte website veilig was. Echter bleek deze niet privacy-veilig te zijn.

De Duitse televisie had onlangs nog bewezen dat de surfgegevens van de gebruiker geanonimiseerd werden doorgestuurd om vervolgens te worden verkocht. Nadat dit nieuws bekend was geworden gingen heeft de bouwer van Web of Thrust een reactie gegeven op de onthullingen. Nadat de verwijdering uit de stores bekend werd gemaakt heeft de pluginbouwer zijn verontschuldigingen aangeboden en beloofd een betere bewaking van de privacy te respecteren.

In het geval van Firefox hadden meer dan 870.000 gebruikers Web of Trust geïnstalleerd. In het geval van Chrome ging het om ruim 1,4 miljoen gebruikers. En bij Opera is niet bekend hoeveel mensen de plugin gebruikt hebben omdat er alleen downloads geteld worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

19/01/2012 Wordpress plugin bruikbaar voor omzeilen websiteblokkades
06/11/2011 Xtend verhelpt tekortkomingen Java

 

Er zijn geen reacties op 'Browserbouwers weren veiligheidsplugin'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.