Chinese zoekgigant maakt internationale opmars

Toegevoegd door - Ariën -, 8 jaar geleden

Chinese zoekgigant maakt internationale opmarsDe Chinese zoekgigant Baidu wil zich meer op internationaler vlak gaan spelen. Voorheen was de zoekmachine alleen maar actief in China zelf, maar nu wil het zich ook buiten China gaan richten.

Op dit moment test Baidu zijn site intern al in drie grote landen, waaronder Egypte, Brazilië en Thailand. De zoekwebsite is al wel in de talen van die landen vertaald.

In China scoort Baidu net zo hoog als Google bij ons scoort, hoewel er steeds meer alternatieven zich ontwikkelen, waaronder DuckDuckGo. Echter voert Google al vele jaren de boventoon, met daaronder Bing van Microsoft.

Wereldwijd voerde Google in december een kleine 70 procent van de zoekopdrachten uit, meldt PCWorld. Baidu stond vorige maand binnen China op 18,8 procent. Volgens woordvoerder Kuo is het bedrijf al hard bezig om een toekomstige uitrol van Baidu voor meer landen uit te rollen.

Ter vergelijking zie je hier een top 5 overzicht met de meeste gebruikte zoekmachines in de wereld.

NummerZoekmachineRank*
1Google1.000.000.000
2Bing290.000.000
3Yahoo! Search250.000.000
4Ask150.000.000
5Aol Search43.000.000
* Dit getal stelt de 'eBizMBA Rank' voor, en is onder andere afgeleid van de Alexa-rank en vastgesteld op 24 januari 2014

Gerelateerde nieuwsberichten

07/02/2011 Profiel vindbaar in Google

 

Er zijn geen reacties op 'Chinese zoekgigant maakt internationale opmars'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.