Chrome beschouwt niet-SSL sites als onveilig

Toegevoegd door - Ariën -, 2 jaar geleden

Chrome beschouwt niet-SSL sites als onveiligGoogle bracht afgelopen dinsdag Chrome 68 uit. Eén van de wijzigingen is dat de browser onveilige niet-https websites als 'Onveilig' zal benoemen. Tot nu toe gaf Chrome geen waarschuwende tekst in de URL-balk bij dit soort pagina's. In de volgende versie zal ook de melding 'Beveiligd' gaan verdwijnen, omdat er volgens Google veel progressie wordt geboekt in websites die op SSL overstappen. Daarnaast speelt mee dat een aanwezig certificaat niets zegt over de veiligheid van een site.

Al eerder in februari had Google deze wijziging bekend gemaakt, echter was het nog niet duidelijk in welke versie de verandering werd meegenomen.

Wel waarschuwt Chrome al enige tijd bij inlogpagina's die niet gebruikmaken van een beveiligde https-verbinding, dat de verbinding onveilig is. In versie 70 zal dit nog meer duidelijker worden gemaakt.

Chrome 69 komt in september uit, versie 70 komt in oktober uit.

Gerelateerde nieuwsberichten

09/08/2019 Chrome verbergt 'www' in URL-balk
16/10/2018 'Drieduizend sites onbetrouwbaar vanwege onveilig Symantec certificaat'
08/04/2018 Chrome wil van 'groene' slotje af

 

Er zijn geen reacties op 'Chrome beschouwt nietssl sites als onveilig'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.