Firefox gaat trackingsbescherming duidelijk tonen

Toegevoegd door - Ariën -, 6 maanden geleden

Firefox gaat trackingsbescherming duidelijk tonenFirefox zal in één van de komende update de trackingsbescherming duidelijker laten zien. Straks kan je deze eenvoudig via het het menu aanzetten. Momenteel moeten gebruikers die niet willen dat websites hun activiteit gaan 'tracken' dat aangeven in de Privacy-tab van hun instellingen. Vanaf Firefox 62 die officieel in september van dit jaar uitkomt kan dit direct vanuit het 'hamburger menu' die rechtsboven achter de drie streepjes in de browser te vinden is.

Zodra de knop ingeschakeld is zat de browser als maatregel analytische trackers, social media trackers en advertetietrackers blokkeren. Dit gebeurt aan de hand van de DNT-header welke voor 'Do Not Track' staat.

Later dit jaar zal de trackingbescherming van de browser worden verbeterd, zodat gebruikers ook bepaalde trackers kunnen in- of uitschakelen en bijvoorbeeld ook cryptominers kunnen blokkeren. Ook moet Firefox ervoor gaan zorgen dat bepaalde trackers worden geblokkeerd die voor traagheid bij de gebruiker zorgen. De nieuwe optie is nu al zichtbaar in de Nightly-versie van Firefox en zal op 5 september officieel het daglicht zien.

Gerelateerde nieuwsberichten

03/02/2018 Firefox neemt maatregelen tegen referers
05/10/2017 Firefox staakt definitief ondersteuning Windows XP en Vista
11/08/2017 Mozilla waarschuwt voor einde van oude type add-ons in Firefox

 

Er zijn geen reacties op 'Firefox gaat trackingsbescherming duidelijk tonen'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.