Firefox neemt maatregelen tegen referers

Toegevoegd door - Ariën -, 7 jaar geleden

Firefox neemt maatregelen tegen referersBrowserbouwer Mozilla neemt maatregelen in Firefox om datalekken via zogeheten http-referrers te voorkomen. Hierbij moet de veiligheid worden verbeterd. Wanneer gebruikers een link in hun browser openen om een nieuwe website te bezoeken, dan geeft Firefox de volledige link van deze pagina door als referer-waarde.

"Dit lekt gebruikersdata aan websites en vertelt ze welke pagina je precies bekeek voordat je op de link klikte", zegt Mozilla's privacy-engineer Luke Crouch.
Vaak worden referers gebruikt voor statistische doeleinden, maar ook kan deze worden gebruikt om data van gebruikers te verzamelen. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook gerichte advertenties worden getoond of kan de data worden doorverkocht. In sommige gevallen zou het zelfs om gebruikersgevoeligde informatie gaan.

De website van de Amerikaanse overheidssite HealthCare.gov bevatte op deze manier ook persoonlijke informatie die naar naar tientallen trackingsites werden doorgestuurd.

De maatregel zal enkel alleen in private Browsing Mode gaan gelden, waarbij dan enkel de domeinnaam te zien zal zijn in de referer. Gebruikers die Firefox op de normale manier gebruiken zullen wel volledige referers meesturen.

De introductie van Firefox versie 59 staat gepland voor 13 maart.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn geen reacties op 'Firefox neemt maatregelen tegen referers'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.