Google en Twitter helpen getroffenen Sandy

Toegevoegd door PHP hulp, 13 jaar geleden

Google en Twitter helpen getroffenen SandyDoor Tweets via SMS te versturen en waarschuwingen in Google Maps, proberen de twee internet giganten getroffenen te helpen. Google en Twitter proberen op deze manier zo gemakkelijk mogelijk waarschuwingen en actuele informatie bij mensen te krijgen in het gebied wat getroffen is en nog getroffen moet worden.

Public Alerts
De nieuwe dienst Public Alerts van Google zou pas over enkele dagen gelanceerd worden, maar door Orkaan Sandy is er besloten dit nu al te doen. Zodra mensen op 'Superstorm Sandy' of 'New York' zoeken, worden er actuele waarschuwingen getoond. Hierbij wordt tevens vermeld voor welke gebieden de waarschuwingen gelden en hoe lang deze waarschuwingen van kracht zijn.

De informatie die Google verspreidt, zijn afkomstig van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en United States Geological Survey (USGS).

Humanitaire zoekmachine
Dit is niet de eerste keer dat Google zichzelf uitgeeft als humanitaire zoekmachine. Na de kernramp in Japan starte Google het initiatief Google Person Finder, waarmee Japanners familieleden konden opsporen.

Twitter
Twitter helpt ook mee om getroffenen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over orkaan Sandy. Zo kun je bij stroomuitval een SMS sturen naar 40404 met het bericht 'follow <gebruikersnaam>' om Tweets van diegene te ontvangen via SMS. Dit is handig om bijvoorbeeld actuele nieuwszenders en de Federal Emergency Management Agency (FEMA) te volgen, ondanks het stroomuitval. Dit is ook mogelijk voor mensen zonder Twitter account.

Bewoners van getroffen gebieden die nog wel stroom hebben en desondanks Tweets op hun telefoon willen ontvangen, kunnen ook via internet aangeven op de hoogte te worden gehouden via SMS. Hiervoor kunnen zij naar de profiel pagina van de FEMA gaan en 'Turn on mobile notifications' aanvinken.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/02/2023 Twitter geeft vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot hun api
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?

 

Er zijn 3 reacties op 'Google en twitter helpen getroffenen sandy'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
B a s
B a s
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Zo laat Google ook zien dat zij niet alleen bezig zijn met het verkopen van informatie maar dat zij ook informatie gebruiken voor humanitaire acties, ik zeg chapeau.
- Raoul -
- Raoul -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ja maar het verkopen van informatie kun je ook niet goedkeuren
Jeroen VD
Jeroen VD
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
begraven onder het puin: .....laat ik twitteren

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.