Google vestigt zich opnieuw in China

Toegevoegd door Eddy B, 11 jaar geleden

Google vestigt zich opnieuw in ChinaMediagigant Google vestigt zich opnieuw in China, nadat het bedrijf zich vorig jaar nog terugtrok uit de volksrepubliek. Dat verkondigt The Wall Street Journal op hun website.

Google had vorig jaar een nare confrontatie met de Chinese overheid met betrekking tot censuur. De Chinese overheid wilde dat Google meer websites zou censureren voor Chinese bezoekers, Google weigerde dit.

De terugtrek uit China kwam mede door het vele kritiek op Google. Er werd zelfs verkondigd dat Google zijn eigen motto don't be evil, door samenwerking met China ten schande werd gemaakt.

Terugkeer
Daniel Alegre, directeur van Google Aziƫ, liet weten dat Google opnieuw verkopers en technici aanneemt in China. Ook gaan er speculaties over een nieuwe dienst die exclusief beschikbaar zal zijn voor Chinese consumenten.

Algre zegt dat Google's terugkeer een "pragmatische" is, er zijn veel zakelijke mogelijkheden in China en de directie erkent dat. Hoe China en Google hun verschillen hebben gecompenseerd is nog onduidelijk.

Guo Quan
Niet alleen Google heeft schimmige connecties met China, ook Yahoo! is eerder aangeklaagd voor censuur met betrekking tot China.

Guo Quan, een Chinese professor werd uit zijn universitaire functie ontheven door het oprichten van een democratische partij. Guo claimde dat met name Yahoo! op verzoek van de Chinese overheid zoekresultaten met zijn naam had achtergehouden.

De zaak werd later buiten het hof om geregeld. Volgens verschillende bronnen is Quan verboden er openlijk over te spreken.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek
04/05/2018 Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-model
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

 

Er zijn 2 reacties op 'Google vestigt zich opnieuw in china'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Bram Boos
Bram Boos
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik ben benieuwd hoe dit verhaal gaat eindigen. Hoeveel juristen en advocaten zal Google wereldwijd ondertussen wel niet in dienst hebben?
Kris Peeters
Kris Peeters
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ja ... ik zag ooit een interview met de pioniers van Google. In het begin werkten daar enkel programmeurs.

En voor ze het wisten hadden ze HR nodig, advocaten, ...
Op zo'n moment weet je dat er "iets" bezig is. Iets wat je waarschijnlijk niet verwacht had.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.