Gratis apps door fout in App Store

Toegevoegd door - Diov - , 14 jaar geleden

Gratis apps door fout in App StoreDoor een fout in het systeem is het mogelijk om alle beschikbare software in de Mac App Store en App Store voor iOS gratis te downloaden. Dat meldt de Nederlandse technologieblog Tweakers.net. De truc bestaat erin om eerst bij Apple te melden dat een account is gehackt. De fout werd ontdekt door de 13-jarige Paul Dunahoo, die met zijn eigen bedrijfje zelf al verscheidene apps heeft ontwikkeld. Hij ondervond dat een account die als gestolen of gehackt wordt opgegeven bij Apple, maar na vergrendeling wordt teruggeven aan de gebruiker, gratis betaalde applicaties kan installeren.

De gebruiker krijgt bij de software wel een prijs te zien, maar hoeft die niet te betalen bij aankoop. Er verschijnt immers een melding dat de app gratis is omdat de gebruiker al een eerdere versie van de software zou bezitten.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het probleem, noch of de truc bij iedereen werkt die een Apple ID terugkrijgt nadat deze als gestolen of gehackt werd opgegeven. Apple heeft nog niet op de zaak gereageerd, maar het bedrijf kampte eerder al met een beveiligingsprobleem waarbij een hacker erin slaagde om in-app-aankopen gratis te maken.

Bekijk hier de video waarin Dunahoo demonstreert hoe hij te werk gaat:
http://vimeo.com/47320867#

Gerelateerde nieuwsberichten

13/11/2015 Like PHPhulp en win een tablet!
28/10/2015 13 miljoen wachtwoorden gehackt van gratis webhost
15/10/2015 Welke PHP editor gebruik jij?

 

Er zijn 9 reacties op 'Gratis apps door fout in app store'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Raoul -
- Raoul -
14 jaar geleden
 
Dunahoo moet gewoon deze fout melden aan Apple zonder dit wereldwijd bekend te maken, waarschijnlijk te jong om te beseffen hoeveel verlies die developers wel niet maken?
 - Diov  -
- Diov -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Daar dacht ik ook aan, misschien kreeg hij nog een beloning van apple...

Maar nu heeft hij wel veel publiciteit behaald.
Een 13-jarige die dit al ontdekt is volgens mij een wonder.

Maar hoelang gaat het duren voordat al de mensen die op dat moment software hebben gedownload de rekeningen krijgen toegestuurd? Of het risico lopen dat je account achteraf geband wordt zeker.
Jeroen VD
Jeroen VD
14 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
apple laat steeds meer steekjes vallen..... +1 voor android. daar worden gekochte apps aan je account gekoppeld. je krijgt alleen de apps terug die je in je laatste account gekocht had.
- Pepijn  -
- Pepijn -
14 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
@Raoul Apple heeft toch al miljoenen.
Wesley PHP
Wesley PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Pepijn, Raoul heeft het niet over Apple maar over de developers van de Apps die geen geld krijgen als hun betaalde App opeens gratis word gedownload.
Chris PHP
Chris PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wie zegt dat Apple de kosten voor de App niet betaald aan de ontwikkelaars?

Ik kan niet geloven dat Apple gratis apps mag weggeven door een lek in hun eigen systeem. De kans is groot dat dit gewoon wordt vergoed richting de ontwikkelaars. Anders waren er al lang claims uitgezet richting Apple, vooral door USA ontwikkelaars want amerikanen klagen immers alles en iedereen aan.
Jordi Kroon
Jordi Kroon
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
"Wie zegt dat Apple de kosten voor de App niet betaald aan de ontwikkelaars?"

Dat gaat niet omdat deze aankopen niet worden opgeslagen.
Chris PHP
Chris PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ok, en waar haal jij uit dat het niet gelogd wordt?
Het is namelijk geen hack, maar een geblockeerd account althans dat is wat ik eruit haal.

Iemand is geblocked omdat zijn account gehacked of gestolen is. Hij ziet namelijk wel dat de app al eerder is gedownload.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Write Down
Write Down
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik ben het eens met Chris, de kans dat een aankoop gelogd is, lijkt mij groot.

Wat me echter minder waarschijnlijk lijkt, is dat Apple alsnog deze 'gratis' applicaties zal factureren. Uiteraard is er veel misbruik geweest, maar dat is hun eigen fout. Maar... er zijn vast ook veel mensen die zich niet bewust waren van deze bug, en dus eigenlijk zonder het te weten 'misbruik' hebben gemaakt.

In dat laatste geval is misbruik eigenlijk niet aan de orde. Stel een kluns van je gemeente plaatst een bord waarop '90' staat, maar eigenlijk moest er '50' staan. De plaatser van het bord kan je dan aanschouwen als een bug. De persoon die 90 km/h rijdt, is zich daarom niet bewust van die bug, en kan je bijgevolg ook niet gaan beboeten.

Apple kan in dit geval dus moeilijk aantonen of het al dan niet gaat om bewust misbruik. De enige juiste oplossing naar mijn mening, is dat Apple zijn verantwoordelijkheid neemt... Zij zijn verantwoordelijk voor de bug, dan moeten zij de developers vergoeden.

Dat laatste acht ik ook weer zeer onwaarschijnlijk. De kans is groot dat in de voorwaarden van Apple wel een achterpoortje zit. Iets als inkomsten misloop kan niet worden geclaimd indien deze door een bug veroorzaakt is. Als dat zo is, dan zullen de bende juristen het wel 'oplossen'.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.