Hackers 'defacen' verkeerde website van bank

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Hackers 'defacen' verkeerde website van bankEen groep hackers kwamen van een koude kermis nadat ze een verkeerde site hadden 'gedefaced'. De Yorkshire Bank is één van de grootste banken uit Groot Brittanië en is bereikbaar via de URL: http://www.ybonline.co.uk.

Echter de hackers hadden het voorzien op de verkeerde URL www(punt)ybs-bank(punt)com, die in 2011 door een man uit Maleisië is geregistreerd. Op deze site bevond zich een kopie van cbmarkets.co.uk, de website van de Australische Clydesdale Bank, waarvan het doel echter onduidelijk is, maar wel opvallend was dat deze nooit eerder is opgedoekt gezien het een schending van auteursrecht was.

Tijdens de zoektocht naar een website om te defacen stuitte de hackersgroep AnonGhost blijkbaar dus op de website van de Maleisische man, waarna deze site werd 'gedefaced', en dus digitaal werd beklad.

Beveiligingsonderzoeker Richard Clayton van de Universiteit van Cambridge heeft de hack geanalyseerd, waarna hij iedereen aanraadt om NIET naar de website te gaan vanwege mogelijk gevaar tot het downloaden van malware.

Ook waarschuwt hij bezoekers voor het risico van domeinnamen die op die van echte banken lijken, maar door anderen zijn geregistreerd. Zelf pleit hij voor een platform met een toezichthouder die moet voorkomen dat domeinnamen in verkeerde handen kunnen vallen.

Gerelateerde nieuwsberichten

16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
01/04/2021 Aanvallers plaatsten exploit in PHP-source
07/12/2012 Gehackte laptopwinkel probeert daders op te sporen

 

Er zijn 3 reacties op 'Hackers defacen verkeerde website van bank'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Koen Hollander
Koen Hollander
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waren die domeinen maar zo geregeld als eu. Op de site eurid.eu kan je een domein disputen als je denkt dat je het recht hebt er op.
Snelle Jaap
Snelle Jaap
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Das nie handig.
- Pepijn  -
- Pepijn -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat eens sukkels.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.