iOS App Store gehacked

Toegevoegd door Eddy B, 15 jaar geleden

iOS App Store gehackedCharlie Miller brengt opnieuw gaten aan het licht. Het lukte Miller al eerder om Apple wakker te schudden. In 2008 kreeg hij het voor elkaar om binnen 2 minuten ernstige fouten in de Macbook air bloot te leggen, een jaar later kraakte Miller Apple's browser Safari binnen 10 seconden.

De twee bovenstaande acties leverde hem totaal een kleine 15,000 dollar op met de jaarlijkse Pwn2Own wedstrijden, maar verbleken bij zijn nieuwe stunt.

Apple stond al langer bekend voor het strenge gedrag in de iOS App Store, alle App's worden alvorens het plaatsen door een geautomatiseerd filter gehaald toch had Miller daar blijkbaar geen boodschap aan.

De applicatie die Miller in de App Store plaatste maakte het mogelijk data van andere applicaties te stelen, gegevens te verwijderen en berichten te versturen.

Apple houd zich nog stil maar seponeert wel het ontwikkelaars account van Miller. Miller hielp Apple eerder met de voorgenoemde lekken te dichten in Apple's software en verklaard: "Ze staan volledig in hun recht, maar ik vind het onbeleefd. Mij buitensluiten van het programma maakt het moeilijker om te helpen met de veiligheid van hun producten.".

Gerelateerde nieuwsberichten

22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
27/05/2014 Apple ontwikkelt software slimme apparaten
19/06/2013 Apple-winkel iCentre failliet

 

Er zijn geen reacties op 'Ios app store gehacked'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.