Leaderboard advertentie

Toegevoegd door PHP hulp, 14 jaar geleden

Leaderboard advertentieWe experimenteren op dit moment met een leaderboard, bovenaan de website. Het is misschien even wennen, maar zoals je van ons gewend bent kun je deze advertentie uitzetten bij je voorkeuren. Dit kan alleen als je een account hebt en ingelogd bent.

Gerelateerde nieuwsberichten

08/05/2023 PHPhulp verhuisd
21/04/2023 Bug opgelost met traagheid PHPhulp
15/10/2015 Welke PHP editor gebruik jij?

 

Er zijn 29 reacties op 'Leaderboard advertentie'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jens erd
Jens erd
14 jaar geleden
 
ADBlocker blijft netjes zijn werk doen dus mij hoor je niet klagen.
Niels K
Niels K
14 jaar geleden
 
Ik vind het behoorlijk storend.... Ik lees ook topics zonder dat ik ben ingelogd dus ja.
Joey Drieling
Joey Drieling
14 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Haha het is dat hier staat dat er een banner staat nogenees opgevallen. Jha ik lees standaard over advertenties heen, op het net in de krant ik heb er geen last van ik filter tekst zo wie zo heel snel.
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
Nee, meteen weer weghalen. Reclame wordt niet als hinderlijk gezien als het goed is geïntegreerd in de website. Maar dat is hier totaal niet het geval.

De header is gewoon 110px naar beneden geschoven en een banner met een totaal andere breedte is er direct boven geplaatst.

Een plek waar het al stukken rustiger en beter zal staan:
Afbeelding
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
+1 voor Wouter

Hoe het nu is kan het echt niet, hahaha. Toch mooi hoe hier in 1e instantie alle grafische vernieuwingen de mist in gaan. Ik heb weer even heerlijk gelachen :)
Frank WD
Frank WD
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb het ook gelijk stop gezet in de voorkeur van profiel. Daar naast vind ik de positie die Wouter J aan geeft ook een betere plek voor de Ad's.

Maar vraag mij af of het niet beter is om voor ingelogte gebruikers de Ad's zowiezo niet te tonen en voor Gasten standaard wel.
- Mark -
- Mark -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik zou zeggen sloop het er maar weer uit. Ook de oplossing van Wouter vind ik minder. Plaats dan een tweede banner onder de huidige aan de rechter kant. Er is meer dan genoeg verticale ruimte daar zonder dat het storend word.
PHP hulp
PHP hulp
14 jaar geleden
 
Dank voor jullie opmerkingen. De banner blijft nog enkele dagen online staan en zullen dan kijken welke positie beter werkt, voor adverteerders en voor jou. We zullen dan kijken of we één van de advertentieplekken gaan opheffen.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
euh... je overweegt toch niet om die banner daar bovenaan te laten staan? :-s

Of wordt het voortaan Php Advertising ipv Php Hulp?
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
Mark, nee mijn plek was inderdaad ook niet goed. Maar wel beter dan die beroerde plek waar hij nu staat.

Het best is gewoon die banner weggooien of in de footer/onder het topic te plaatsen.

PHPhulp, denk je echt dat deze plek meer bezoekers gaan opleveren? Ik denk dat je hierdoor bezoekers juist kwijt gaat raken. Als ik jullie was zou ik het nu meteen verwijderd hebben en op een beter plek hebben neergezet, dit kan namelijk echt niet.

Tevens, gaat het tegenwoordig meer om de opbrengsten dan om een goed forum ofzo? Want is op 4 plekken met reclame op 1 site niet een beetje teveel? Plaats alles op een mooie plek goed bij elkaar en je hoort niemand klagen. Die Google ads onder het menu bijv. die staan daar prima. Maar zo'n spam bericht, sidebar add of vreselijke header add slaan wat mij betreft de plank echt goed mis.
Jeroen VD
Jeroen VD
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
uhm zou er dan iets te zien moeten zijn? ik zie geen reclame hier in chrome (versie 18.01.1025.168), ook niet met de reclame aan. het enige dat ik zie is gewoon de normale header, alleen is die in hoogte verlengd (hij is hier 985px x 191px)
Php knipper
php knipper
14 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
bij mij wordt hij wel weergegeven, maar ik vindt niet dat die helemaal van boven hoort. ( er zijn vast wel betere plaatsen op de site )
Simon ploegh
simon ploegh
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het slaat hellemaal nergens op, Zelfde als die advertentie aan de rechterkand, Waar door bij mij onder in een schuifbalkje komt. Dit zal vast wel weer komen door dat mijn taakbalk aan de linker kant zit. Maar dan nog hou ik aan de linker kant ruimte over, Dit lijkt eerder een foute opmaak.
Henk PHP
Henk PHP
14 jaar geleden
 
Ik heb net even om te kijken mijn adblock uit gezet. Jesus! Wat een drama. Het ziet er werkelijk waar niet uit!
Bas  van de Steeg
Bas van de Steeg
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Onderaan een post bij reactie plaatsen is een stuk beter!
Bas IJzelendoorn
Bas IJzelendoorn
14 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Die oplossing van wouter vindt ik wel wat :)
Kees Schepers
kees Schepers
14 jaar geleden
 
Kunnen we niet iets van premium lidmaatschap introduceren? Niet dat ik zou weten wat voor extra features ik erbij zou willen hebben maar misschien is dat iets om extra inkomsten te werven :)

@WouterJ, ik denk dat jij inkomsten uit advertenties zwaar overschat. Heb je weleens op commerciele sites gekeken als Speurders.nl of Telegraaf.nl, nu.nl etc? Daar zie je pas veel advertenties. Jij verlangt dat de eigenaar van PHPhulp.nl zich belangenloos inzet, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen dat de eigenaar de site probeert te exploiteren om er dus meer inkomsten mee uit te genereren en zit daar echt niet mee.

Ik zeg ook weer niet dat die banner moet blijven staan ofzo, want misschien is hij wel storend.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
@Kees:

"Kunnen we niet iets van premium lidmaatschap introduceren?"

Nou, doe maar niet. Ik ben echt niet van plan om te gaan betalen voor dit forum. Het moet wel leuk blijven.

"@WouterJ, ik denk dat jij inkomsten uit advertenties zwaar overschat."

Ik weet niet waar je dat uit afleidt, want dat is helemaal niet wat Wouter zegt.

"Jij verlangt dat de eigenaar van PHPhulp.nl zich belangenloos inzet..."

Ook dit is niet wat Wouter zegt.

Het is prima dat Bas inkomsten wil verdienen aan deze site. Niks mis mee. Echter, doe het op de juiste manier. Integreer advertenties op een niet storende en nette manier. Zoals het nu is gedaan, is het 1 grote kermis. Je ziet (lees: schrikt van) eerst de banners en daarna pas de site.
Chris PHP
Chris PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waarom maken mensen zich zo druk om die advertenties?
Je kunt ze uitschakelen in je menu, de enige mensen die er dus last van hebben zijn gasten (niet ingelogde leden).

De phphulp.nl beheerder (de hond!! ;)) zet zoiezo al vaak 'posts' met advertenties over het gehele forum wat leden zien. Ook deze vind ik niet super hinderlijk, echter is elke reclame in een zin hinderlijk maarja anno 2012 kun je daar niet meer omheen :D

Geen idee wat het hostingpakket jaarlijks kost voor deze site, echter snap ik dat de eigenaar hier wat aan wil verdienen.

Zorg dat het op een 'nette' plaats komt te staan, dan lijkt mij er niets mis mee. En net wat Kees zegt, er zijn wel ergere site's die gewoon complete backgrounds als advertentie ingesteld hebben!

Ik vind het een mooi gebaar, dat leden deze 'reclame' gewoon uit kunnen zetten, als ik hier ben zit ik zoiezo ingelogd.
Kees Schepers
kees Schepers
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@ozziePHP, premium lidmaatschap bedoel ik alleen voor de mensen die daar behoefte aan hebben, niet dat het een verplichting wordt.

Waar ik op doel bij WouterJ, is dat hij de indruk krijgt dat geld verdienen belangrijker geacht wordt als de kwaliteit van de site. Ik denk dat je daarmee dus de inkomsten van advertenties overschat. Je hebt behoorlijk wat advertenties nodig om er enigzins wat uit te halen.
Chris PHP
Chris PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Kees,

Ik hoop wel dat je niet doelt dat alleen 'premium' mensen straks de advertenties nog maar uit kunnen zetten, en eventueel wat meer 'bestaande' priveleges verschuiven naar het 'premium' account.

Dit gebeurd namelijk heel veel als er dit soort opties komen. Aangezien dit gewoon een 'forum' is wordt het al snel moeilijk iets te verzinnen waar je als premium gebruiker daadwerkeijk baat bij hebt.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
@Kees: de kracht van dit forum is dat het een gezellige community is met betrokken leden. Daar moet je geen geld aan gaan vragen, dan maak je het forum kapot.

Ik begrijp dat je best wat advertenties nodig hebt, maar die moeten geen afbreuk doen aan het forum. Dan sla je de plank mis.
John Cena
John Cena
14 jaar geleden
 
Weet je wat, ik host hem wel gratis, als die kut adds er dan af gaan?
Kees Schepers
kees Schepers
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik hoor veel linkse geluiden hier :p maar ik vindt de combinatie gezellig forum / geld verdienen niks mis mee mits in een goede mix. Wat betreft het premium gebeuren, het is maar een 'idee' verder zeg ik niks over de invulling daarvan. Ik ken forums waar je alleen een andere kleur naam krijgt, en ja daar betalen mensen serieus voor ;)
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ja, het ziet er echt héééééél mooi uit...
Wat een kermis!

Afbeelding
Joakim Broden
Joakim Broden
14 jaar geleden
 
Wat doet Adblock weer goed zijn werk!
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik zal even uitleggen wat ik denk en zeg, misschien is dat beter dan dat mensen gaan zeggen wat ik zou denken... ;)

Mijn eerste zin is inderdaad wel een behoorlijke kogel-door-de-kerk zin die behoorlijk over de top getrokken is. Maar dat doe ik wel vaker, zo'n zin plaatsen waardoor er gediscussieerd kan worden, dat maakt een forum leuk en interessant.

Ik had alleen wel gehoopt dat die alinea die na die eerste zin kwam die eerste zin wat relativeerde. Ik vertel hierin, zoals je kunt lezen, hoe je op een juiste manier reclame plaatst.

Ik geef een voorbeeld:
Kijk eens naar een tuts+ site. Hier staat behoorlijk veel reclame in, maar bijna niemand denkt daar 'phoe wat veel reclame en wat irritant'. Waarom niet? Omdat alles mooi op 1 plek staat, mooi in het design geïntegreerd. Het houd zich aan de dimensies van de rest van het lay-out en zorgt voor een rustige look.
Of bijv. stackoverflow. Ook daar wordt reclame geplaatst, maar storend, nee niet echt. Hoe komt dat? Omdat ook dit mooi in het totaal plaatje past.

Maar waarom is het hier dan wel storend? Nou omdat de reclame hier niet in het totaal plaatje past. Bijv. die sidebar add. Je hebt de page-wrap met daarin het content blok en de navigatie blokken. Die heeft een vaste breedte en aan beide kanten heb je dezelfde breedte tot aan je beeldscherm. Nu verpest je het effect van het centreren door daar een add neer te plaatsen. Toch is deze nog niet heel irritant, omdat hij zich aan de dimensies van het lay-out houdt en omdat hij niet de content (het doel!) verstoord.

Die add bovenin is daarin tegen wel zeer storend en wel om 2 redenen:
1) Het plaatst de hele content 200px naar beneden. Hierdoor zorg je dat het doel van deze website naar beneden wordt geschoven. Voer eens de url hier in en kijk naar de resultaten. Merk op dat van dit topic 50% van je bezoekers niet meer dan de bovenste 2 posts kunnen lezen voordat ze moeten scrollen. Zet je er nog zo'n banner bij dan kunnen ze alleen maar de eerste post lezen zonder te scrollen, is dat wat je wilt?
2) Het heeft een onrustige uitstraling omdat het zich niet aan de dimensies van het lay-out houd. Maak het evenlang als de page-wrap en het ziet er al stukken beter uit. Geef het een apart blokje en het ziet er al stukken beter uit.

Ook staan hier de reclames op 4 plekken. Dat maakt het ook onrustig op de top sites die ik je net gaf zie je dat ze de reclame op 1 of 2 plekken hebben gezet. Dat zorgt voor wat rust.

@Ozzie, zou je je even willen inhouden en niet gaan schelden, alvast bedankt.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Sorry Wouter, aangepast ;)
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Marco PHPJunky
Marco PHPJunky
14 jaar geleden
 
Persoonlijk vind ik dit vrij irritant, ik snap waarom hij er staat maar toch als ik een topic lees terwijl ik Niet ben ingelogd voel ik me haast genoodzaakt om in te loggen om van die ad af te zijn :P

Of alleen even snel een topic lezen en dan weer weg want het is een ad dit bij elke pagina eruit springt..
(kan ook natuurlijk gewoon ingelogd blijven mits daar de tijd voor heb..)

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.