Let's Encrypt heeft aandeel van 36% op het internet

Toegevoegd door - Ariën -, 8 jaar geleden

Let's Encrypt heeft aandeel van 36% op het internetHet aantal certificaten wat Let's Encrypt uitbrengt is nog steeds stijgende. Inmiddels zouden 36% van de websites voorzien zijn van het SSL-certificaat. Hiermee heeft de certificaatuitgever twee keer zo veel certificaten uitgebracht als Comodo, die als tweede op de ranglijst staan met een aandeel van 18%.

Let's Encrypt is een gezamenlijk initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de EFF en enkele andere partijen. Hiermee willen ze zorgen dat het internet zo veel mogelijk versleuteld wordt waarbij er niet verplicht voor soms dure certificaten moet worden betaald. Inmiddels zijn veel hostingbedrijven voorzien van een automatisch mechanisme welke een Let's Encrypt certificaat aan een domein koppelt.

In juni van dit jaar werd het 100 miljoenste ssl-certificaat door Let's Encrypt uitgegeven. Hiervan worden er tientallen miljoenen domeinen gebruikten worden er per dag een half miljoen nieuwe certificaten aangemaakt. Hierbij moet er worden benadrukt dat elke subdomein nog een eigen certificaat nodig heeft, wat binnenkort niet meer nodig is. Want vanaf 2018 zullen er ook wildcard-certificaten worden uitgegeven door Let's Encrypt. Dan worden ook subdomeinen automatisch erkend binnen een certificaat.

Gerelateerde nieuwsberichten

29/12/2023 Let's Encrypt heeft al 377 miljoen certificaten verstrekt
05/03/2020 Let's Encrypt trekt drie miljoen certificaten in na ontdekken bug
09/02/2020 Chrome gaat downloaden van bestanden via http blokkeren

 

Er zijn geen reacties op 'Lets encrypt heeft aandeel van 36 op het internet'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.