Magento-gebruikers slachtoffer van ransomware

Toegevoegd door - Ariën -, 7 jaar geleden

Magento-gebruikers slachtoffer van ransomwareWebwinkels die van de Magento-software gebruik maken zijn het doelwit van een nieuwe ransomware-variant geworden. Zodra de malware genaamd 'KimcilWare' actief wordt versleutelt deze allerlei bestanden van de website en geeft die de .kimcilware-extensie.

Als de beheerders van de site de data willen ontsleutelen moet een bedrag tussen de 140 en 415 dollar worden betaald, zo ontdekten onderzoekers van het MalwareHunterTeam.

Volgens IT-bedrijf Bleeping Computer is niet bekend op welke wijze de ransomware zich verspreid. Een eigenaar van een webwinkel meldt op het supportplatform StackExchange dat hij een up-to-date installatie had van de software en toch werd getroffen door de malware. Ook een aantal andere gebruikers zouden zijn getroffen. Dit zou kunnen verklaren dat het om een zero-day exploit zou gaan die nog maar net ontdekt is.

Gebruikers van Magento wordt aangeraden om updates van Magento zo snel mogelijk te installeren en elke dag backups te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

27/02/2017 MySQL-databases doelwit van ransomware-gijzelingen
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content
12/04/2016 'Nederlandse websites serveerden malware'

 

Er zijn 1 reacties op 'Magentogebruikers slachtoffer van ransomware'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Thomas van den Heuvel
Thomas van den Heuvel
7 jaar geleden
 
Heb je wel al meteen een hoop betaalmogelijkheden :).

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.