Massale Malware verspreiding

Toegevoegd door Eddy B, 14 jaar geleden

Massale Malware verspreidingInternetgebruikers worden massaal bestookt met mailtjes die zogenaamde 'Malware' activeert. Dat meld het landelijke Fraudehelpdesk, alleen dinsdag al ontvingen ze 104 telefoontjes en 70 E-mails over de massale verspreiding.

De directeur van de internetwaakhond Fleur van Eck zegt dat het in de meeste gevallen om dezelfde methode gaat, mensen moeten een bestand openen bijvoorbeeld: een E-mail of een .zip-bestand en vervolgens wordt er Malware op de computer geactiveerd.

De mails komen voornamelijk van de fictieve bedrijven Ticket Service en CFX-group die melden dat er zogenaamd een bestelling wordt afgeschreven van hun creditcard, vervolgens moet de gebruiker een bestand installeren dat alles in werking zet.

De melders zeggen onder andere foutmelding te krijgen bij het openen van hun browser die de gebruiker forceerd 100 euro over te maken, de melding lijkt niet te kunnen worden uitgeschakeld.

Gerelateerde nieuwsberichten

12/06/2012 Rechtzaak tegen Nederlandse hacker

 

Er zijn 4 reacties op 'Massale malware verspreiding'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jordi Kroon
Jordi Kroon
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hier heb ik ook last van gehad voornamelijk van de UPS. De zelfde methode. Ik ben 1x nieuwsgierig geweest om het bestand uit te pakken. En ik dacht laat ik hem maar eens op virustotal.com gooien. Veel meldingen van trojan horses.
Tobias Tobias
Tobias Tobias
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Deze komen massaal binnen op de mailaccounts op ons werk. En daar zitten types bij die alles openen wat ze binnen krijgen...
Aad B
Aad B
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Goed beveiligen en filteren voordat ze alles aan kunnen klikken is de oplossing. Geen centje last.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Pim -
Pim -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ehm, waarom is dit nieuws? Dit gebeurt toch al sinds het begin der tijden?

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.