Megaupload offline gehaald

Toegevoegd door Eddy B, 13 jaar geleden

Megaupload offline gehaaldEén van de grootste file-sharing websites ter wereld, MegaUpload.com is donderdagavond offline gehaald. Aanklagers van de Amerikaanse regering hebben de website plat gelegd. De oprichters worden aangeklaagd voor onder andere het schenden van internationale privacy wetten.

Volgens de aan aanklagers is MegaUpload.com verantwoordelijk voor een verlies van meer dan $500 miljoen dollar door het gratis hosten van films, muziek en ander copyright belast materiaal.

Uit bronnen werd bevestigd dat de website offline blijft zolang de aanklacht loopt.

Gerelateerde nieuwsberichten

19/10/2012 Megaupload gaat verder als Mega
21/04/2012 Mogelijk geen rechtszaak tegen Megaupload
26/02/2012 Rapidshare neemt maatregelen tegen piraterij

 

Er zijn 14 reacties op 'Megaupload offline gehaald'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Roel -
Roel -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Toevallig zat ik er daarstraks sinds tijden weer eens op en stond er dat ze nog nooit offline waren geweest.

En toen ik er een paar uur daarna weer op zat probeerde ik van de ene naar de andere pagina te gaan en dacht ik opeens: neh, dat kan toch niet.

Toevallig zeg :P
Eddy B
Eddy B
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Inderdaad toeval ja aangezien ze gister ook offline waren door het anti SOPA protest.
- Ariën  -
- Ariën -
13 jaar geleden
 
En zo wordt het internet dus gesloopt. Heeft iemand een bron waaruit blijkt dat het 4% van het internet is?
Eddy B
Eddy B
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb even gezocht en ik kon het niet vinden. :(
Roel -
Roel -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Aar, dat heb ik daarstraks nog gezien in zo'n diagram op die website.
Hier een ander linkje, maar wel interessant: https://www.google.com/adplanner/planning/site_profile#siteDetails?identifier=megaupload.com
Eddy B
Eddy B
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@aar: Toevallig luister ik net het nummer Mega Song van Megaupload en daarin vermelden ze inderdaad 4%.
Piet Jansen
Piet Jansen
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@- Aar -: Internet is niet zomaar een vrij platform waar je kan doen wat je wilt, en terecht. Er is al genoeg illegaliteit door de vingers gezien en dat mag best eens stoppen. Internet is niet één of ander vrij varkensstal waar mensen kunnen doen wat ze willen, want daar krijg je problemen van. Hoe jammer iedereen het ook vind, vergeet vrij internet. Wat we nu meemaken is nog maar het begin, later komen er nog veel ergere dingen bij door deze verlangens naar vrijheid op het internet. Vrijheid van het internet is tot zover nooit gebruikt voor iets goeds, evenals vrijheid van meningsuiting. Klinkt een beetje extreem, maar ach...
Jeroen VD
Jeroen VD
13 jaar geleden
 
0 +1 -2 -1
Als je illegaal bezig bent, moet de bron aangepakt worden. Niet het doorgeefluik. Op megaupload stonden ook zat legale zaken, maar die worden nu dus ook verwijdert. En waarom? Omdat op de site ook gebruikers zaten die illegale zaken aanboden. Een paar die het verpesten voor de rest.

Als de huidige ontwikkelingen zich doorzetten zie ik het nog gebeuren dat we straks nog een aanvraag moeten indienen bij de overheid om een topic te openen op phphulp.

Dat wordt nou bedoeld met vrijheid op het internet
Php knipper
php knipper
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ik vind niet dat de website of webmasiter daar onder te lijden mag hebben. Hij heeft toch niet al die ilegale dingen geupload.
Vincent elschot
vincent elschot
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
De bron is de massa mensen die dolgraag het illegale kopietje downloaden, en als je een downloaddienst aanbiedt dan weet je dat dat ook voor illegale zaken gebruikt gaat worden. Als je daar niets (of niet genoeg) tegen doet dan ben je voor de wet (de amerikaanse dan toch) medeplichtig.

Dat hoeven wij als eindgebruikers niet leuk te vinden, maar dat maakt niet zo heel veel uit.

xs4all heeft zich een tijd geleden ook moeten verdedigen tegen de beschuldiging dat ze illegale activiteiten niet voldoende controleerden. Zij beriepen zich op de onmogelijkheid om alle traffic te controleren. Dat die verdediging bij megaupload niet werkte zal ook wel aangeven dat er meer aan de hand was dan wij weten.
Jeroen VD
Jeroen VD
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
in de terms of service van megaupload stond duidelijk dat piraterij niet geaccepteerd wordt. er staat dan zelfs bij dat ze ver zullen gaan om dit tegen te houden. bron:
http://en.wikipedia.org/wiki/Megaupload

nu is het zo dat megaupload zich nogal laks heeft opgesteld, maar de gebruikers die illegale zaken aanboden, zijn toch echt schuldig in mijn ogen. dat is net zoiets als door rood licht rijden: het mag niet. hou je je er niet aan, krijg je een boete. maar controleert niemand dit, is het echt niet zo dat iedereen opeens door rood gaat rijden.
als megaupload niet controleert, zijn de aanbieders nog steeds schuldig, vindt ik.

en de gebruikers dat spreekt voor zich: als je iets illegaals download ben je gewoon schuldig vind ik.
Php knipper
php knipper
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
voor sommige dingen vind ik het niet erg.

oude DVD's en muziek kan je niet meer kopen. als je op tv dan nog een leuk muziekje of filmpje ziet en je wil dat ook dan wordt dat niet zo gemakkelijk. als je dan op google dat ingeeft kom je snel op site's waar je ze "gratis" kan vinden.
Roy Bartman
Roy Bartman
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Over de kwaliteit van (http://megaupload.com/banner.jpg)deze banner valt ook nog wat te bespreken ^^
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Samantha sweets
samantha sweets
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.