Microsoft brengt preview-versie IE 10 uit

Toegevoegd door - Ariën -, 14 jaar geleden

Microsoft brengt preview-versie IE 10 uitMicrosoft heeft sinds gisteren een preview-versie uitgebracht van Internet Explorer 10. Hiermee kan de functionaliteit van de nieuwe browser op de besturingssystemen Windows 7 en 8 worden uitgetest. Gebruikers van eerdere besturingssystemen zoals Windows Vista en XP vallen hierbij buiten de boot.

Microsoft heeft de preview-versie als update beschikbaar gesteld. Internet Explorer 10 is beschikbaar in twee verschillende smaken, dit zijn de 32bit- en 64bit-versie uitvoeringen. Beiden zijn ook weer in verschillende talen beschikbaar.

Het uiterlijk van de nieuwe browser is vergeleken met de vorige versies weer flink op de schop gegaan en is nu nog meer gestript en daardoor compacter. Ook is de nieuwe browser een stuk sneller en kan deze automatisch een spellingscontrole uitvoeren op ingevulde formuliervelden. Een platformverbetering is ook dat vanwege de Windows 8-tablets die uit zullen worden gerold dat de browser nu ook een ARM-versie kent. Deze is beperkter dan de x86 Intel-chipset die in PC's wordt gebruikt, hoewel de functionaliteit niet minder zal zijn.

Het is nog onbekend wanneer de volledige versie van Internet Explorer 10 uit zal komen. Het is zeker te noemen dat deze alleen beschikbaar zal komen voor gebruikers van Windows 7 en 8 en dus niet voor gebruikers van eerdere versies.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/10/2022 Microsoft lekte gegevens van klanten door fout in server
23/01/2020 Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer
06/08/2019 Microsoft doet VBScript definitief in de ban

 

Er zijn 10 reacties op 'Microsoft brengt previewversie ie 10 uit'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
Quote:
Ook is de nieuwe browser een stuk sneller en kan deze automatisch een spellingscontrole uitvoeren op ingevulde formuliervelden


Weer iets toegevoegd wat andere browsers al jaren hebben.
Php knipper
php knipper
14 jaar geleden
 
is er ijgenlijk een reden dat ie de css handelingen van firefox en chrome niet toepassen?
- Mark -
- Mark -
14 jaar geleden
 
Offtopic:
Waarom krijgt php knipper minnetjes terwijl hij alleen maar een vraag stelt?
Php knipper
php knipper
14 jaar geleden
 
@ -mark-
Voor sommige mensen is dat een hobby geworden ;). Zelf let ik er niet op.

Toch bedankt.
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
Ik vind het zo enorm verdrietig dat men alleen maar negatief kan zijn over IE en MicroSoft. En waarom eigenlijk? Omdat men leuk gevonden wilt worden? Omdat men populair wil zijn, bij de groep wilt horen? Of omdat men zich nog nooit eens goed in IE verdiept heeft?

Want wie zorgt ervoor dat zijn browser niet voor de helft uit beta of zelfs alpha dingen bestaat? Wie zorgt ervoor dat ze het meteen volgens de standaard doen en niet eerst hun eigenlijk standaard gebruiken, met prefixes als resultaat?
Wie heeft CSS3 al in 2000 uitgevonden?

Nee, het moet er echt een keer uit. Ik vind dit een geweldig forum, maar die populaire ondoorgronde en op niks gebaseerde statements die hier in de rondte worden geslingerd zijn echt van een idioot laag niveau. Doe eens moeiten, verdiep je ergens in voordat je überhaupt negatief gaat doen, begin niet met vooroordelen en schrijf als een volwassen.
Bedankt!

@phpknipper, het is geen hobby om jou per se altijd een -1 te geven. Het is alleen dat jij in bijna elke reactie zo'n statement erin gooit als ik hierboven beschrijf dat je een -1 krijgt. En ja, hier op dit bericht ga ik ook -10 krijgen, maar wat maakt het uit? Dan zie je ten minste wat de mening is van dit forum en hoe leuk mensen het vinden negatief te doen.
Eddy E
Eddy E
14 jaar geleden
 
Goh, ik wist helemaal niet dat je kon stemmen.
Nu iedereen een + gegeven voor de deelname.
Zwijgers zijn er al genoeg (roepers trouwens ook).

Leuk; straks downloaden.
En inderdaad: soms loopt IE voor op dingen, soms hopeloos achter (zoals spellingscontrole).
Over die prefixes: dat was alleen om te testen toch? Nooit voor officieel gebruik!
Nick Dijkstra
Nick Dijkstra
14 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Hij is al een stuk sneller dan IE9, en zomaar niet veel veranderd aan de layout xD. Microsoft gaat vooruit...
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Mark, ik denk vanwege de spelling, komt de spellingscontrole toch nog goed uit ;)

@Wouter, IE heeft zich echt niet altijd aan de standaarden gehouden.. sterker nog in het begin hielden ze zich daar helemaal niet aan, vroeger was het uren prullen om wat fatsoenlijks in IE voor elkaar te krijgen t.o.v. andere browsers. Ik moet inderdaad wel toegeven dat dat tegenwoordig minder is. Als je echter kijkt naar vernieuwingen lopen ze mijlen ver achter denk bijvoorbeeld aan tabbladen andere browsers hadden het al ver voor IE er mee kwam en het zelfde nu voor de spellingscontrole. Daarnaast heeft een FF of Chrome meer plugins en betere plugins voor het debuggen (in ieder geval naar mijn mening). MicroSoft/IE komt zelf zelden met vernieuwende dingen.
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
MicroSoft/IE komt zelf zelden met vernieuwende dingen.

Dat je dit zegt komt dus volledig door onkunde over de materie. Ooit gehoord van CSS3 filters, de hype van CSS3 dat een paar maanden geleden in chrome kwam? IE5.5 had dit al, in 2000!
Gebruik je nu tegenwoordig ook die mooie .innerHTML in JavaScript? Weet je dat dat is uitgevonden in IE3 en pas in 2008 door andere browsers is geaccepteerd?

En die standaards, ook zo'n leuk punt: IE was vroeger de standaard, ze hadden hun eigen standaards. Toen kwamen die idioten van Google, Mozilla en Opera die hun eigen standaards bedachten die juist anders waren dat IE. Daardoor ´hielt IE zich niet aan de standaards´
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Tegenwoordig worden de standaarden door een onafhankelijke instantie bepaald, het heeft heel lang geduurd voor IE zich daar ook aan hield. Heel leuk dat IE de standaard was maar dat lijkt mij meer iets voor een onafhankelijke partij anders krijg je toch echt oneerlijke concurrentie.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.