Microsoft introduceert extra beveilingsopties

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Microsoft introduceert extra beveilingsoptiesMicrosoft gaat extra beveiligingsfuncties doorvoeren op hun login-platform. Hiervan maken onder andere de webgebaseerde Outlook en Skydrive gebruik van. Zo zijn er binnenkort ook succesvolle login-pogingen te zien en de uitgevoerde handelingen terug te zien.

Via het nieuwe toegevoegde onderdeel 'recent activity' is er straks inzicht in de inlogpogingen en wat voor acties er zijn uitgevoerd. In de lijst is ook te zien met welk IP, welke browser en welk besturingssysteem er gebruikt is, ter identificatie.

Gebruikers van een Microsoft-account krijgen ook meer opties over de ontvangst van security-notificaties en kunnen straks ook een keuze maken of ze ook berichten willen ontvangen als er een niet-succesvolle inlog plaats heeft gevonden op hun account.

Google en Facebook bieden al geruime tijd de mogelijkheid aan om inzicht te krijgen in de inlog-historie van een account, maar Microsoft loopt hierbij voorop door ook de mislukte inlogpogingen te tonen.

Two-step authenticatie
De veiligheidsmaatregelen die zullen worden genomen zijn niet de enige. Zo heeft Microsoft afgelopen april de 'two-step authentication' ingevoerd. Dat werkt met een code die naar mobiele telefoons wordt gestuurd en die naast gebruikersnaam en wachtwoord moet worden ingevuld. Een andere optie is dat gebruikers om extra informatie wordt gevraagd voor het inloggen, bijvoorbeeld het alternatieve e-mailadres dat aan het Microsoft-account is gekoppeld.

Net als bij veel andere bedrijven is de 'two-step authentication' optioneel. Wel wordt het vaker toegepast op de bekendere en drukke websites om het aantal kaap-pogingen van andermans account terug te dringen.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/05/2021 4 WordPress Security Plugins die je moet installeren
16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
05/06/2018 Microsoft neemt GitHub over

 

Er zijn geen reacties op 'Microsoft introduceert extra beveilingsopties'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.