Mozilla brengt Firefox 17 uit.

Toegevoegd door - Ariën -, 14 jaar geleden

Mozilla brengt Firefox 17 uit.Onlangs is door Mozilla versie 17.0 van Mozilla Firefox uitgekomen. Zo kent deze populaire browser weer een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo worden add-ons welke als onveilig worden beschouwd standaard uitgeschakeld waarna ze met een druk op de knop toch geactiveerd kunnen worden, hoewel het wel aan te raden is om een nieuwe versie van de plugin te downloaden. Voorbeelden van addons waarbij oude versies een gevaar vormen zijn: Adobe Flash, Adobe Reader en Microsoft Silverlight.

Ook kan de 'awesome-bar' in de browser, welke de URL-balk aanvult aan de hand van je geschiedenis of favoriete bookmarks, kan nu overweg met grotere icoontjes.

Naast de zichtbare details voor de gewone gebruiker is ook de ontwikkelaar die veel met Firefox werkt, verwend met extra mogelijkheden, waaronder:
- De webconsole (Bereikbaar via CTRL+SHIFT+K) is vernieuwd, makkelijker te gebruiken en ook weer een stuk sneller.
- De SVG-functies zijn met enkele nieuwe functies uitgebreid
- Een nieuw paneel in de Page 'Inspector' om de DOM-elementen aan te kunnen passen.

Net als in elke nieuwe versie van Firefox worden er ook een hoop veiligheidsfouten opgelost. In dit geval zijn dit er zo'n 29 stuks. Hiervan was er ook een mogelijk gevaar waarbij de geschiedenis van anderen te achterhalen was, en dat anderen via een kwaadwillige website toegang konden krijgen tot andermans computer.

De nieuwste versie van de download is binnen te halen op: http://www.getfirefox.com, en wordt ook via de automatische update van Firefox binnengehaald.

De volledige lijst met wijzigingen vind je hier.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn 4 reacties op 'Mozilla brengt firefox 17 uit'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Ariën  -
- Ariën -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het lijkt erop dat deze Firefox de FCKeditor stuk maakt. Sinds deze update werkt mijn WYSIWYG-editor van mijn CMS niet meer. Gelukkig ben ik al bezig met de implementatie van de opvolger: CKeditor, welke wel werkt.

Maar netjes is het niet van Mozilla.
- Raoul -
- Raoul -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waarom zou je als moderne browser FCKeditor nog moeten ondersteunen terwijl CKeditor al jaren uit is vraag ik me dan af.
- Ariën  -
- Ariën -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik lees weinig over dingen die depricated zijn, dus het lijkt me een bugje?
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.