Mozilla waarschuwt voor einde van oude type add-ons in Firefox

Toegevoegd door - Ariën -, 3 jaar geleden

Mozilla waarschuwt voor einde van oude type add-ons in FirefoxMozilla waarschuwt gebruikers en ontwikkelaars voor het naderende einde van oudere type add-ons in Firefox. De traditionele add-ons moeten door de bouwers worden vervangen door een nieuw model waarbij de extensies straks in alle veelgebruikte browsers moeten zullen werken. Ook zullen add-ons die op de oude manier geschreven zijn niet meer aangemaakt kunnen worden in de add-on bibiliotheek.

Om de ontwikkeling voor hen in goede lijnen te laten verlopen is er voor WebExtensions gekozen. Dit betreft een een verzameling API's waarmee functies van browsers programmeertechnisch benaderd kunnen worden.

Extensies voor Chrome, Opera en Microsoft Edge zullen in Firefox als WebExtension kunnen draaien. Zodra de definitieve versie van Firefox 57 uitkomt, zullen de oude traditionele add-ons niet meer ondersteund worden. gebruikers die nu de testversie hebben zullen merken dat die plug-ins binnenkort worden uitgeschakeld.

Ook de zoekresultaten voor de oude add-ons zullen worden aangepast zodat de add-ons op het nieuwere platform prominenter in beeld zullen komen.

Firefox 57 zal omstreeks 14 november van dit jaar officieel gelanceerd worden. Op het huidige moment staat de teller op versienummer 54.

Gerelateerde nieuwsberichten

04/03/2020 Browsers gaan ondersteuning voor oudere TLS-protocollen stoppen
14/01/2020 Mozilla doet proef met spraakopdrachten
19/08/2019 Firefox dicht lek in passwordmanager

 

Er zijn geen reacties op 'Mozilla waarschuwt voor einde van oude type addons in firefox'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.