Mozilla wil in de zomer van 2023 stoppen met ondersteuning Windows 7

Toegevoegd door - Ariën -, 2 jaar geleden

Mozilla wil in de zomer van 2023 stoppen met ondersteuning Windows 7Browserbouwer Mozilla overweegt om eind augustus 2023 stoppen met de ondersteuning voor Windows 7. Het besturingssysteem is in het algemeen al sinds 14 januari 2020 met pensioen en ontvangt geen (beveiligings)updates meer. Veel Firefox-gebruikers gebruiken echter nog steeds Windows 7, en daarom is een definitieve beslissing is dan ook nog niet genomen. Eerder deze week liet Google weten dat het volgend jaar februari de ondersteuning van Chrome op Windows 7 en Windows 8.1 stopt.

Veel zakelijke gebruikers hebben een Extended Security Update (ESU) en Windows 8.1 afgesloten zodat deze besturingssystemen een verlengde termijn van veiligheidsupdates krijgen.
Mozilla lijkt nu op een twee sprong uit te komen. De eerste mogelijkheid is om net als Microsoft en Google de Windows 7-support begin volgend jaar te stoppen. De andere mogelijkheid is anders eind augustus, aangezien dit samenvalt met het einde van de support voor Firefox ESR 115.

Wel zal het een rigoureuze maatregel zijn omdat volgens Mozilla nog 16 procent van de gebruikers nog Windows 7 draaien. Een voordeel voor hun is dat de huidige versies nog steeds ondersteund worden. Echter wordt het wel voor hun oppassen met de veiligheid.

Volgens Mozilla-engineer Joel Maher zal het dan ook een "productbeslissing" zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn geen reacties op 'Mozilla wil in de zomer van 2023 stoppen met ondersteuning windows 7'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.