Nieuwsbrief juli 2012

Het is weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief! We willen in deze nieuwsbrief wijzigingen aankondigen die in januari 2013 gelanceerd zullen worden. Meer hierover vindt je verder naar beneden.

Heb je geen zin in deze nieuwsbrief, dan kun je onderaan deze nieuwsbrief een afmeld link

Volg ons via Twitter   Volg ons via Facebook
 

Beperkingen bij
hosting providers

Tegen welke beperkingen loop jij aan bij je hosting provider? Moet je bijvoorbeeld voor iedere domeinnaam een nieuw hostingpakket afnemen? Bij bHosted kun je bij ieder hostingpakket, een onbeperkt aantal domeinnamen koppelen. Je betaalt alleen voor de registratie van een domeinnaam. Ook kun je alles zelf configureren, zoals je subdomeinen, MySQL databases, cronjobs en nog veel meer. Lees hier alles over op de website van bHosted.

PHP update naar
versie 5.4.5

PHP.net heeft op 19 juli een nieuwe versie gelanceerd. Deze versie 5.4.5 bevat meer dan 30 bug fixes waaronder de functie serialize en json_encode. Voor een volledig overzicht kun je de changelog op PHP.net bekijken.

Hash bcrypt
voor wachtwoorden

Je leest het tegenwoordig overal. Websites die gehacked worden - en dan niet zomaar de kleintjes. Global Payments die het voor elkaar krijgt om 1.5 miljoen creditkaart gegevens te verliezen of bijvoorbeeld LinkedIn die 6,46 miljoen wachtwoorden laat lekken

LinkedIn had de wachtwoorden gecodeerd, maar niet op de juiste manier. Ze gaven in hun weblog toe, hun wachtwoorden niet optimaal beveiligd te hebben. Wij hebben nu een aanbeveling van de manier waarop het wel zou moeten.

Hash bcrypt is een hash waarbij een salt wordt gebruikt. Dit is om bruteforce aanvallen (zoals het aflopen van een rainbow tabel) te voorkomen. Op dit moment is dit één van de veiligste methodes om wachtwoorden op te slaan.

Deze methode is éénrichtingsverkeer. Het is vrij onmogelijk om het daadwerkelijke wachtwoord te achterhalen. Je moet hiervoor zowel de salt (sleutel), rondes en wachtwoord weten; wat het dus eigenlijk gewoon onmogelijk maakt.

Om te bekijken hoe deze class werkt en hoe je hem moet gebruiken, kun je het bcrypt class script bekijken.

PHP en MySQL boeken,
referentie materiaal

 

PHP kookboek
Dit boek is een bundeling van ruim 200 scripts die je direct kunt toepassen. Niet alleen wordt ieder script duidelijk toegelicht, maar je krijgt ook de kant-en-klare code meegeleverd op CD.

Het PHP Kookboek zal ervaren PHP-ers het tijdrovende zoek-, test en experimenteerwerk besparen en beginnende gebruikers zullen van de duidelijke voorbeelden en toelichting veel opsteken. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere PHPer. Geschikt voor PHP5 en PHP6.

>> Boek bekijken
 

 

MySQL 5 Certification Study Guide
Ben je met MySQL bezig en wil je hierin een certificaat halen voor je werk of om je kunnen aan te tonen, dan stoomt dit boek je er klaar voor. Aangeraden door dé auteur voor MySQL boeken en één van de best verkochte MySQL boeken.

>> Boek bekijken

Wat doet je PHP
script op dit moment?

Wanneer je een lang PHP script hebt, dan vraag je je soms af wat het script op dat moment aan het doen is, zonder het te stoppen.

Derek Rethans schreef hier een artikel over en benoemd hierin de tools die je kunt gebruiken om achter deze vraag te komen.

Je kunt het volledige artikel lezen op zijn website. Sommige tools die hij hiervoor gebruikt werken alleen op Linux.

Top vacatures!

Bonque Prezent zoekt een PHP developer in TILBURG

Wegens de toename van het aantal opdrachten zijn wij op zoek naar een senior PHP programmeur. Je wordt als ervaren PHP programmeur betrokken bij afwisselende en uitdagende projecten. Je werkt mee aan het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde webapplicaties voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Je denkt mee en je bent voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

>> Vacature bekijken

AFAS zoekt een Lead PHP developer in LEUSDEN

Je beseft hoe belangrijk een goede backend is voor de beleving aan de voorkant en weet met behulp van caching en optimalisaties het beste uit onze servers te halen. Je hebt ervaring met grote codebases en alle uitdagingen wat dat met zich meebrengt. Je helpt het team met het bouwen van nieuwe features, het onderhouden van de huidige codebase en het elimineren van bugs.

>> Vacature bekijken

WeSENSEit zoekt een PHP developer in GOOR

Ben jij onze nieuwe collega?Dan ben jij een programmeur voor wie technologie geen einddoel is. Je honger naar nieuwe technologieën is net zo groot als je behoefte om deze te vertalen in optimaal gebruikersgemak.Is een website wat jou betreft pas geslaagd als deze technisch vlekkeloos 'draait', de functionaliteiten de boodschap perfect ondersteunen en bezoekers snel vinden wat ze zoeken? Dan ben jij misschien wel de PHP programmeur waarnaar wij op zoek zijn.

>> Vacature bekijken

ICT Media Group is op zoek naar een getalenteerde PHP ontwikkelaar in EINDHOVEN

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar: Een ervaren PHP/MySQL Developer ü Super gemotiveerde instelling, geen 9 tot 5 mentaliteit ü Verantwoordelijk en bereid in een team te werken ü Goede communicatieve vaardigheden voor zowel collega's als klanten ü Ervaring met WordPress en/of Filemaker Pro is een pré 

>> Vacature bekijken

Nieuwe layout
& functies PHPhulp

Vanaf september zullen we beginnen aan het vernieuwen van de PHPhulp website. We merken dat we steeds minder plaats weten te vinden voor de nieuwe functionaliteiten die we erin willen hebben.

Op dit moment gebruiken we nog op enkele plaatsen mootools, voor bijvoorbeeld het uploaden van bestanden bij het toevoegen van een PHP script. We zullen dit allemaal vernieuwen naar JQuery. Ook zullen we gebruik maken van het javascript framework voor verfraaiingen aan het ontwerp.

Nieuwe functionaliteiten die je kunt gaan verwachten zitten voornamelijk in de onderlinge interactie zoals; persoonlijke favorieten, ongelezen forum berichten sinds je laatste bezoek en het kunnen bijhouden van een online CV, waardoor werkzoekenden gebruik maken van de krachtige community om een nieuwe baan te vinden. Geverifieerde werkgevers kunnen zo een geschikte kandidaat vinden en de werkzoekende maakt meer kans om een baan te vinden.

We hebben vier maanden uitgetrokken voor de werkzaamheden. Anders dan de updates hiervoor, zal een waar team aan de website gaan werken. Dit team bestaat uit een ontwerper, een frontend developer en twee PHP programmeurs.

Moderator worden?

PHPhulp bestaat uit een leuk en divers team.

Denk je een bijdrage te kunnen leveren aan de grootste Nederlandstalige PHP webcommunity? Dan kun je via het contactformulier je aanmelding als moderator doorgeven. Let hierbij wel op dat we alleen naar serieuze kandidaten op zoek zijn;

  • Je hebt een aantal uur per week tijd om op PHPhulp te zijn
  • Je denkt mee aan nieuwe features en mogelijkheden
  • Je bent ten minste 18 jaar oud
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend
  • Je bent langer dan een jaar lid

--

Heb je suggesties voor de volgende nieuwsbrief of heb je vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief, dan kun je contact met ons opnemen via het contact formulier.

 

11 jaar geleden

 

Er zijn 7 reacties op 'Nieuwsbrief juli 2012'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Wouter J
Wouter J
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nieuwe plan klinkt goed, ben alleen benieuwd of het gaat werken. Hoor van de vorige lay-out wisseling niet heel veel positiefs...

En nieuwe functionaliteiten, bedoel je daarmee het steeds groter wordende aantal advertenties? Krijgen die nu ook 1 mooie gecentreerde plek die mooi in het design te vormen is? Of gaat het nog steeds op de oude manier worden en krijgen we nog steeds reclame overal en nergens op de meest verkeerde plekken?

En ik mag hopen dat de nieuwe site in HTML5 gescript wordt? En dat het mooi lettertype gaat krijgen? En waarom ga je eigenlijk over op jQuery i.p.v. elke jQuery scriptjes omzetten naar MooTools?
- Raoul -
- Raoul -
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wouter J: er is nooit gesproken over een nieuwe site, maar een nieuwe lay-out.

En ik denk dat het quite obvious is dat Bas de advertenties gaat aanpassen, zoals ik en andere crewmembers al gezegd hebben.
Jeroen VD
Jeroen VD
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik hoop dat ook iets wordt gemaakt zodat oude script niet meer gebumpt kunnen worden, zoals ik het er al verschillende keren met de moderators over gehad heb.
Wouter J
Wouter J
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Raoul, ik spreek ook nergens over een nieuwe site? Al mijn opmerkingen hebben betrekking op het design?

Jeroen, ik ook. Net zoals al die andere topics waarop nog niet gereageerd is in het bug/feature forum.
Jeroen VD
Jeroen VD
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ow, en een mobiele site! Ik, en volgens mij vele anderen, bekijken phphulp vaak mobiel. Zou mooi zijn als ik niet continue hoefde in te zoomen.
Eddy E
Eddy E
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat Jeroen aandraagt is zeker waar.
En ook zou een pagina met 'ongelezen berichten' meer dan welkom zijn.

Als er nog hulp nodig is bij het een of ander: laat het even weten. Ik denk redelijk te kunnen CSS-en.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Wouter J
Wouter J
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Sowieso kun je natuurlijk wel wat hulp krijgen van de trouwe forumleden, mocht er wat semantiek nodig zijn of iets anders kun je ook altijd hier op de deur kloppen.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.