Nieuwste Internet Explorer krijgt Chrome-achtige interface

Toegevoegd door - Ariën -, 12 jaar geleden

Nieuwste Internet Explorer krijgt Chrome-achtige interfaceDe nieuwste versie van Microsofts Internet Explorer, zal een vereenvoudigde interface gaan krijgen die op Chrome en Firefox lijkt. Ook zal de browser de mogelijkheid gaan bieden in de vorm van extensies, iets wat Chrome en Firefox al jaren kennen, waarmee gebruiker hun browser kunnen updaten met kleine handige programma's.

Volgens de bron Neowin, die doorgaans goed op de hoogte is van de veranderingen aan Microsoft Windows, hebben ze inzicht gehad in een vroegere versie van IE12. De interface zal eenvoudiger worden dan versie 11, en zou bovendien ook compacter eruit moeten zien.
Tabbladen worden voortaan aan de bovenkant van het browservenster geplaatst met de titelbalk daaronder. De adresbalk zal zich onder de tabbladen bevinden. Ook krijgt de browser 'platgeslagen' navigatieknoppen links van de adresbalk.

Naast visuele wijzigingen zal er ook een mogelijkheid gaan komen voor browser-extenties, een mogelijkheid die wel al in Chrome en Firefox zagen.

Voor nu blijft het nog onduidelijk of de toekomstige IE12 in de aankomende Windows 9 zal worden opgenomen, in uitgelekte screenshots die donderdag gepubliceerd werden was versie 11 van de browser nog te zien.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/01/2020 Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer
06/08/2019 Microsoft doet VBScript definitief in de ban
07/08/2014 Internet Explorer blokkeert verouderde plug-ins

 

Er zijn geen reacties op 'Nieuwste internet explorer krijgt chromeachtige interface'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.