NSA bestempelt Tor-gebruikers als 'extremist'

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

NSA bestempelt Tor-gebruikers als 'extremist'Gebruikers van het anonieme Tor-netwerk worden door de NSA massaal bestempeld als 'extremist'. De gegevens van de Tor-gebruikers worden opgeslagen in een database, melden de Duitse radiozenders NDR en WDR. Het bewijs voor de spionage is ontdekt uit een deel van de broncode van het NSA-spionageprogramma XKeyscore.

Uit de documenten van NDR en WDR wordt duidelijk gemaakt dat de NSA het heeft gemunt op de 'directory authorities' van Tor. Dit systeem zorgt voor een lijst van TOR-servers waarvan gebruikers gebruik kunnen maken bij het inloggen op het anonieme netwerk. De verbindingen met deze servers worden door de spionage-software afgeluisterd waarna de IP-adressen van de gebruikers worden achterhaald.

XKeyscore sluit de gebruikers van de 'Fives eye'-eilanden uit om deze te bespieden. Deze landen zijn: Nieuw-Zeeland, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

In een interview met de Duitse TV-zenders zegt William Binney, voormalig directeur van de NSA, dat de spionnen zich juist op TOR richten omdat dit netwerk voor anonimiteit zorgt. "Er mogen geen vrije, anonieme ruimtes zijn. Ze willen alles over iedereen weten."

Gerelateerde nieuwsberichten

23/06/2014 NSA veilige e-maildienst
24/03/2014 Google beveiligt Gmail tegen NSA-praktijken
06/04/2012 Belgische copyrightwaakhond eist sluiting Pirate Bay-proxy

 

Er zijn geen reacties op 'Nsa bestempelt torgebruikers als extremist'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.