Online privacyschending strafbaar

Toegevoegd door B a s, 15 jaar geleden

Online privacyschending strafbaarVind je dat je online privacy is geschonden op een buitenlandse website? Dan kun je de webmaster vanaf vandaag aanklagen in eigen land. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg bepaalde dit dinsdag. Zo vinden zij dat de informatie op een website zich niet beperkt tot landgrenzen en overal ter wereld wordt verspreid.

De eigenaar van de website mag echter niet harder worden gestraft in het land van het slachtoffer dan in het land van vesting.

Over hetzelfde onderwerp is het opmerkelijk dat de Nederlandse regering nu spotjes op de televisie laat zien waarbij wordt aangemoedigd criminelen te filmen. Zo wordt de dader sneller gepakt.

Let hierbij wel op dat je dit niet op internet publiceert want online privacyschending van criminelen wordt ook zwaar beboet.

Gerelateerde nieuwsberichten

18/10/2022 Vijf grote mediabedrijven doen onderzoek naar 'datakluis'
07/04/2022 Privacy waarborgen aan de hand van 5 tips
20/07/2017 Vijf stappen om je website online te krijgen

 

Er zijn geen reacties op 'Online privacyschending strafbaar'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.