Opera 10.60 uitgebracht

Toegevoegd door , 15 jaar geleden

Opera 10.60 uitgebrachtNieuwe versie Opera (10.60) uitgebracht. JavaScript engine 50% sneller, uitbreiding HTML5 met o.a. WebM video en geolocatie ondersteuning. Ook zijn er nu zoek suggesties voor sommige websites toegevoegd en is het design weer vernieuwd.

De geolocatie services die toegevoegd is bepaalt door middel van Google Location Services (GLS) aan de hand van je IP de coördinaten uit welk land en plaats je afkomstig bent.

Je hoeft niet bang te zijn dat allerlei websites aan de haal gaan met deze gegevens, want je moet de website eerst toestemming geven om deze gegevens te gebruiken.

Je hebt ook een visuele indicatie dat deze website gebruik maakt van geolocatie d.m.v. een map point icoon. Zie bijvoorbeeld het HTML 5 voorbeeld en het voorbeeld wat door Opera wordt gegeven.

Offline web applications ondersteuning is nu ook toegevoegd, zodat web applicaties ook gewoon offline blijven werken, zie bijvoorbeeld deze demo.

Wat nog meer mogelijk is zijn web workers. Je kunt scripts op de achtergrond door laten draaien, die zich niks aantrekken van klikken of andere activiteiten: voorbeeld.

WebM wordt nu ook ondersteund met de VP8 video en Vorbis audio codecs (demo). Het zelfde effect krijg je als je &webm=1 achter een URL adres plakt. Bijvoorbeeld deze zoekactie op YouTube.

Wil je meer informatie over deze release, dan kun je eens een kijkje nemen op www.opera.com.

Gerelateerde nieuwsberichten

04/03/2020 Browsers gaan ondersteuning voor oudere TLS-protocollen stoppen
15/01/2018 Opera bouwt knop in om Flash in te schakelen
07/02/2017 Opera laadt pagina's sneller in

 

Er zijn 10 reacties op 'Opera 1060 uitgebracht'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Sander de Vos
Sander de Vos
15 jaar geleden
 
Joakim Broden
Joakim Broden
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik gebruik Firefox en al deze voorbeelden werken ook gewoon :) Wat betreft die Gelocation, die zit wel een straat mis ;) Maar verder wel vet dat het bijna precies is ;)


15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik kan natuurlijk heel erg fanboy-erig gaan doen en gaan zeggen dat heel veel van deze functies bedacht zijn door Opera en veel beter gemaakt door Opera dan firefox, maar dat doe ik lekker niet. Natuurlijk is dit wat ik hier in de newspost plaatste maar een tipje van de ijsberg en kan Opera dingen die Firefox niet zelf kan, of anders, of vind ik beter.
Mooi dat het ook in Firefox werkt. Alle browsers horen zich aan de standaarden te houden zodat er geen hacks meer gebruikt hoeven te worden.
- Raoul -
- Raoul -
15 jaar geleden
 
Is dat dan niet gevaarlijk?!
Voor pedo's enzo xD
Jurrian Nijland
Jurrian Nijland
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Raoul:
Is dat dan niet gevaarlijk?!
Voor pedo's enzo xD

Haha, zou maar zo kunnen toch?


15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Raoul:
Is dat dan niet gevaarlijk?!
Voor pedo's enzo xD

En wat bedoel je hier mee?
Als je geolocatie bedoelt zie ik nog niet in waarvoor dat gevaarlijk zou zijn voor pedo's.
Je geeft je geolocatie alleen weg als je daar toestemming voor gegeven hebt.
Sander de Vos
Sander de Vos
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waarschijnlijk dat als dit ingeschakeld is op een mobiele telefoon o.i.d dat de eigenaar van de site waarop Geolocation is ingeschakeld en toegestaan door de gebruiker, kan zien waar de gebruiker zich bevindt.


15 jaar geleden
 
Een pedofiel kan ook gewoon naar een speeltuin o.i.d. gaan...
Crude Oil
Crude Oil
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik gebruik zelf geen Opera. Ik heb hem 2× geprobeerd, maar heb ontdekt dat andere browsers sneller zijn. Ook gaf hij op sommige sites de layout totaal verkeerd weer.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen


15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat websites verkeerd word weergeven is waarschijnlijk een fout van de website zelf. Dit ligt niet aan Opera. Opera probeert juist de standaarden zo goed mogelijk te ondersteunen en helpt ook actief mee met ze ontwikkelen. Veel nieuwe dingen zijn door Opera bedacht zoals de video tag.
Opera streeft er ook naar om de snelste browser te zijn, zie bijvoorbeeld daarvoor deze press-release. De javascript engine is ontzettend snel, Opera eet niet je geheugen op zoals firefox doet, en kan wel tegelijkertijd (en ook nog eens snel) tabs openen (wat IE niet kan).

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.