Opera bouwt knop in om Flash in te schakelen

Toegevoegd door - Ariën -, 8 jaar geleden

Opera bouwt knop in om Flash in te schakelenOntwikkelaar Opera Software heeft aan zijn testversie van zijn gelijknamige browser een knop toegevoegd om Adobe Flash mee in te schakelen. Met de nieuwe Opera 51.0.2830.0 welke speciaal gericht is op ontwikkelaar, is er een knop toegevoegd waarmee Adobe Flash voor alle website kan worden ingeschakeld. Hierdoor zullen de gebruikers geen bevestigingsscherm meer krijgen om Flash in te schakelen.

De inbouw van de nieuwe mogelijkheid is een verrassende wending in de ontwikkeling van Opera. Adobe Flash zou namelijk zeer gevoelig zijn voor aanvallen op kwetsbaarheden, en de meeste browsers zouden de ondersteuning van deze add-on daarom inmiddels ook staken. Ook Adobe zelf heeft al eerder aangegeven dat ze willen stoppen met de ontwikkeling van Flash.

Inmiddels zijn er de laatste jaren veel zero-day lekken waarbij Adobe vele patches aan Flash heeft toegevoegd. Volgens een onderzoek zou Adobe Flash inmiddels nog op 77% van de computers zijn geïnstalleerd. het aantal sites welke Flash gebruikt zou inmiddels behoorlijk afnemen. Zo is YouTube inmiddels afgestapt van hun Flash-speler en benutten ze nu de mogelijkheden van HTML5 die ruime ondersteuning biedt aan het invoegen van audio en video in website.

Gerelateerde nieuwsberichten

15/01/2019 Mozilla stopt in september met standaard gebruik van Adobe Flash
25/07/2016 Mozilla Firefox blokkeert Adobe Flash vanaf augustus
15/06/2016 Opera brengt test-versie uit met VPN en adblocker

 

Er zijn geen reacties op 'Opera bouwt knop in om flash in te schakelen'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.