Opera brengt test-versie uit met VPN en adblocker

Toegevoegd door - Ariën -, 7 jaar geleden

Opera brengt test-versie uit met VPN en adblockerSoftwareontwikkelaar Opera heeft in testversie van zijn browser een nieuwe functie uitgebracht met VPN en een Adblocker. Met deze functionaliteit is Opera de eerste grote browser die een ingebouwde ad-blocker aan boord heeft. De adblocker die er al eerder in zat wordt uitgebreid met een functie waarbij gebruikers zelf eigen blocklists kunnen maken waarin ze zelf bepalen welke advertentienetwerken gefilterd worden van de reklameuitingen. Ook kan er geografisch gefilterd worden op een bepaald land.

Een andere feature in Opera 39 die verder is uitgebreid is de vpn-functionaliteit. Via een virtual private network (vpn) is het mogelijk om het internetverkeer via een versleutelde tunnel naar een andere computer te laten lopen. Hiervoor is er voor thuisgebruik vaak wel een abonnement nodig bij een vpn-leverancier. Grote bedrijven hebben vaak zelf al de beschikking over een dergelijke vpn-server.

Zo kan in de testversie vanaf nu worden bepaald of de vpn-verbinding voor alle tabs geldt of alleen wanneer ze via de 'private browsing mode' surfen. Wanneer de uiteindelijke Opera-browser met deze uitbreidingen uitkomt is nog niet bekend.

Gerelateerde nieuwsberichten

07/04/2022 Privacy waarborgen aan de hand van 5 tips
04/03/2020 Browsers gaan ondersteuning voor oudere TLS-protocollen stoppen
15/01/2018 Opera bouwt knop in om Flash in te schakelen

 

Er zijn geen reacties op 'Opera brengt testversie uit met vpn en adblocker'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.