PHP verhuist naar Git!

Toegevoegd door Kees Schepers, 15 jaar geleden

PHP verhuist naar Git!Het was al een tijdje geleden aangekondigd maar vanaf heden is de source-code van PHP verhuist naar Git! Zo wordt dit gemeld op de PHP.net website in het meest recentste nieuwsbericht.

De reden voor deze beweging is vooral te danken aan de mirror op GitHub, die het mogelijk maakt om een bepaalde branch te forken, waardoor je van de broncode een kopie maakt naar je eigen account en aanpassingen kan maken. Wanneer je ervan overtuigd bent dat jouw code echt iets toevoegt of een bepaald probleem oplost, dan kun je een pull request doen op de master branch van de PHP source code. Worden jouw aanpassingen goedgekeurd door het PHP.net team, dan wordt deze samengevoegd in de master branch van de PHP source code en meest waarschijnlijk meegenomen in de eerst volgende release.

Het migreren naar Git had nog wel wat voet in aarde volgens de PHP.net website. Diverse mensen worden in de berichtgeving bedankt voor hun inzet.

Lijkt het je wat om zelf de broncode van PHP uit te checken en ermee te experimenteren? PHP heeft een speciale guide opgezet die je verder helpt!

De inhoud van de PHP manual blijft voorlopig nog wel gehost in Subversion maar deze zal later ook gemigreerd worden naar Git.

Mocht je nog niet echt bekend zijn met GitHub, dan kun je veel vinden op de officiële website.

Gerelateerde nieuwsberichten

28/02/2024 LockBit website door politie gekraakt via mogelijk lek in PHP
21/09/2023 Beveiligingsprobleem in GitLab ontdekt
26/05/2023 GitLab repareert gevaarlijke exploit

 

Er zijn 5 reacties op 'Php verhuist naar git'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen


15 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Mooi, nu zullen er vast nog meer verbeteringen kommen.
Wouter J
Wouter J
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Eindelijk zijn we af van dat -wat minder goede- SVN.

Tijd om nu allemaal GIT te downloaden, er mee te werken en deze tutorial serie te volgen: http://blog.ircmaxell.com/2012/03/phps-source-code-for-php-developers.html
Reshad F
Reshad F
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@wouterJ ik geef je honderd procent gelijk, ik werk op mijn stage met GIT om het project waar we met meerdere mensen aan werken te pushen en te pullen en het werkt echt heel makkelijk als je het doorhebt en het is ook nog is heel handig!

ik ben van plan om het thuis ook in te stellen zodat ik op meerdere computers mijn projecten kan pullen en pushen. ken je hier misschien een goede tut voor?
Wouter J
Wouter J
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
GIT heeft helaas niet zo heel veel goede beginnerstuts. Het is een beetje zelf leren.

Als je tussen meerdere computers wilt pushen en pullen kun je 2 dingen doen 1) Een repro op github aanmaken; 2) een repro op je eigen host zetten
Voordeel van optie 1 is dat je makkelijk nieuwe projecten kunt maken en je ook nog meerdere functies hebt, voordeel van optie 2 is dat je ook privé repro's kunt hebben, iets waar je bij github voor moet betalen.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Reshad F
Reshad F
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
waar zou jij voor kiezen als je gewoon tussen 2/3 apparaten wilt werken en ( ik weet niet of dit alleen lokaal werkt ) maar op mijn stage is het zo dat ik lokaal inlog met ssh mijnusername@localipadress etc etc en dan pullen getten commit etc etc..

maar stel ik wil het ook kunnen als ik niet op mijn eigen netwerk zit? is dit een mogelijkheid of draait GIT alleen lokaal? of is het zelfs zo dat ze hier optie 2 gebruiken?

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.