Piratenpartij dagvaardt BREIN

Toegevoegd door B a s, 15 jaar geleden

Piratenpartij dagvaardt BREINDe piratenpartij is een executiegeschil gestart tegen stichting BREIN. Eerder vandaag lieten we weten dat de piratenpartij de aanvullende eis van stichting BREIN negeert. De Piratenpartij is een procedure gestart waarmee zij willen dat de executie van de ex parte onmiddellijk wordt opgeschort. Bij een ex parte-bevel wordt de wederpartij niet gehoord en de Piratenpartij wil nu dat de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

De Piratenpartij gaf gehoor aan de eis door een directe proxy naar The Pirate Bay van hun website te verwijderen. In plaats daarvan zette zij hyperlinks naar alternatieven. BREIN dreigde in een e-mail met het innen van de dwangsommen, wanneer zij de links niet verwijderden van de desbetreffende pagina. De Piratenpartij heeft hierop wel de hyperlinks verwijderd, maar niet de URL adressen. Hierdoor is er niet meer op de links te klikken, maar worden ze nog wel vermeld.

Naast de dagvaarding tegen BREIN, maakt de Piratenpartij ook bezwaar tegen het buiten proportionele boetebedrag van € 10.000,- per dagdeel met een maximum van € 1.000.000. Dit is vier keer hoger dan de sancties die destijds tegen Ziggo en XS4ALL werd geëist.

Ook al doet BREIN zijn uiterste best; uit recent onderzoek blijkt dat de blokkade op The Pirate Bay, weinig effect heeft.

Gerelateerde nieuwsberichten

05/07/2024 Gronings taxibedrijf wint 'Lelijkste website van het jaar'
04/07/2024 Veelgebruikte javascript-bibliotheek met malafide code onbereikbaar gemaakt
13/06/2024 PHP verhelpt kritiek beveiligingslek in Windows-versie

 

Er zijn geen reacties op 'Piratenpartij dagvaardt brein'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.