Piratenpartij negeert aanvullende eis stichting BREIN

Toegevoegd door B a s, 15 jaar geleden

Piratenpartij negeert aanvullende eis stichting BREINBREIN eiste afgelopen vrijdag dat de Piratenpartij de PHP proxy offline moest halen. Hieraan gaven zij geen gehoor, totdat de rechter uitspraak deed en de Piratenpartij wel moest gehoorzamen. De Piratenpartij moest per dagdeel 10.000 euro boete betalen met een maximum van 1 miljoen.

Sinds januari heeft stichting BREIN het voor elkaar gekregen om internet providers de torrent site The Pirate Bay te laten blokkeren. Hoge geldboetes, gerechtigd door de rechtbank, zorgden ervoor dat o.a. XS4ALL en Ziggo moesten voldoen aan deze eis.

Sindsdien worden er talloze PHP proxy alternatieven aangeboden waarmee je via een omweg, toch The Pirate Bay kan bezoeken. Dit script is kort na de uitspraak op PHPhulp toegevoegd en werd ook gebruikt door de Piratenpartij.

De Piratenpartij heeft hun proxy inmiddels, op aandringen van de rechter, offline gehaald en heeft in plaats daarvan hyperlinks naar alternatieven op die pagina gezet.

Stichting BREIN eist nu ook dat deze links worden verwijderd en wil nu op eigen houtje de dwangsom gaan incasseren, zonder tussenkomst van een rechter. BREIN vindt namelijk dat de Piratenpartij door het vervangen van de proxy met hyperlinks naar alternatieven, niet voldoen aan het vonnis. Dit werd kennisgegeven in een e-mail naar de Piratenpartij.

De Piratenpartij negeert nu deze aanvullende eis, al hebben ze wel de hyperlinks naar de websites verwijderd. De daadwerkelijke URL adressen zijn nog wel te vinden op de protest pagina.

Gerelateerde nieuwsberichten

20/03/2023 Stichting Brein liet Google vorig jaar 290.000 zoekresultaten verwijderen
18/04/2012 Piratenpartij wint slag tegen BREIN
16/04/2012 Piratenpartij dagvaardt BREIN

 

Er zijn 12 reacties op 'Piratenpartij negeert aanvullende eis stichting brein'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Reshad F
Reshad F
15 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
brein moet is niet zo zeuren, ze spelen voor eigen rechtertje en denken dat ze alles kunnen maken! in feite zijn ze zelf op geld uit daarom klagen ze al die providers aan.

iedereen kent de ongeschreven regel van zulke bedrijven. als je geen winst maakt, klaag iemand aan om aan geld te komen. en dat is precies wat brein nu doet naar mijn mening!

dus voor mijn part: BOYCOT BREIN!
B a s
B a s
15 jaar geleden
 
Het is een stichting dus winst maken doen ze sowieso niet, alleen pakken ze naar mijn mening om hun doel te bereiken de verkeerde kanalen aan.

Ik vind niet dat ze mogen filteren, maar dat ze direct TPB moeten aanpakken. Omdat dit uit hun macht ligt, benaderen ze ISP's en gaan ze de strijd aan met internet vrijheid. Daar ben ik heel erg op tegen, want als het hier begint, waar eindigt het dan..


15 jaar geleden
 
Volgens mij heeft brein weer een hersensschudding
ik bedoel breinschudding.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
"Volgens mij heeft brein weer een hersensschudding
ik bedoel breinschudding."

Boris, graag alleen RELEVANTE opmerkingen!!!!!!!!

"brein moet is niet zo zeuren, ze spelen voor eigen rechtertje en denken dat ze alles kunnen maken!"

Dit is natuurlijk veel te zwart-wit. Ze behartigen de belangen van artiesten en dat heeft niks te maken met eigen rechtertje spelen.

Ik ben het met Bas eens dat ze in een ideaalsituatie de bron zouden moeten aanpakken. Echter, als dit niet gaat, zul je eerst de takken moeten uitroeien om bij de wortels te komen. Stel dat het zou gaan om een pedofielen-organisatie, zou je je dan ook alleen maar beperken tot het uitroeien van de kern van die organisatie, of zou je alles wat er indirect mee te maken heeft ook uitroeien? Ik denk dat laatste.
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
1 proxy uit de lucht 10 nieuwe proxy's in de lucht.
Winnen zullen ze toch niet.
B a s
B a s
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ozzie, in dat geval wel, maar in dit geval gaat het daar niet om.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Bas, ik snap wat je bedoelt... maar vanuit het perspectief van Brein snap ik het wel. Beter iets doen dan helemaal niets doen, zo zullen zij redeneren.
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er is nog steeds geen wet over proxy hosting dus eigenlijk zou je deze verzoeken toch mogen weigeren?
Joren de Wit
Joren de Wit
15 jaar geleden
 
Het staat BREIN natuurlijk helemaal vrij om de manier te kiezen die zij willen. Alleen dat de rechter meegaat in dit verzoek, en vooral de manier waarop (ex-parte!), vind ik niet kunnen. Bovendien vind ik de praktijken waarmee BREIN de uitspraak van de rechter oprekt ook volstrekt belachelijk.

Dit is een vorm van het aantasten de van de internet vrijheid en dat is iets waar heel secuur mee om gegaan moet worden. Uitspraken die de rechter nu doet, ook de onzorgvuldige, vormen jurisprudentie voor zaken in de toekomst! En zoals dat nu gaat, ziet dat er niet goed uit... :-(
Jeroen VD
Jeroen VD
15 jaar geleden
 
precies! ooit van de bibliotheek van babel gehoord? dit fictieve verhaal vertelt dat de bibliotheek van babel alle werken bevat die ooit door de mens zijn geschreven. allemaal. de eerste bedenkers van het internet hadden het utopische idee om het internet een bibliotheek van babel te worden.

dan heb je nog de toren van babel. dit is een immens grote toren, die oneindig hoog kan worden. daar zit alleen 1 maar aan: alle bouwers, ontwerpers, en opzichters moeten dan wel met elkaar kunnen communiceren, in dezelfde taal. anders stort de toren in.

zowel the pirate bay als stichting brein zijn druk bezig om op een andere manier te communiceren dan de bedoeling van het internet was. nog even en de bibliotheek verandert in een instortende toren.
Piet Jansen
Piet Jansen
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
"1 proxy uit de lucht 10 nieuwe proxy's in de lucht.
Winnen zullen ze toch niet."

Het is wel leuk allemaal met die piraterij onzin, maar als ik nu een groep mensen opzet en iedereens huis leegroof, wordt aangeklaagd door een stichting voor inbraak, dan mag het dus ook. Als 1 dief de gevangenis ingaat, komen er weer tien bij om te stelen? Zal ik het bij jouw thuis mogen proberen? (niet serieus bedoeld dus niet de politie straks erbij halen ;))
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Piet kijk maar naar FTD. Nu zijn er zoveel FTD's alleen maar omdat de eerste uit de lucht is gehaald.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.