Stichting Brein liet Google vorig jaar 290.000 zoekresultaten verwijderen

Toegevoegd door - Ariën -, 3 maanden geleden

Stichting Brein liet Google vorig jaar 290.000 zoekresultaten verwijderenStichting Brein liet Google vorig jaar 290.000 zoekresultaten verwijderen. Ook werden bijna 450 websites/diensten offline gehaald. Dat meldt de stichting in haar jaarverslag van 2022. Door toedoen van Brein zijn vorig jaar zeven streaming-sites offline gehaald, 328 proxy's stopgezet en 449 illegale websites/diensten verwijderd. Volgens de stichting boden deze websites illegale inhoud aan. Verder liet Brein zeven websites en honderden mirrors/proxies dynamisch blokkeren op IP-adres of DNS-niveau.

In 2021 besloot Google om in totaal 650.000 zoekresultaten te verwijderen na meldingen van de auteursrechtenwaakhond. Vorig jaar waren dat er zoals gezegd 290.000. Volgens Brein hangt de daling van het aantal gerapporteerde zoekresultaten aan Google samen met het 'delisten' van hele websites. "Dit staat gelijk aan miljoenen zoekresultaten die daarmee niet langer te zien zijn in de zoekmachine en dus ook niet meer gemeld hoeven te worden door Brein", verklaart de stichting.

Per saldo is het aantal permanent verwijderde Google-zoekresultaten volgens Brein gestegen tot vele tientallen miljoenen. "De complete blokkering van sites uit zoekresultaten verhoogt het effect van blokkering aanzienlijk." Ook Brein kreeg afgelopen jaar te maken met verschillende tegenslagen. Zo faalde het in een zaak waarin het wilde dat internetproviders waarschuwingsbrieven naar abonnees stuurden.

Gerelateerde nieuwsberichten

18/04/2012 Piratenpartij wint slag tegen BREIN
16/04/2012 Piratenpartij dagvaardt BREIN
16/04/2012 Piratenpartij negeert aanvullende eis stichting BREIN

 

Er zijn geen reacties op 'Stichting brein liet google vorig jaar 290000 zoekresultaten verwijderen'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.