Verbod op Downloaden ver weg

Toegevoegd door Eddy B, 12 jaar geleden

Verbod op Downloaden ver wegHet verbod waar Staatssecretaris Fred Teeven op hamert blijft nog een tijdje uit. Het omstreden verbod is bedoelt om websites die geld verdienen met het aanbieden van illegale software een hak te zetten, de kamer is bang dat het verbod de 'normale' internetter pijn doet, ook vreest de kamer voor de privacy van die gebruikers als alle downloads worden gecontroleerd.

CDA kamerlid Madeleine van Toorenburg vraagt zich af hoe de 'normale' internetter zeker kan zijn niet te worden aangepakt door grote bedrijven voor het illegaal downloaden van hun software.

Gerelateerde nieuwsberichten

09/02/2020 Chrome gaat downloaden van bestanden via http blokkeren
14/05/2012 'Iran verbiedt buitenlandse e-mailadressen'
11/01/2012 Ook XS4all en Ziggo moeten The Pirate Bay blokkeren

 

Er zijn 11 reacties op 'Verbod op downloaden ver weg'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Remco van Akker
Remco van Akker
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ze kunnen nooit 100% controleren op
illegale downloands.
Verbod op illegale downloads zal nooit komen denk ik,
omdat het hun niet lukt om alles te controleren.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
Het is jammer dat software, net als muziek en films, niet wat goedkoper wordt. Ik denk dat dan veel meer mensen legale software en muziek / films gaan kopen. Voorbeeld: grafische programma's van Adobe kosten zomaar vele honderden euro's. Voor thuisgebruikers niet te betalen, dus die zijn als het ware "aangewezen" op niet legale software. Immers, waarom 600,- euro betalen voor Photoshop terwijl het zo van het net te plukken is. Voor de doorsnee burger is zo'n programma gewoonweg niet te betalen. Mijn idee: maak software voor de consument beschikbaar tegen een goedkoop tarief. Voor thuisgebruik zou ik bijvoorbeeld best Photoshop en Illustrator aanschaffen voor een totaalprijs van 150,-. Gevolg: omdat ik thuis gewend ben om met Photoshop en Illustrator te werken, zal ik er op mijn werk ook op aandringen om deze programma's te gebruiken. Bedrijven betalen wel gewoon het volledige bedrag... win-win dus voor de software producent. Hetzelfde geldt voor muziek en films. Mensen zijn best bereid deze tegen een acceptabele prijs aan te schaffen. Verkoop nieuwe, actuele films / cd's voor maximaal 10,- euro. Dan is het voor de consument "behapbaar" en zal hij / zij eerder geneigd zijn om iets aan te schaffen. Daarbij wil ik zeggen dat ik iemand ben die films (dvd's) in de winkel koopt en mensen reageren daar vaak vreemd op: die download je toch gewoon op Internet? (illegaal dus) Als we dat met z'n allen gaan doen, verliezen filmproducenten en muziekproducenten / artiesten al hun inkomsten en zal de film-/muziekbranche gaan krimpen. Dus heel leuk al dat illegale gedownload, maar uiteindelijk snij je jezelf in de vingers. Oplossing: maak software en films / muziek betaalbaar voor de consument. WIN-WIN!
Jelle -
Jelle -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik wil nou niet echt zeggen dat films en muziek "goedkoper" zijn. Vind 10-20 euro voor een blu-raytje toch wel aan de prijzige kant. Er moet gewoon een soort steam achtig iets komen voor films/muziek met redelijke prijzen.

Het is ook niet dat de muziekanten die .. euro per cd zien, grote gros gaat naar de mannetjes die er tussen zitten en eigenlijk gewoon massaal zitten te profiteren. Met internet diensten zijn verdwijnen die dus snel uit beeld, aangezien de muziekanten het dan zelf aan de man kunnen brengen en dan hoeft het allemaal ineens niet zo duur meer te zijn. (verkoop maar eens een album a 1 euro aan een miljoen mensen, daar kunnen ze echt wel goed van leven hoor ;))
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik wil nou niet echt zeggen dat films en muziek "goedkoper" zijn.

Dat heb ik ook niet gezegd...
Met Het is jammer dat software, net als muziek en films, niet wat goedkoper wordt. bedoel ik dat ik het jammer vindt dat zowel software als muziek en films niet wat goedkoper worden. Nieuwe en actuele films / cd's maximaal 10,- euro.
Jelle -
Jelle -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hmm scheef gelezen, wat duurt de ochtend soms toch lang :) (tijd voor meer caffeïne!)
Niels K
Niels K
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Muzikanten verdienen overigens genoeg aan een nummer (hit). Elke keer wanneer een radiostation het nummer draait verdienen ze geld.. En dan nog het opgetreden. Maar daar gaat het niet om toch? Het is een principe kwestie.. Jij vind het toch ook niet leuk als een bepaald systeem van jouw illegaal wordt gedownload terwijl je er hard voor hebt gewerkt en het voor veel geld wil verkopen? (even voorbeeldje)

Gr,

Niels
Rune Laenen
Rune Laenen
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er moet gewoon een soort steam achtig iets komen voor films/muziek met redelijke prijzen.
Beschrijf je daar niet net iTunes? (misschien de redelijke prijzen achterwegen laten, maar 99 cent voor eens singeltje is niet ZO veel)
Jelle -
Jelle -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het probleem is, iTunes is een gedrocht (al helemaal op windows) en heeft toch wel een soort monopolie op dit moment. Iets voor muziek/films moet uiteraard wel cross platform zijn en gewoon goed en soepel werken.
Max van den Bosch
Max van den Bosch
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Kijk, Ozzies idee vind ik nou verstandig :)
Tobias Tobias
Tobias Tobias
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Probleem is:
Als een spel als Modern Warfare uitkomt voor €60,- per stuk, worden ze met miljoenen verkocht. Dan krijg je ze niet zo gek om ze voor €10,- te verkopen
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
"Kijk, Ozzies idee vind ik nou verstandig :)"

Dank u :)

"Als een spel als Modern Warfare uitkomt voor €60,- per stuk, worden ze met miljoenen verkocht. Dan krijg je ze niet zo gek om ze voor €10,- te verkopen"

Met die 10,- heb ik het over cd's (muziek) en dvd's (films). Software / games hoeven van mij niet voor 10,- te worden verkocht. Daar zitten vaak veel meer ontwikkelingskosten in en die moeten worden terugverdiend. Nu worden er volgens jou miljoenen Modern Warfare games verkocht. Zou het spel in plaats van 60,- de helft kosten, 30,- dus, dan zouden het misschien miljarden zijn. Maar waar het op neer komt is dat het betaalbaar moet zijn voor de gemiddelde consument en naar reële waarde. Een consument wil geen 20,- euro betalen voor een film die hij / zij 1 of 2 keer bekijkt. Kost diezelfde film 10,- dan zul je zien dat mensen dat bedrag er wel voor over hebben. 1.600,- voor Photoshop en Illustrator? Geen consument die dat kan betalen. 150,-? Ja, nog best wat geld maar nu zullen wel veel consumenten tot aanschaf over gaan. Het gaat uiteindelijk om de juiste verhouding / balans en die is nu te vaak uit verhouding waardoor mensen overgaan tot illegale methodes en dat is jammer. Het zou ook anders kunnen, alleen moet dat besef bij de hoge heren nog doordringen.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.